Donarea de organe

•  
    • 44 mesaje
    29 Iun 2009, 14:31
    0 0
    Ce parere aveti despre donarea de organe?Ati fi de acord sa deveniti donator?
  •  
    • 470 mesaje
    30 Iun 2009, 17:49
    0 0
    da, as fi. si nu mi se pare normal ca familia sa decida pentru mine, si eu. si de asemenea, mi se pare normal ca implicit sa fii considerat donator, si daca nu vrei sa poti preciza lucrul asta.
  •  
    • 44 mesaje
    30 Iun 2009, 18:18
    0 0
    Ai dreptate, esti stapan pe propria-ti viata si mi se pare normal ca eu sa hotarasc daca vreau sau nu sa devin donator. Din pacate legea cu privire la acordul prezumat in ceea ce priveste prelevarea de organe a ramas undeva in aer din cate stiu eu, eu zic ca ar fi fost un lucru bun iar daca nu doresti sa devi donator poti specifica acest lucru in timpul vietii si nu-ti va lua nimeni cu forta organele.Din pacate in Romania nu intereseaza pe nimeni sa faca ceva pentru a informa populatia mai precis despre ceea ce presupune a fi donator,s-au facut cateva valuri anul trecut cu modificarea legii si atat majoritatea suntem ignoranti si indiferenti in fata acestei probleme dar daca am fi in situatia sa avem nevoie de un organ sunt sigura ca am blama indiferentii si ignorantii.
  •  
    • 470 mesaje
    1 Iul 2009, 09:23
    0 0
    din cate stiu eu in momentul de fata familia decide in locul tau, deci eu sunt pentru schimbarea legii!
  •  
    • 44 mesaje
    1 Iul 2009, 13:40
    0 0
    Asa este,au incercat anul trecut sa schimbe legea dar a ramas unde prin aer...deci in momentul de fata familia decide. Intr-un sondaj respondenţii europeni au fost întrebaţi în ce măsură ar fi dispuşi să îşi doneze organele imediat după deces. Cei mai dispuşi să facă acest lucru au fost suedezii (81%) iar cei mai puţin dispuşi au fost românii (27%, adică de două ori mai puţini decât media europeană).Statisticile arată că în România există în jur de doi donatori la milionul de locuitori în timp ce media la nivelul Uniunii Europene se învârte în jurul cifrei de 20....deci unde ne situam si de data aceasta?.....la coada cozilor.