CAT SE PUNE IN PLIC LA NASTERE?
-
0 0Buna fetelor,
urmeaza sa nasc la Gine 1 in Cluj, si doream sa aflu cam cat se pune in plic acum in 2009 la dr.ginecolog care te asista, moasa, neonatolog, asistente?
Binenteles ca pune fiecare cat poate, dar asa informativ, in medie.
va multumesc -
Dai spaga ca sa te simti mai in siguranta , pt. ca fara banii aceia nu se uita nimeni la tine, ba din contra asistentele zbiara si nici macar nu iti arata cum sa-l ti pe nou nascut la san.
nici eu nu sunt de acord cu chestia asta dar am cosmare cand ma gandesc ca o sa ajung intr-un spital de stat, unde pe langa mizerie gasesti si indiferenta.
mi-as dori sa avem toti salarii de 1000 de euro si sa mergem la clinici private. -
Dai spaga,pentru ca altfel se poarta mizerabil cu tine.La nasterea mea,ai mei mituisera o singura asistenta,pentru ca nu erau siguri ca voi naste in seara respectiva si urma sa se schimbe tura dimineata.Asistenta mituita nici nu s-a ocupat de mine,probabil nu-i placuse spaga,dar am avut ''norocul'' sa intru in mainile domnisoarei care nu primise nimic,care m-a rasplatit cu tipete,injectii dureroase si intors pe toate partile numai cand aveam contractiile,bineanteles ca dupa tratamentul aplicat a mai primit un caca.t.
Dupa cateva ore de la nastere, m-am trezit si cu asistentele de la copii,care s-au gandit sa imi aduca copilul sa-l vad,spunandu-mi exact asa ''ne sunteti datoare ca avem grija de copilul dumneavoastra''.
Am nascut la spitalul Cantacuzino si nu a existat nici o persoana pe care sa nu o mituiesc,pana si femeia de servici s-a servit cu un buchet de trandafiri,care ii primisem de la familie,dar lenjeria tot nu mi-a schimbat-o,fiind patata de sange si cand mg la spalaturi treb sa dau spaga,ca sa primesc supozitoare si pansamente de schimb,ca sa nu mai spun de pediatra copilului si toti dr care m-au controlat.
Am nascut acum 4 ani si am cheltuit pe spaga 20 de milioane vechi si nu stiam cum sa fug mai repede din spital,a fost o experienta f traumatizanta,iar cu banii aia puteam sa nasc usor intr-o clinica privata. -
O sustin pe inusha. Totusi, s-a ajuns de nu prea mai ai cum sa schimbi mentalitatile pentru ca sunt prea multi, toti asteapta spaga, si multi, daca nu primesc nu numai ca nu te baga in seama, dar atunci cand sunt obligati sa o faca , o fac in scarba si ajung chiar sa iti faca mai mult rau decat bine.Iti dau diagnosticuri care mai de care mai aberante, te pun sa cumperi pastile de care nu ai neaparata nevoie...(vb din experienta mea si a prietenelor)
-
Tea tea, la ce spitale sunt salariile astea? Sunt si eu curioasa, nu de alta dar stiu din sursa sigura ca un salariu de asistenta medicala cu 10 ani vechime la spitalul de urgenta nu depaseste 16, 17 milioane.
Si acum on topic, eu am nascut la elias, in august 2007, am dat doctoritei 3mil jumate, moasei, 500 mii, infirmierei care m-a clismat 100 mii, neonatoloaga nu a vrut sa-mi ia bani, anestezistei 1milion . Iar la asistente cate 100 mii dar nu intotdeauna. S-au purtat absolut normal cu mine, nu am ce sa le reprosez. Cred ca fiecare da cat vrea, daca vrea. -
sistemul sanitar este in coma,ca de altfel mai toate celelalte domenii din romania...
o parte din vina o purtam si noi,pt ca am tolerat si incurajat situatia in asa masura incat ea a devenit anormala,devianta si aberanta...
sunt oameni care nu concep vizita la medic fara plicuri si atentii;asta dintr-o teama mai mult sau mai putin constienta ca-ti pui sanatatea/viata in mainile medicilor,iar ei ar putea sa te abandoneze dupa bunul lor plac;
prea multe gafe,erori medicale nu fac decat sa-i sperie pe oameni!
am nascut acum 6 ani in clinica ''Cuza-Iasi''.am fost monitorizata de o doctorita simpatica;avind o sarcina cu probleme,m-am simtit ''obligata'' sa cotizez din aceeasi teama de care va vorbeam anterior.
cand a venit momentul sa nasc,doctorita l-a trimis pe sotul meu la farmacia de peste drum sa cumpere pina si seringile!!! am fost internata,sotul meu expediat ca ''naste peste 2 sapt.''!
banii de cezariana(5 mil) i-a luat sotul acasa,doar nasteam peste 2 sapt;
am nascut in acea noapte,banii care-i aveam cu mine(vreo 2 mil) s-au dus catre buzunarele moaselor,asistentelor,infirmierelor...ultima suta de mii o dadusem pt o punga cu gheata!
asa ca dimineata,cand trebuia sa merg la alt salon,alt etaj -nemaiavind niciun ban,m-au lasat de izbeliste,sa merg singura de la et 1 la 5(chiar daca era cu liftul,era destul de greu la cateva ore dupa nastere naturala); daca as mai fi avut un 50 de mii ma transportau cu caruciorul,asa...tura se schimbase ,alte buzunare trebuiau umplute!