Oare sa iau anticonceptionale de acum?
-
18 Mai 2009, 19:060 0Tot timpul mi-e frica sa nu raman insarcinata desi facem protejat.Si ca sa scap de problema asta m-am gandit sa iau tot tp anticonceptionale.Am 19 ani.Oare ar fi vreo problema?
-
19 Mai 2009, 08:59eu zic sa gasesti un medic ginecolog bun si sa vorbesti cu el, ii spui antecedentele in familie si iti poate recomanda o metoda de contraceptie sau alta... eu zic sa ai grija cu anticonceptionalele, ca nici ele nu asigura o protectie 100%, si sunt si anumite riscuri. de aceea, discutia cu medicul e singura care te poate lamuri
-
22 Oct 2009, 20:35Si eu iti dau acelasi raspuns, mai bine nu! Au o gramada de efecte secundare si partea sinistra e ca multe dintre ele nici macar nu se vad decat in ani de zie. Doar un mic exemplu ca sa iti dau, sunt femei care s-au prezentat la medic pentru ca au inceput pur si simplu sa se ingrase foarte tare la un moment dat, fara sa isi schimbe alimentatia sau ritmul de viata, fara sa fi intrat in menopauza. Si dupa mai multe intrebari despre trecutul lor medical s-a aflat ca toate aveau un numitor comun: folosinta pe termen lung a anticonceptionalelor.
Asa ca mai bine prezervativul. Si de ce nu? Poate si un pic de abstinenta cateva zile mai pe la mijlocul cicului cand e chair pericil maxim, aproximativ zilele 12-16 la un ciclu de 28 de zile. E chiar mai interesant dupa un pic de abtinere...