rana pe col
-
0 0Buna fetelor,
Saptamana trecuta am mers la medic pentru un control de rutina si mi s-a descoperit o rana pe col ,testul papanicolau a iesit de gradul III si mi s-a dat un tratament cu doxiciclina,spalaturi cu bicarbonat si ovule polygynax deoarece a zis ca am un microb .Mi-a zis sa fac tratamentul acesta si dupa urmatorul ciclu sa vin pentru cauterizare si biopsie.
Ce nu inteleg eu este nu trebuie sa faca intai biopsia si apoi sa faca cauterizare sau nu trebuie sa repet testul papanicolau inainte de toate astea !!!!
Specific ca am 39 de ani si de 6 ani am fost internata anual pentru ca am vrut sa am un copil si am sterilitate secundara (trompe infundate).
Ultima internare mi-a dat ca sigura nesansa de a avea un copil pe cale normala ci doar prin fertilizare si asta a fost acum un an.
Nu pot intelege cum am putut ca intr-un an de zile sa fac rana de gradul III ???
Mentionez ca am facut ca investigatii ecografie vaginala si colposcopie iar medicul a scris pe rezultatul investigatiilor pe linga altele si posibila infectie cu HPV care va fi detectat la biopsie.
Ati mai trecut prin asa ceva?
Va rog dati-mi si mie mai multe detalii. -
Draga mea - sa stii ca pe mine m-ai nimerit la fix cu asta .Eu tocmai am scapat de "problema".
Sa nu te mire ca testul papanicolau se modifica intr-un an .La mine a fost aceeasi situatie :anul trecut era OK , iar anul asta - gradul 3.Situatia este identica .Dupa papanicolau- a urmat o satamana de ovule .Apoi am facut colposcopie .Pentru ca ce s-a vazut acolo nu arata bine mi s-a facut biopsie imediat .Rezultatul la biopsie a fost bun- era doar infectie HPV - nu cancer sau altceva .Pentru a trata acesta lezuine pe col si pentru a fisigura ca nu voi avea probleme pe viitor am facut ecizie cu ansa Letz.De atunci a trecut o luna (pansamente de 2 ori pe saptamana - ovule - intarirea imunitatii)- si astazi mi s-a spus ca totul este perfect - colul este ca nou - parca nu as fi facut nimic niciodata .
Va trebui sa fac testul HPV si sa fac ceva tratamente de tinere sub control a infectiei - care dupa cum stii este foarte greu de vindecat total.
Daca ai alte intrebari iti stau la dispozitie - crede-ma stiu cam tot ce exista despre aceste lucruri - pentru ca am fost foarte speriata si a trebuit sa ma informez .
TE pup! -
Hpv -ul se ia prin contact sexual.Este tot BTS.Exista cam 100 de tipuri de hpv - unele dau negi , altele papiloame genitale ( un fel de negi genitali care se operaza )iar altele dau leziuni precanceroase ( acesta este cazul nostru ).Sa nu te sperie numele .Leziunile precanceroasese pot transforma in cancer de col uterin in vreo 10ani doar daca nu sunt tratate.Daca urmezi acum tratamentul cu serizitate sansele ca problema sa fie rezolvata definitiv sunt foarte mari .
Infectia cu Hpv da leziuni precanceroase in 15% din cazuri cand organismul este slabit .Tratament pentru el nu exista , trebuie doar sa faci ceva cu imunitatea si sa repeti testul anual.Partenerul tau este si el infectat , dar daca nu exista papiloame vizibile nu exista tratament.Va trebui sa folosesti prezervativ in cazul unui nou partener.
Ceea ce am facut eu este tot un fel de cauterizare , dar in care se taie cu o ansa electrica toata zona afectata.Este cosiderata cea mai eficienta si moderna modalitate de tratament in aceste situatii.Exista si altele binenteles - crioterapia( se ingheata leziunea si apoi se curata) , terapia laser ...
Insa excizia Letz este cea mai folosita peste tot in lume .OPeratia nu afecteaza fertilitatea.
Daca mai vrei sa stii ceva nu ezita sa ma intrebi . -
Draga Maddy,am vrut sa-ti raspund la mesajul de pe yahoo, si am apasat pe Delete in loc de Reply.Sorry!Sunt f. stresata saptaminile astea pina la concediu, avem de lucru f.f.f.f. mult la serviciu, asta e!
DECI, singura problema ar fi daca te doare..Daca da, atunci inseamna ca tesutul nu este vindecat complet.Oricum, trebuie sa ai grija la primele..pt. ca zona nefiind umblata de mult, este posibil sa-ti fie usor afectata sensibilitatea.ADICA SA NU MAI SIMTI CA INAINTE.
Eu as astepta totusi inca o saptamina, doua, pt. ca sa fiu sigura ca nu ranesc ceva pe acolo.Poti incerca sa vezi ce iese. PROTEJAT.
Bafta multa! -
Buna,
Se pare ca am si eu aceeasi problema si am mai multe intrebari, daca se poate sa imi raspunzi. Ce tipologie de HPV au depistat la tine? Unde imi recomanzi sa urmez tratamentul? inteleg ca fertilitatea nu este afectata si deci putem avea copii. El nu prezinta simptome dar probabil ca este infectat. chiar daca ma tratez si leziunile dispar, la urmatorul contact nu o voi lua de la inceput? -
Buna,saptamana trecuta am fost la un control ginecologic si mi s-a descoperit o rana pe col maricica si infectie.
Am facut analizele pt infectie si test Papanicolau care a iesit de tip II-iflamator.
iar la infectie mi-a iesit ca am 2 microbi: bacili si coci.
am primit tratament cu Flucovim de 150mg(pt 3 zile si eu si partenerul) si ovule Lomexim(tot pt 3 zile).Sper sa fie bine dupa tratament. -
am si eu o rugaminte la tine: si eu am probleme de genul asta si am trecut printr-o interventie( se presupune ca s-a scos tesutul bolnav)dar nu mi-au recomandat nici un fel de tratament dupa. Am citit ca tie ti-au recomandat anumite medicamente dupa interventie si voiam sa stiu la ce dr ai fost. Mi-am refacut papanicolau dupa interventie la aproape 4 luni si mi-a iesit mai prost ca inainte de interventie. Te rog sa-mi spui daca stii un doctor bun care ma poate ajuta. L