Intrebare concediul maternal - cine stie

•  
    • 316 mesaje
    22 Mai 2009, 11:12
    0 0
    sunt insarcinata in sapt 26 si intentionez sa intru in concediu prenatal cu 78 de zile inainte de DPN (sapt 2. am citit legea si scrie clar ca ai voie 84 de zile inainte de DPN (deoarece este obligatoriu ca 42 de zile sa ramana pentru postnatal din cele 126 de zile de concediu de maternitate). dr de familie mi-a raspuns ca nu poate sa imi dea concediu prenatal decat din sapt 32 si cu recomandare de la medicul ginecolog.
    nu mai inteleg nimic, desi legea pare destul de clara.
    cine are experienta, cum ati procedat? cine elibereaza certificatul medical pt cele 126 de zile? daca e dr de familie, e nevoie de recomandare de la ginecolog? cu cate zile inainte de nastere ati luat concediu de maternitate?

multumesc.
  •  
    • 427 mesaje
    22 Mai 2009, 11:42
    0 0
    schimba medicul.....
    poate sa-ti dea medical cu risc daca vrea.....cumnata-mea a sta din luna 5 acasa......si mai cunosc persoane care si-au luat mai multe medicale din luna 4 ca era serviciu departe sau ca stateau in picioare si asa au preferat sa dea 50-70 ron sa stea casa 3 din 4 saptamani pe luna......normal asa e,cum ai zis,dar poti sa intri si in luna 8 si iti ramane mai mult dupa nastere....e cu dus si intors.......
  •  
    • 361 mesaje
    22 Mai 2009, 14:49
    0 0
    daca e sarcina cu risc iti da ginecologul daca nu md de fam
    eu nu mi-am luat deloc inainte ci doar dupa 42 de zile si e totul ok acum inca astept aprobarea dosarului depus acum 3 luni
  •  
    • 316 mesaje
    22 Mai 2009, 14:54
    0 0
    multumesc fetelor. i-am trimis dr de familie extrasul din lege, poate nu cunoaste. nu vreau sa cersesc medical, vreau un drept care mi se cuvine prin lege. sarcina merge bine , insa ma simt obosita, am o munca sedentara, stau toata ziua pe scaun, amortesc, nu imi mai incape nici burta sub birou... sper sa o lamuresc pe dr. daca nu, ma mut la alt dr.
  •  
    • 68 mesaje
    26 Mai 2009, 10:43
    0 0
    Buna fetelor
    legat de acest subiect as dori sa imi spuneti si mie (cine stie) cum se calculeaza concediul prenatal.daca de exemplu am un salariu de incadrare de 2000 de roni si un salariu brut realizat de 2100roni(cu sporul de vechime)cum calculez prenatalul?
    va intreb pt ca nu am inteles nimic din ce mi-a explicat colega mea de la resurse umane.poate ma puteti lamuri voi mai pe limba mea.
    va multumesc