am si eu o problema astept sfaturi
-
0 0Buna am si eu o problema si astept si eu sfaturi de la un doctor de aici sau de la cine care poate se pricepe.
Acum 3 ani am fost depistata cu infectia HPV am inceput sa imi fac regulat analize :
Papanicolaul, la secretie .
In martie anul acesta am fost sa imi fac o colposcopie doctorul mi-a scris pe foaie displazie cervicala usoara.asta inseamna o rana pe col??? am fost am facut papanicolaul ,secretia ,am fost cu rezultatele si mi-a dat doar isoprinozin si spalaturi cu tantum roza.dar intrebarea mea este doar atat adica nu trebuia sa imi dea si un tratament pt displazia aceea??? Mi-a zis sa revin dupa 6 luni sa fac iarasi o colposcopie ,dar am citit pe intenet ca daca nu tratezi displazia poate duce la cancer .
Ce sa fac???
Aceasta displazie poate iesi la papanicolau? Va rog sa ma ajutati pt ca sunt asa stresata nici nu stiu ce sa fac si scuzati daca v-am stresat cu ditamai mesajul darr sunt foarte speriata nu stiu ce sa fac
-
Eu sunt de părere să îl intrebi pe doctor mai multe când mergi la consultaţie. El ar trebui să îţi explice şi pe înţelesul tău nu numai în termeni medicali.Sunt doctori care îţi răspund la orice întrebare. Eu nu plec din cabinet până nu mă lămuresc. Am avut şi eu o rană pe col , am cauterizat-o şi totul e ok.Succes!
-
si eu am avut acelasi diagnostic ca tine in nurma unei colposcopii. displazie cervicala inseamna ca pe colul uterin au inceput sa apara celule modificate anormal in proportie de aprox 1/3 din suprafata (la displazie medie e 2/3 iar la displazie mare aproape tot colul e afectat). Nu tb s ate sperii deoarece displaziile mici dispar singura in 60% din cazuri. Se spune ca nu este tratament inca pt asa ceva, dar mie doctorita pe langa Isoprinosine mi-a dat si tratament cu ovule Cervugid si alte ovule care au dat rezultat bun.
Eu am consultat 2 medici f buni. e extrem de important sa mergi la cine e mai bun si sa ceri 2 pareri. Mai incerca un medic. bafta!
ce tulpini de hpv ai? eu deabia ma facut testul dar inca nu a venit rezultatul.
Si nu tb sa fii f speriata dar sa ai grija sa urmezi tratamentul, sa incerci sa mananci cat mai sanatos, sa iesi la aer, etc. De fapt si o viata mai sanatoasa ne face mai sanatosi -
Mai am o nelamurire daca sunteti amabile sa imi raspundeti cand am fost la contro mi sa spus ca am o rana pe col si imediat cum a vazut colposcopia a zis :"a uite cum e aici" si pe colposcopie e un desen facut de doctor pe care nu pot sa il desenez.
O sa va scriu ce scrie poate puteti sa ma ajtati sa ma lamuresc: Colpita inflamatorie Displazie cervicala usoara
Descriere: OCE de nulepara.YSC situata pe exacol.Aspect de colpita inflamatorie , iod negativa , acetoalba slab.,punctatie fara ora 12 sau geva de genu,sangerare usoara ( postinflamatorie) .
Sa inteleg ca atunci cand doctora a zis uite ca aici sa referit la aceea coplita inflamatorie???
Colpita inflamatorie este aceea rana pe col??
Si ma cam doare in partea stanga sus a piciorului asta sa fie pentru ca am un chist de 3 cm la ovarul stang? -
la colposcopie nu stiu sa interpretez, dar tu retine diagnosticul. la fel cum la papanicolau scrie acolo cateva randuri, car ceea ce conteaza e tipul : ASC US , LSGIS, HSIL. etc. asa si aici, tu ai retinut esenta. restul tb sa intrebi doctorul, desi nici eu nu am intrebat, mi0a zis doar ce ma interesa, adik diagnosticul final.
durere stanga e de la chisturi. exact asa am avut si eu. ma durea intr un pct fix, ca o intepatura, uneori ma sageta, alteori durerea radia spre sold....ttrebuie sas faci tratament si pt chisturi si scapi de durere