am tiroida pot avea copii?
-
0 0buna fetelor , dc mai e cineva in situatia asta va rog mult sa imi spune ti si mie cum suportati? eu una nu mai pot aud la toata lumea cu care vb ca dc am tiroida nu o sa pot avea copii. sunt disprerata. nici sotul meu nu mai rezista cand aude ca mi a venit. simt cum inebuneste si el odata cu mine. isi doreste foarteee mult un copilas.
-
multumesc pentru ca mi ai raspuns. am fost la un endocrinolog si diagnosticul a fost tiroidita. am cautat atant pe reteta si nu am vazut dc e hipo sau hiper. mi a dat tratament, pt tiroida iau eutirox pt toata viata si inca un medicament lichid mastodinon pr care il iau pana la urmatorul consult adikapesta 6-8 luni. nu mi a zis concret dc o sa pot avea copii dar nu parea foarte sigur. si cat despre teama mea de nu ramane insarcinata este ca pana in prezent nu am ramas si am 28 de ani. si am mai auzit si alte femei care chipurile se pricep ca dc ai tiroida nu poti ramane insarcinata. astept un raspuns te rog. multumesc.
-
Ar trebui ca impreuna cu sotul sa faceti un screening de infertitlitate de cuplu. Sunt mai multe analize care trebuie recoltate: sotul trebuie sa isi faca spermograma, tu FSH, LH, progesteron, prolactina, hormonii tiroidieni. Dar nu se iau asa, de-a surda. De ex. eu stiam ca FSH se recolteaza in Z5 si Z12 a ciclului, progesteronul in Z21, LH in Z5. Trebuie ca endocrinologul sa iti faca un orar al acestor analize. Apoi trebuie sa te vada ginecologul pentru o histerosalpingografie pentru a vedea daca ai trompele uterine permeabile.
Hai, mobilizarea! -
mi am facut analizele respective si mi a iesit un dezechilibru intre hormonii lh si fsh. ginecologic nu am nimic, mi au iesit toate analizele bune cu exceptia unui ovar care ar fii invelit in grasime si pt care iau tratament. problema la mine din cate mi a explicat dr este ca ovarele mele secreta testosteron in loc de estrogen. din cate mi a explicat in timpul tratamentului functionarea ovarelor va stagna iar atunci cand voi oprii medicamentatia acestea vor fii " bombardate" cu hormonii feminini si deabia atunci voi avea o ovulatie normala. in prezent ovarele mele ovuleaza dar ovulele nu sunt "bune". nu stiu ce sa mai cred, dr a zis ca eu sunt pe primul loc si dupa aia ne mai gandim la bebe. sunt ingrijorata pt ca am o varsta si mai sunt si stresata de gandul negru ca poate nu voi putea avea copii.