SARCINA SI TENSIUNEA ARTERIALE

•  
    • 53 mesaje
    26 Iun 2009, 14:32
    0 0
    Buna.Sunt putin nelinistita si sper ca ma puteti ajuta.Sunt insarcinata in 32 saptamani si ieri am fost sa fac electrocardiograma.Diagnoscul a fost tahicardie.Si tensiunea arteriala ieri a fost mai mare decat de obicei140/90.Pana acum aveam mereu 110/80,120/80.Medicul a spus ca e ceva normal in timpul sarcinii dar eu sunt tot nelinistita.De multe ori am impresia ca nu am aer nici cu aerul conditionat in functiune. Voi ce parere aveti?Cine a mai trecut prin asa ceva va rog mult lamuriti/ma si pe mine.Multumesc anticipat
  •  
    • 29 mesaje
    26 Iun 2009, 18:42
    0 0
    Cred ca doctorul are dreptate. Si eu am avut cam la fel in ultima luna. Poate ca si am luat cam mult in greutate. Cam 25 de kile si asta iti dai seama ca se rasfrange si pe tensiune...
  •  
    • 1703 mesaje
    27 Iun 2009, 00:23
    0 0
    ce medic ti-a spus ca e ok sa-ti creasca tensiunea? da o cautare pe google pentru eclampsie sau preeclampsie. ti-a facut si alte investigatii cand a vazut ca ai tensiunea mare? daca e vorba de ginecolog, poate ar fi bine sa iti cauti altul, chiar daca nu mai ai mult pana nasti.
  •  
    • 53 mesaje
    27 Iun 2009, 15:40
    0 0
    Eu nu am luat mult in greutate,10 kg pana acum si mai am pana in 20 august.Am fost ieri la gineco.,cu analizele de sange si cu electrocardiograma.Ginecol.a spus ca am putina anemie,lipsa de fier,tahicardie si intradevar tensiunea cam mare.Mie zapacitul ala de cardiolog mi/a zis ca e normal sa am tensiunea mare si tahicardie.Acum gineco.m/a trimis din nou la cardiologie si a zis ca va trebui sa/mi puna nu stiu ce aparat micut pe care va trebui sa/l port o zi intreaga ptr a vedea cum oscileaza tensiunea sau ramane mereu asa mare.Nu stiu ce sa mai zic si ce sa mai cred.
  •  
    • 649 mesaje
    27 Iun 2009, 19:20
    0 0
    Allexya , nu te mai panica degeaba ! Poate a fost o intamplare acea tensiune crescuta . Mie mi se pare normal sa mai oscileze in anumite limite , in situatia data (sarcina), ca doar esti intr-o stare mai speciala ! Daca ai avea tensiune si tahicardie in fiecare zi , intr-o forma mai alarmanta , atunci da , s-ar impune o consultare mai minutioasa ! Dar asa , nu te stresa de-aiurea ! In ceea ce priveste greutatea , tin sa-ti spun ca eu am intrat cu 62 Kg in sarcina , si cand m-am dus sa nasc aveam 86 Kg . Am nascut un copil de 4 Kg , si dupa 7 zile de spitalizare ( asa te tineau pe vremea mea ) aveam 69 de Kg !!! Cam ciudat , dar iti spun adevarul !!! Deci greutatea ta , la lunile de sarcina pe care le ai , este superacceptabila ! Esti o "miss" ! Te pup si sa fiti sanatosi ( sanatoase !) amandoi ( amandoua !) !
  •  
    • 53 mesaje
    28 Iun 2009, 14:58
    0 0
    Multumesc mult de sfaturi Juliebt.Ai dreptate nu trebuie sa ma panichez asa repede din orice,dar e prima sarcina si sunt multe lucruri noi pe care nu le stiam.Cred ca oricare femeie la prima sarcina e putin speriata de reactiile pe care le are.Noroc cu forumul asta si cu evele care sunt dragute si au bunavointa de a raspunde ca altfel....Ieri am masurat din nou tensiunea si era mai mica,112/80.Multa sanatate si tie si familiei tale.