Hipotiroidie
-
8 Iul 2009, 20:140 0Peste cateva zile voi implini 43 de ani, in ultima vreme am acumulat in greutate, am ajuns la 93 de kg la 1.68. Cresterea asta in greutate am simtit-o in fiecare an cate 10 sau 6-7 kg anual, ma trezesc obosita dimineata, parul s-a mai rarit in unele zone, unghiile au devenit fragile si nu si-au mai revenit nici cu masti sau vitamine.
Mi-am facut niste analize de rutina deoarce acuzam niste dureri in partea dreapta a abdomenului, nu e ceva grav dar mai mult ma sperie valoarea peste limita maxima a TSH si de aici colesterolul, trigliceridele.
D-na doctor mi-a spus ca trebuie sa ma vada un medic endocrinolog, ar fi vorba de o hipotiroidie, mi-a spus ca nu voi reusi nicicum sa slabesc din cauza acestor probleme.
Sigur voi merge la endocrine pentru analize dar mi-e teama de tratament, mi-e teama sa nu-mi dea ceva gresit care sa-mi dea peste cap tot organismul.
Va rog, s-a mai confruntat cineva cu astfel de probleme, ati urmat tratament, ati avut rezultate? -
8 Iul 2009, 22:58caderea parului si oboseala pot fi si simptome ale unor dereglari hormonale---tiroida,la fel si kg in plus!!!!
dar fara consultul unui endocrinolog si analizele aferente,nimic nu-i clar!
deci,unghiile mi-au devenit fragile din cauza lipsei de calciu,la fel si oboseala;parul i mi cadea de stres!kg????????????sedentarismul!
asta in urma vizitei la endocrinolog.analizele indicau o insuficienta progesteronica ce ar fi trbuit sa o suplinesc cu niste hormoni-pastilute;med. de familie a zis ca se poate si fara;si ''fara'' a ramas!