candidoza...Un sfat va rog!

•  
    • 2 mesaje
    30 Iun 2009, 18:12
    0 0
    Buna! Banuiesc ca as avea candidoza vaginala si as vrea sa ii spun mamei,pt. a merge la ginecolog.E posibil sa afle cumva,ori sa ma intrebe doctorul daca mi`am inceput viata sexuala sau sa ii spuna chiar el asta mamei?Nu as vrea sa afle ,adica ii spune ca nu mai sunt virgina? Am 15 ani ,daca ajuta asta la ceva ... Multumesc!
  •  
    • 1266 mesaje
    30 Iun 2009, 18:33
    0 0
    E posibil ca, daca il ia pe doctor la intrebari, acesta sa ii raspunda...ai 15 ani, esti minora si in grija ei....
    La noi in tara nu stiu exact cum se procedeaza privind confidentialitatea, eu din cate stiu, nu este ca in filmele americane.
  •  
    • 320 mesaje
    30 Iun 2009, 23:13
    0 0
    daca NU mai esti virgina si ESTI SIGURA ca e candidoza si nu altceva (desi nu prea ai cum sa fii sigura decat in urma analizelor ginecologice...!!), poti lua CANESTEN ovule, tratament pt 3 zile (3 ovulle pe care le inteoduci cate una in vagin timp de 3 zile). Iar timp de 5 zile , pastile Nizoral, de 2-3 ori pe zi. Sau mai intreaba farmacista. Dar repet, mai bine mergi la doctor. Mergi si singura la doctor, vrei neaparat cu mama?
  •  
    • 44 mesaje
    30 Iun 2009, 23:42
    0 0
    Nu cred ca vrea neaparat sa mearga cu mama dar este minora si exista o lege in acest sens. Pana la urma cred ca ai putea sa spui ca ai 18 ani ca nu cred ca iti cere ginecologul buletinul doar daca arati fff tanara bafta
  •  
    • 320 mesaje
    1 Iul 2009, 10:42
    0 0
    eu am fost singurica la 17 ani, nu m-a intrebat nimeni nimic. Ba mai mult, era o alta domnisoara pe acolo care era cu tatal ei si ma rog...tatal a asteptat afara.
  •  
    • 320 mesaje
    1 Iul 2009, 10:43
    0 0
    doar si minorele au pb ginecologice, si prezenta nu e obligatorie alaturi de parinte. eu ma duceam singura si la "restul " dorctorilor, pt raceli, dureri si alte minuni. si am zis varsta reala. si nu a zis nimeni nimic. va pup
  •  
    • 5609 mesaje
    1 Iul 2009, 13:46
    0 0
    Ce te face sa spui ca ai candidoza? Da mai multe amanunte ca sa te putem ajuta, oricum merita sa citesti site-ul asta, este informatie buna despre candida, care nu este o boala venerica....citeste articolul si vei intelege.
    http://www.cevacecauti.ro/articol/3202-Candida.html

Daca intr-adevar ai candida atunici rezolvi cu Canesten (atentie sunt pastile care se introduc direct in vagin, nu se iau bucal ,seara la culcare) sau cu IAURT (da vezi bine, pentru 2-3 saptamani mananci dimineata pe stomacul gol un borcan de iaurt simplu, nu din cel cu fructe sau dulce, si introduci seara in vagin un tampon cu iaurt).
    Tratamentul poate dura 2-4 saptamani depinzand de cat de raspindita este ciuperca. Candida traieste in intestinele noastre si in anumite conditii se multiplica peste masura (chiar si cand luam antibiotice distrugem flora microbiana din stomac, favorizand excesului candidei) si atunci trebuie sa actionam cu medicamente sau cu tratament naturiste, ca sa ii incetinim activiatea si puterrea pana la stadiile ei normale de existenta.