mancati sanatos?
-
0 0Ce salate sanatoase consumati, imi plac f mult.Trebuie sa mai deschid cartile de bucate.
Astept idei. -
Nici o salata nu este sanatoasa daca ingredientele din care o prepari nu sunt de calitate.
Daca vrei sa mananci sanatos iti recomand(in ciuda preturilor mari) produsele bio.
Tot ce gasesti la noi pe piata sunt legume care au crescut in soluri intoxicate de nitrati si nitriti , stropite pana la refuz cu insecticide impotriva daunatorilor si crescute din seminte modificate genetic!
Na! Luati de mancati sanatos!
-
S-au dus vremurile cand mancai legume sanatoase si gustoase aici...
Daca nu locuiesti in Romania, atunci ti-e mult mai usor sa cumperi alimente bio, mai ales ca nu-s atat de scumpe ca pe la noi.
Eu personal m-am mutat "la tara" si mi-am pus in curte de toate...intr-un pamant nechimizat, fara ingrasaminte, fara insecticide...si mi s-au facut anul trecut niste vinete cat antebratul de mari!
Pe deasupra au gust! -
Emadd, nu ştiu dacă îţi place orezul, nici eu nu eram mare amatoare de pilaf, până am încercat orezul Basmati.
Din păcate, bucătăria tradiţională românească nu oferă locul cuvenit orezului în alimentaţie, decât prin clasicele sarmale
.
Poţi să-l faci simplu, în oală de teflon, cu puţin unt sau ulei de măsline, apă, sare şi condimente după gust (curry/ paprika).
Mai nou eu îl fac aşa, şi iese demenţial: pui puţin ulei de măsline la încins în tigaie, un usturoi strivit sau tăiat în 4, îl fugăreşti puţin prin tigaie apoi îl scoţi ca să nu se amărască la gust şi îl arunci, adaugi o parte orez şi două apă, sare, condimente după preferinţă, deşi nu mai e nevoie datorită usturoiului. Poate fi servit ca şi garnitură la friptură, sau ca fel principal alături de salată, sau alături de ciuperci, roşii, ardei, ceapă uşor călite.
Poftă bună!