Am nevoie de ajutor pt tatal meu...
-
3 0Nu credeam vreodata ca o sa ajung sa spun asta dar va rog ajutati-ma sa-l fac pe tatal meu sa se lase de bautura. Pana acum 4 ani nici nu punea strop de alcool in gura, acum insa se imbata in ultimul hal si devine foarte violent.
Eu sunt in Italia, dar mama mea e acasa cu el si este terorizata. O ameninta ca o taie cu cutitul si ii da foc, si alte chestii din astea. Si cum ei stau la tara si sunt intr-un loc mai izolat, mamei ii este frica ca intr-o zi chiar o sa omoare, deoarece cand este beat parca innebuneste. E un alt om, si cand isi revine din betie n u-si mai aduce aminte nimic...absolut nimic. Mai rau este ca de la un timp are si pierderi de memorie. Cand am fost ultima data acasa, mi-a spus niste vorbe urate si nu au trecut nici 10 minute si se jura ca el nu a zis nimic, ca nu-si aduce aminte.
Sa se duca la medic este exclus deoarece el zice ca nu este dependent de alcool si ca suntem noi nebune. Am auzit insa ca sunt niste pastile sau ceva de genul asta, de pus in bautura ca il face sa vomite sau sa renunte la alcool. Voi stiti cum se numesc? Sau stiti un alt mod cum sa-l fac sa renunte? Daca a mai fost cineva in situatia mea cum a procedat?
Va rog ajutati-ma!!!! -
socramiu tot asa bea de stingea si facea scandal.soacra era foarte terorizata pina cind s-a hotarit sa-i cumpere pastile contra alcool ii punea in mincare in bautura s-a simtit rau si acum i-si pune intrebari singur cum a putut sa se lase de baut.ca sa nu dea de banuit ca i s-a dat pastile,a urmarit cind ia fost rau si bineinteles ca l-a certat ca din cauza bauturii si dupa asta a inceput cu pastilele si acum le are pregatite cum vede ca vrea sa bea ii articuleaza o pastila dar de frica sa nu-i mai fie rau,nu mai pune picatura de bautura in gura
-
la asta ma gandeam si eu..dar nu stiu cum se numesc pastilele astea. Se gasesc in farmacie?
Si eu si mama mea am incercat sa-l convingem sa se lase de baut si cu vorba buna, si cu cearta...nimic. Zice ca bea de suparare(desi nu prea are de ce sa fie suparat), apoi cand e fericit zice ca bea de fericire. Am incercat in toate modurile posibile....asta ar fi ultima solutie. -
n-are nici pe naiba daca socramiu n-a patit nimic si nici nu am auzit sa pateasca cineva ceva se inroseste si vomita de i-l ia aghiuta de nu-i mai trebuie baut in veci.daca se mira ca ce se intimpla cu el o tii una si buna--de la atita bautura ce vrei sa dansezi intr-un picior?n-ai sa vezi. este adevarat trebuie sa iei prescriptie de la medic dar trebuie sa te duci si cu persoana si n-ai facut nimic pentru ca nu o sa fie de acord persoana.asa ca daca ai pe cineva la farmacie este simplu
-
Pai da-ne tu un sfat bun !!!
Maica-mea a indurat o viata , si indura si-acum excesele de bautura ale lui taica-miu ( acum au cate 76 de ani ) ! Si era revoltat zilele trecute , ca maica-mea l-a facut betiv !!! Si mai am si o prietena care are sotul alcoolic ! Este sofer , dar cand termina treaba , direct la crasma se opreste ! E disperata saraca ! Ea tot voia copii ! Dar eu i-am spus ca e o binecuvantare ca n-a facut copii pana acum , ca s-ar fi nenorocit si ea si copiii ! Asa ca te rugam , la unison , pitoaica , da-ne o solutie salvatoare ! -
Ma refer la faptul ca nu se dau medicamente fara stirea si acordul pacientului, asa, pe furis, strecurate in mancare. Asta e una. Apoi, nu se dau medicamente, care de obicei nu se elibereaza decat pe reteta, fara un consult si recomandarea medicului. Ce i se potriveste unui pacient nu i se potriveste si altuia - se spune ca se trateaza pacientul, nu boala. cojan, soacra ta cum a cumparat medicamentul ala, nu a avut reteta, si cum a obtinut reteta?
Faptul ca alcoolicul nu recunoaste ca este alcoolic si se supara cand ii spui asta, este ceva normal pentru aceasta boala (pentru ca este o boala). Partea cea mai grea in tratarea alcoolismului este sa convingi betivul ca este betiv si sa il faci sa recunoasca ca are o problema pentru care are nevoie de ajutor - daca realizeaza ca este alcoolic, atunci poate fi convins sa mearga la medic, se poate interna, i se fac investigatii si i se recomanda tratamentul adecvat, care incepe chiar din spital. De asta exista sectii de dezalcolizare in spitalele de psihiatrie, medici specializati si medicamente care nu se dau decat pe reteta. Cel mai greu lucru este sa il faci pe betivan sa recunosca ca este betivan, asta este de fapt problema.
Adevarul este ca alcoolismul este foarte greu de tratat, pentru ca este nevoie de foarte multa vointa din partea betivului, apoi alcoolicii recidiveaza de obicei, dar de multe ori merge... -
Ai dreptate ! Dar femeile astea au actionat din disperare ! Ca ar fi superusor sa recunoasca omul ca e alcoolic si sa mergi cu el de mana la spital ! Dar asta nu prea se intampla ! Chiar in seara asta vorbeam cu o vecina si mi-a spus ca stie de pastilele alea de la sora ei , care a recurs la metoda " pe furis" si ca barbatu-sau mai ca-si dadea duhul si nu stia de ce ! Pana la urma a renuntat femeia , de frica sa nu i se intample ceva rau si omul bea , bine-mersi in continuare ! Poate stiti alte metode , naturiste , dar tot asa , date pe-ascuns ! Ca astia nu vor recunoaste veci-pururi ca sufera de alcoolism !
-
"nu as trai nici o secunda alaturi de un alcoolic! nu as putea! " Brava tie, esti om cu principii in viata!
Eu am fost copil care a trait cu parinte alcoolic, am avut o evolutie tipica pentru acest tip de copil. Si nu alcoolic bonom, ci unul cu grave probleme psihologice, psihiatrice, ce or fi fost ele. Alcoolismul e o boala grava, pe linga cei bolnavi mai sint si codependentii: copiii, partenerii de viata ori parintii celui bolnav, care sint aftectati si ei de boala asta. Alcoolismul nu e vindecabil, cei care renunta la baut doar se abtin, tentatia va exista pina la sfirsitul vietii. Abordarea cu pastila e mult prea simplista, nu rezolva problema defel. Si in Romania sint centre specializate in vindecarea alcoolismului, au aparut asociatiile alcoolicilor anonimi, metode exista acum. Daca vrei sa faci ceva pentru tatal tau, incepe sa te interesezi, informatie, forumuri, povestiri de succes gasesti pe internet. Primul pas este de a constientiza cel afectat de problema asta, ca intr-adevar are o problema.
Sper sa alegi calea inteleapta. Crezi ca daca ar exista pastile miraculoase, ar mai fi pe lume drogati, alcoolici, obezi, shizofrenici, autisti.... -
Poti incerca cu ANTALCOOL-picaturi de la PLANTEXTRACT care se adm direct in bautura preferata(vin,tarie,bere)sau cu tinctura de ardei pe care le cumperi de la orice farm sau plafar,Tratatamentul este posibil sa nu ajute decat daca este o forma mai putin grava,Tabletele de ANTALCOOL nu se elibereaza decat cu rp datorita efectelor secundare grave care pot duce chiar la deces daca se da fara stiinta lui,Pentru inducerea starii de voma (repulsie)poti sa ii adm METRONIDAZOL cp SUCCES MAMEI