imi rod unghiile
-
0 0Ce sa fac sa incetez cu obieceiul asta dezgustator ? Am 22 de ani si de cand ma stiu , imi rod unghiile. In scoala, colegii de banca imi dadeau peste mana ca sa incetez insa, culmea, s-au apucat si ei. Probabil ca e o chestie psihologica pentru ca o fac cel mai adesea cand sunt sub stres. Ceea ce ma ingrijoreaza e ca o fac tot timpul. As vrea sa renunt.
Sfaturi ? Pareri ? -
haoleuuu..asta-i boala grea..nu prea are leac..eu le-am ros vreo 20 de ani si acuma le-am lasat in schimb mananc pielea de prin jur..deci ticul a ramas...am incercat tot ce-am auzit, pana si la psihiatru am fost...sincer nu cred ca are rezolvare...daca cineva a auzit vreun caz poate ne da si noua o speranta...
-
Proastele obiceiuri ( sau ticurile ! ) , le capatam , de regula , in urma unor stari de stress ! Am sa-ti spun cum am scapat eu de obiceiul asta ! Mi-am curatat frumos unghiile si mi le-am dat cu lac incolor ! In felul asta mi-era mila sa le ciuntesc rozandu-le , si le admiram cat de frumos cresc ! Iar gandul ca ele vor da un aspect frumos si suplu mainii, m-a facut sa rezist tentatiei de a le mai roade ! Dar iti trebuie multa vointa ! Evident ca exista si recaderi ! Cum dai de o situatie presanta , hop , te-apuci involuntar sa-ti rozi din nou unghiile ! Dar nu-i bai !!! Te remontezi , si dupa aia , iar le dai cu lac !!! Asta e din experienta proprie !
Oricum , e unul din cele mai inofensive ticuri ! Te-am pupat ! -
Ştiu o metodă foarte bună, pe care am testat la un băiat - dacă la el a funcţionat o să aibă efect şi la tine.
Este vorba despre un tratament pentru unghii de la flormar, la un preţ foarte accesibil.
Udne se găseşte, detalii aici: http://beauty-minutes.blogspot.com/2011/11/flormar-nail-therapy-no-bite-pro-growth.html -
Aveam o colega , acum vreo doi ani , si le rodea pana la sange , apoi rodea si pielitele din jur . O alta colega a primit un voucher de la un salon, pentru manichiura , doua persoane la pret de una , pentru unghii cu gel ,sau portelan , nu stiu exact .A dus-o pe asta cu unghiile facute zdrente si i-a pus de-alea french . Din ziua aia a incetat !
-
Am avut si eu o perioada, ani multi, in care imi rodeam unghiile,ma chinuiam sa le las sa creasca sa aiba un aspect intr-un fel, cand eram stresata, da-i si roade! Am scapat de hobby-ul asta nenorocit fara sa vreau. Imi dadeam unghiile fie cu oje sidefate, fie cu lac. Ei, cand le dadeam cu lac nu-mi placea gustul
serios, nu fac misto. Si asa am vazut ca nu le mai rod, nu stiu ce avea lacul ala in plus fata de o oja, dar asa am reusit si eu ca tot omul sa am unghii frumoase.La oje nu aveam impedimente, ma trezeam cu unghiile rontzaite si atunci imi dadeam seama cat de idioata sunt, asa ciuda aveam pe mine!!! Imi era rusine sa-mi plic o oja rosie pe unghiile mele zdrentuite pe vremea aia. Si acum am tentatia aia de ros unghii, tot asa reactionez la stress, dar cand simt gustul ala de lac sau de oja, imi dau seama ce fac si ma opresc. Incerc sa-mi fentez creierul