dermatologie
-
20 12Cred ca, am deja 5 ani de cand ma lupt cu o problema destul de grava (cred eu).
Despre ce este vorba? Simt ca innebunesc, am fost la N medici dermatologi, am facut teste peste teste si nimic, cu toate tratamentele care mi le-au dat. Sa fiu cinstita, nici nu stiu ce diagnostic mi-au dat(cand dermatita, cand alergie).Imi apar niste bubite (acum pline cu apa)pe maini care ma mananca ingrozitor si normal scarpinandu-ma se sparg, apoi pielea se aspreste (se face coaja)si -mi crapa parca as fi taiata cu lama.La inceput au aparut doar la mana dreapta dar acum s-au extins si pe burta si la mana stanga(mai exact pe degete).Uneori imi apar si pe buze dar aici se manifesta altfel,doar bubite rosii(fara apa)dar pielea se usuca la fel.Sper din tot sufletul sa gasesc o rezolvare si asta cu ajutorul dumneavoastra, poate ca asta este singura mea sansa! -
Draga mea, din ce ai descris tu se pare ca ne confruntam cu aceeasi problema. Haide mai intai sa iti spun ce patesc eu. Pe palme si pe degetele de la maine imi apar niste bubite pline cu un lichid, bubite care ma mananca ingrozitor. Starea asta tine cateva zile pentru ca apoi nemernicele astea se usuca astfel ca in loc de acele bubite am o coaja. Coaja cade, am cateva zile de pauza dupa care o iau de la inceput. Si eu am fost la foarte multi medici si am incercat inclusiv medicina naturista. Am auzit si eu fel de fel de diagnostice si am incercat fel de fel de tratamente. Boala pe care ti-am descris-o mai sus se numeste dishidroza sau eczema dishidrozica. Apare doar la maini (palme si degete) sau la picioare (talpi si degete). La mine situatia se agravase in asa hal incat la un moment dat nu mai puteam sa imi folosesc una dintre maini deloc iar in ceea ce priveste cealalta mana ma puteam baza doar pe vreo trei degete. Asta ca sa nu iti mai zic ce inseamna sa fii in tramvai si sa te manance bubitele pe care le ai pe talpi sau ce senzatie este cand mergi. In sfarsit...
Ideea este ca nu se cunoaste cauza exacta a acestei boli asa cum nu se cunoaste nici un tratament foarte precis pentru ea. Afecteaza in aceeasi masura si femeile si barbatii dar se pare ca dispare de tot dupa varsta de 40 de ani. De vindecat de ea nu te vindeci. Adica nu poti sa spui ca ai avut-o o data ai facut tratament si dupa aceea gata. Nu. Ea poate sa recidiveze. La mine de exemplu a aparut din nou dupa vreo 7 ani, ultima data la inceputul anului asta si inca ma mai chinui cu ea. Ce te sfatuiesc eu este sa eviti pe cat posibil unguentele pe baza de corticoizi. Iti fac numai rau si nici un bine.
Cum tin eu porcaria asta sub control? Regim alimentar. Adica: fara carne, fara grasimi animale, fara zahar, fara cafea, ciocolata, coca cola si absolut orice ce ar putea sa contina ce tocmai am enumerat. Legume si fructe foarte multe. Mie personal mi-a fost foarte usor sa nu mananc carne dar cand vine vorba de zahar....e teroare. Iti inchipui ca nu pot sa mananc nici un dulce si nu pot sa beau orice suc. Zaharul il poti inlocui cu miere de albine - asta pentru dulciurile pe care ti le faci in casa. In ceea ce priveste sucurile am gasit in comert 3 marci de sucuri care nu au zahar. Daca te duci intr-un supermarket mai mare sunt sigura ca o sa gasesti.
Alte sfaturi: cand speli vase, rufe sau orice altceva poarta manusi de menaj - dar nu orice manusi ce doar din acelea care sunt captusite cu bumbac (se gasesc in comert). Sub nici o forma sa nu folosesti manusi chirurgicale sau manusi de menaj necaptusite pentru ca in astfel de manusi mana iti transpira si nu iti face deloc bine. De asemenea sa porti manusi si cand faci alte treburi in casa: dat cu aspiratorul, sters praful, etc.
Rezultatele nu se vor vedea imediat, ci cam la doua saptamani. Acum bineinteles ca depinde si de cat de avansata este boala.
Mai vorbim. Te pup -
Si eu am periodic ceva ce seamana cu bubitele pe care le-ati descris, imi apar doar pe maini, din cate am observat eu imi apar dupa ce ies undeva la natura, in special dupa ce culeg capsune,e un fel de reactie la atingere de frunza de capsuni, apoi trec, dar mai am un fel de pete care nu mi le pot explica ce sunt, niste pete rosii, piele nu e inflamata si nici iritata, doarca petele sunt fierbinti, mie mi se par tare stranii, de cele mai multe ori sunt rotunde aproape perfect si margina e mai pronuntata. Stie cineva ce poate fi?
-
Buna!Iti multumesc pentru sfaturi, ai dreptate, o perioada am tinut si regim si eruptia(ca sa zic asa)a fost mult mai mica.Singurul lucru de la care nu ma pot abtine este cafeaua, dar spre binele meu am sa incerc si asta.Acum imi dau cu triamcinolon(de fapt de vreo 2 luni il folosesc)cu toate ca stiu ca nu este indicat pe o perioada asa de lunga dar sunt disperata.Am sa incerc sa mai ma duc la un medic dermatolog(mi l-a recomandata o colega)dar sperantele mele sunt minime.Oare chiar nu exista cineva care a avut aceleasi simpotome si s-a vindecat? Am uitat sa-ti spun ca imi apar chiar si intre degetele de la picioare, dar sunt ca niste cojite acolo.Ma deranjeaza insa la maini foarte tare deoarece mi se si umfla degetele si le folosesc mai greu.Daca am sa rezolv ceva in privinta asta sigur am sa-ti scriu/ Te pup si sa ne dorim bafta!
-
Am uitat sa mentionez cateva lucruri. In legatura cu acel regim, nu ai voie sa consumi nici alcool si nici sa fumezi. Deci: fara carne, fara grasimi animale, fara zahar, fara coca cola, fara cafea, fara alcool, fara tutun.
Atunci cand ai eruptia, pentru ca bubitele sa se usuce mai repede poti sa iti prepari ceai de pelin dar care sa nu fie foarte concentrat si sa te speli cu el pe maini. De fapt sa te speli este un pic impropriu spus, trebuie sa tii zonele afectate in ceai de pelin. Dupa asta neaparat, dar neaparat sa te dai cu o crema foarte grasa - ar fi foarte bine sa folosesti o crema cumparata de la Plafar pentru ca este pe baza de plante.
Ce te-ar mai putea ajuta sunt antioxidantii. Se gasesc si sub forma de pastile.
Nu dispera. O sa reusesti sa o tii sub control. De vindecat complet si pentru totdeauna nu o sa te vindeci. Nu vreau sa te descurajez, vreau doar sa ai o imagine realista.
Eu tin garda sus tot timpul. Asta pentru ca daca am perioade in care exagerez cu carnea, zaharul, coca cola, etc imediat incep sa imi apara. Trec imediat pe regim vreo 2-3 saptamani si gata, dispar din nou. Trebuie sa fiu foarte atenta la ce mananc si cat mananc. Nu este foarte comod, este adevarat dar m-am obisnuit si acum nu mai am nici o problema in a tine regimul asta alimentar.
Te pup si ...tine capul sus. Indiferent de cat de grava este situatia acum, o sa fie bine. Important este sa nu te descurajezi. -
Cunosc o persoana cu aceleasi manifestari ca cele pe care le-ai descris tu si careia i s-a pus diagnosticul de psoriazis. Nu stiu prea multe, cred ca este o boala de piele aparuta pe fond nervos, care poate fi doar tinuta sub control dar care nu poate fi vindecata definitiv.
Mai viziteaza si alti doctori! Sanatate! -
Psoriazis sigur nu este, ma indoiesc ca din 8 medici dermatologi nici unul sa nu-mi dea diagnosticul asta.Cand eram la liceu am facut niste raze la spitalul Colentina ptr.vitiligo(mai am inca dar f. putin)si am vazut multe cazuri de psoriazis .Nu cred si nici nu vreau sa cred ca am asa ceva, oricum iti multumesc ptr sfat. O zi buna!
-
din cite am citit si mi-am dat seama ai aceeasi probl pe care am avut-o si eu . am rezolvat cu varianta fff simpla si necostisitoare a fluocinolonului. mi-am tot dat vreo 2 luni in fiecare seara si acum nu mai am probl. dc se intimpla sa recidiveze suprafata e mult mai mica si merge acelasi tratament. bafta
-
Buna,
Ceva ca tine am si eu numai ca la mine se activeaza la praf.De fapt la mine e o dermatita de contact(recationeaza la dero,praf...).Am fost la doctor mi-a dat medicamente antialergice Flonidan si unguent Advantan.Mi-au facut bine numai ca sunt cam scumpe.
Acum o saptamina am fost la un magazin de naturiste si am intrebat-o pe patroana(care e si vinzatoare)cu ce as putea sa-mi dau .Mi-a recomanda Unguent de echinaceea si tinctura de Trei Fratii Patati.
Echinaceea este ptr cresterea rezistentei a organismului(imunitate)iar tinctura Trei fratii patati este buna ptr eczeme uscate.
Cum o folosesc eu:iau intern 30 picaturi de tinctura in 100 ml de apa iar seara ma sterg cu un tampon de vata pe care am pus ceva picturi de tinctura pe ranile care le am si apoi imi dau cu unguent.In principal seara fac asta ptr ca unguentul e gras .
Incercati si voi cele care aveti astfel probleme.Eu una ma saturasem sa ma duc la doctor in fiecare luna sa mai imi dea ceva ca tot imi aparea.
Daca vreti scrieti-mi pe adresa a29vy@yahoo.com, va raspund cu mai multe detalii -
...cu siguranta e psorias si asa-i majoritatea bolilor dermatologise sunt pe fond nervos, stres etc
...psoriasisul se poate vindeca insa apoi trebuie sa ai grija sa-ti mentii un regim echilibrat..
...apare la incheieturi...insa cu timpul se extinde
Cunosc un doctor foarte bun in Bucurenti Ioan Nedelcu care cu siguranta te va ajuta sa scapi cu garantia ca nu va mai aparea!(sa nu fumezi!) -
am fost la Ioan Nedelcu (acum 3 ani)mi-a dat un tratament(nu mai stiu acum exact in ce consta)am retetele acasa/are cabinetul pe langa Gara de Nord, nu-i asa? ptr. vitiligo am facut raze la spitalul Colentina dar inainte de a intra in cuva aceea luam meladinina(pastile)dar asta-i poveste f. veche/