Metfogamma si prediabet

•  
    • 603 mesaje
    6 Aug 2009, 22:02
    1 0
    De o luna de zile, in urma unor analize de rutina am fost diagnostica cu prediabet.
    Glicemia mea a fost 95, apoi la un alt set de analize 120 si am facut testul de hiperglicemie provocata in urma caruia mi s-a spus: prediabet.
    Medicamentul prescris a fost metfogamma insa mi-a fost teama sa-l iau, nu vreau sa devin dependenta!
    Am incercat regim si la trei saptamani valoarea glicemiei este 104.
    Asa ca voi incepe sa iau acest medicament dar as vrea sa stiu daca e cineva care a mai luat, cat, ce efecte a avut. Orice informatie legata de acest subiect imi este de folos. Multa sanatate va doresc!
  •  
    • 431 mesaje
    6 Aug 2009, 22:09
    0 0
    Cris, nu te-am mai vazut de mult? ....te pup !....ce-i cu acest diagnostic? a aparut asa brysc sau ai avut ceva semne in trecut?
  •  
    • 603 mesaje
    6 Aug 2009, 22:27
    0 0
    Seara buna sunlight! Salutari si ganduri frumoase
    Cred ca in ultimii ani am avut glicemia crescuta dar medicul de familie nu a dat importanta. Insa ajungeam deserori, mai ales cand ieseam de la serviciu, sfarsita, dadeam fuga la o patiserie unde dupa ceva gen baclava+cola rece imi reveneam. Nu se intampla des, doar cand eram foarte obosita...dar se intampla. Sper sa pot corecta acest lucru, am inteles cat de importanta este dieta si mai ales miscarea.
  •  
    • 431 mesaje
    6 Aug 2009, 22:31
    0 0
    Da, dieta si miscarea sunt f. importante ! te-ai ingrasat intre timp? si asta ar putea fi o cauza, trebuie sa slabesti neaparat !
  •  
    • 603 mesaje
    6 Aug 2009, 23:06
    0 1
    Da, am mai pus ceva, nu foarte mult dar in cazul meu nu mai trebuia ca aveam destul! Acum, pentru ca sunt in vacanta ma straduiesc sa mai scap.