metoda calendarului..
-
0 0Evelor,va rog frumos,explicati-mi si mie cum e cu metoda calendarului,care sunt zilele fertile si cele nefertile,ca de atatia ani iau anticonceptionale incat am si uitat
.Acum vreau sa renunt la ele pt ca eu si sotul meu ne dorim tare mult un copil.Dar stiu ca trebuie sa fac o pauza de macar 6 luni pana la conceperea bebelushului si m-am gandit ca in aceste luni metoda de contraceptie sa fie cea a calendarului.Mai stiti voi si o alta metoda inafara de prezervativ...ca aseara tocmai s-a rupt unul...
-
Metoda calendarului o poti folosi numai daca ai menstruatia regulata.
Din ziua in care iti vine pana in ziua a-9-a este perioada nefertila.
Apoi din ziua a-10-a pana in ziua a-20-a este perioada fertila. Din ziua a-21-a pana in ziua in care iti vine din nou, este perioada nefertila.
Daca vrei sa ai rezultate optime nu trebuie sa te abati cu nici o zi de la calendar, pentru ca sunt ele perioade fertile si nefertile dar nu stii ce se intampla exact in corpul tau, sunt si alti factori care pot influenta calendarul.
Pentru mine este o metoda safe 100%, de vreo 7 ani. -
Intra pe pagina urmatoare de internet si o sa scrii acolo prima zi din ciclul tau si iti va calcula perioadele nefertile. Asta in cazul cand ai un ciclu normal cu o durata de aproximativ 28 zile. Daca nu metoda lui lory79 este mai buna. Iata pagina:
http://www.121.ro/content/cupluri_si_dragoste/sex_si_sanatate/s_sex_planner_357/index.php3 -
Sau ca sa fii mai sigura te duci la farmacie si iti cumperi teste de ovulatie si cand iese a IIa liniuta sari pe treaba.Mie doctorul mi-a spus sa faca aceste teste incepand cu ziua a 9 a CM.si in general pana in ziua 15.Cele mai ieftine teste de ovulatie sunt de la Doctor Sigur, sunt 3 la cutie si costa in jur de 80.000 lei cutia, iar altele pot fi si in jur de 100.000 bucata nu stiu exact ca eu iau numai de la Dr. Sigur.
Mult noroc si spor la treaba.