Lasatul de fumat. Efecte

•  
    • 9835 mesaje
    16 Iun 2004, 18:39
    0 0
    Dragele mele, azi s-a implinit fix una bucata luna de zile de cand m-am laat de fumat. Iata ce schimbari au aparut in starea mea fizica:

1. TENUL (deja!) mult mai luminos.
    2. GUSTUL si MIROSUL mult mai fine.
    3. GATA CU TUSEA TABAGICA!!!!!
    4. PARUL nu mai pute a fum de tigara, ci miroase placut a sampon.
    4. Vreo 2-3 KILOGRAME IN PLUS (nu-i grav, si-asa aveam o tona de haine care imi ramasesera largi).

Mda... dar daca continuu asa, in 3 luni ma fac cat canapeaua. De la ce naiba apare ingrasarea asta? Ce naiba face nicotina asta???? Ca doar nu mananc ca disperata???? E drept, mai rontai sticksuri din cand in cand, ca de la chewing gum ma dor falcile, dar... CHIAR ASA??? 2-3 kile doar de la sticksuri?!?!?!?!
  •  
    • 727 mesaje
    16 Iun 2004, 20:49
    0 0
    Donna...sincere felicitari!!! Ma bucur sa aud asa o veste buna sa sti, pacat ca eu sunt atat de fraiera sa iti urmez exemplul
    Cred ca ingrasarea asta apare din alte cauze, nu pot fi doar sticksurile sau ce rontzai pe parcursul zilei..ma gandesc ca atunci cand fumai, organismul trebuia sa lupte sa contraatace efectele negative ale nicotinei, care si ea la randul ei actiona aspura ingrasari (in sens invers desigur). Acum ca organismul este sanatos depui tot ce mananci mai repede...cred..
    OK stiu ca suna aiurea dar asta e o conceptie proprie asa ca nu imi sariti in cap
    Si eu am o veste buna in privinta ingrasatului: azi m-am cantarit si aveam 48 kg! YAY! adica, cu 3 kg mai mult ca luna trecuta. Sper numai ca acel cantar sa fi fost bun, sa nu ma bucur degeaba
    Mult succes in continuare Donna si mai tine-ne la curent cu vestile bune! Macar sa avem ce invata si noi, astea mai "chicken" . Te pup
  •  
    • 68 mesaje
    17 Iun 2004, 00:39
    0 0
    Felicitari sincere Donna !
    Cam nasol cu sticksurile acelea (las' ca si noi cunoastem ).
    Deci....sport,sport (10-15 minutele e suficient),si regim alimentar sanats (elimina grasimile saturate)+ apa si iar apa.(doar ai auzit de cura cu apa,nu?

Bafta!
    Cel mai important e sa-ti amintesti de efectele pozitive pe care le_ai obtinut !
  •  
    • 1105 mesaje
    17 Iun 2004, 09:07
    0 0
    Si eu stau binisor la acest capitol, adica nu mai fumez in mod regulat. DAR, DACA IES UNDEVA TOT MAI TRAG 2-3 PIPE...apoi iarasi pauza de 5,6 zile...Eu cred ca are efect.Daca sotul meu s-ar lasa, sa nu mai fie tigari nici in buzunarul lui, ar fi mult mai simplu. DAR , DE O LUNA NU MI-AM MAI LUAT TIGARI, si asta inseamna mult...Voi ce ziceti????
  •  
    • 562 mesaje
    17 Iun 2004, 11:04
    0 0
    Noi ce sa zicem? Asteptam sa mai treaca timp, pote poate ne lasam de fumat.
    Felicitari celor care pot!!
  •  
    • 524 mesaje
    17 Iun 2004, 11:05
    0 0
    Donna si eu m-am lasta de fumat si nu m-am ingrasat pt. ca de cate ori imi venea sa rontai din lipsa de tigari, imi repetam in draci ca nu e nevoie, ca nu mi-e foame, dar nici de tigari nu ma atingeam. Nu mai tine langa tine, nu-ti mai cumpara nimic de rontait, fixeaza-ti clar portiile de mancare pe ziua respectiva si nu manca in plus nimic, nici de-ar fi sa crapi. Totul e vointa.
    O sa reusesti si sa te lasi de fumat si sa nu te ingrasi, daca ai ambitie. Daca mananci numai ce trebuie si doar cat trebuie, nu te ingrasi, nu ai cum. Dar daca zici las' ca rontai asta acum, doar acum.....e altceva. Cand vrei sa fumezi sau simti nevoia sa mananci, plima-te, fa ture de birou sau prin casa, mergi la fereastra, ia o gura sanatoasa de aer si repeta-ti mereu de ce nu vrei sa fumezi si de ce nu vrei sa mananci.Acum, la inceput, e mai greu, dar tu deja ai facut o buna parte din drum, asa ca, multa vointa.
    Atatia altii reusesc, fara sa se ingrase, tu de ce nu ai putea ?
  •  
    • 101 mesaje
    17 Iun 2004, 11:47
    0 0
    Donna, mult curaj! Poate ca in prima luna a fost mai greu si abia s-a adaptat organismul cu lipsa de nicotina. Eu sunt sigura ca treptat iti va fi mai usor si nu te vei mai ingrasa.
    Eu sunt dintre cele care fumez ocazional, dar am avut perioade de luni de zile in care nu am fumat nici o tigara si nu m-am ingrasat.
    Eu si acum, cand termin masa si "in alte vremuri" urma o tigara, ma apuc tacticos de spalat vasele, ma gandesc la ce mai am de facut...si uit de tigari.
  •  
    • 725 mesaje
    17 Iun 2004, 12:52
    0 0
    Donna felicitari!
    Nu te speria si eu am luat 3kg la inceput, dupa aceea nu, ma tot chinui sa le dau jos. Mie mi s-a schimbat gustul, toate mi se pareau mai gustoase.
    Ieri trebuie sa recunosc am pus gura pe-o tigara sub presiunea unor evenimente nefericite. La 6 luni de cand m-am lasat nu am reusit sa trag in piept decat o data si m-a pocnit tusea si nu mai aveam aer.Am stins-o si m-am bucurat ca nu mai pot.
    Asa ca se poate.
    A
  •  
    • 15 mesaje
    17 Iun 2004, 12:54
    0 0
    Donna, felicitari pentru ca ai renuntat la fumat! Sper sa nu te sperie faptul ca ai luat un pic in greutate, dar gandeste pozitiv: daca vrei sa pierzi cele cateva kg. trebuie sa faci sport, astfel incat vei fi de 2 ori mai sanatoasa! Eu am renuntat la fumat de 3 luni, dar nu am luat nici un gram. Nu stiu sigur de ce, dar am ceva banuieli. Eu am renuntat la fumat in perioada postului, deci mancam doar legume, fructe, si beam foarte multa apa. In plus, din fericire, nu imi plac deloc "crantanelele" (covrigei, chipsuri, nici macar guma de mestecat). Bafta!!! Sa nu te dai batuta!
  •  
    • 9835 mesaje
    17 Iun 2004, 13:30
    0 0
    Fetelor, multumesc pentru incurajari, ca am mare nevoie.

Of... m-am gandit la ce mi-ati spus... poate mi-ar fi mai usor daca sotul meu nu ar fi si fumator inrait, si mare mancacios... ma "ataca" pe 2 fronturi, asa ca lupt si eu cum pot cu tentatiile. Da' lasa, mai bine grasa, frumoasa si sanatoasa, decat slaba, zbarcita, rau-mirositoare si bolnava. Oi slabi eu cumva la loc.
    Acu' vreo 10 ani, cand m-am mai lasat o data de fumat (m-a tinut vreo 5 ani, pana l-am cunoscut pe sotul meu si m-am apucat iar), nici eu nu m-am ingrasat... Mdeh, aveam alt metabolism decat acum, la 34 de ani...

Cica atunci cand se lasa de fumat femeile se ingrasa cu aproape 6 kile, iar barbatii cu aproape 5. Fara sa-si schimbe dieta. Hm. Cat de mic o fi, avantajul tot de partea lor este!
    Lasa, noi sa fim sanatoase!

Dragele mele, lasati-va de fumat, ca nu-i asa de greu cum pare! E mai usor sa facem fata catorva kg in plus, decat efectelor fumatului.
  •  
    • 599 mesaje
    17 Iun 2004, 17:26
    0 0
    Incearca sa inlocuiesti crantanelele cu morcov. Cumpara mai mult, curata-l si pune-l in frigider si cand pleci la munca pune si 2-3 morcovi langa pachetul de mancare si ori de cate ori simti nevoiea sa mananci servestete din punguta de morcov ...

O sa vezi ca ajuta ... daca iti place morcovul

Multa bafta
  •  
    • 967 mesaje
    17 Iun 2004, 18:19
    0 0
    eu am hotarit de citeva zile sa ma las de fumat.motivul:trebuie sa ma ascund in permanenta de parinti.voi inlocui tigara cu guma,sper sa mearga.
    sint sigura ca voi minca mai mult + dulcinele si prajituri.
    sper sa reusesc.,dar nu vreau sa ma ingras.
  •  
    • 30 mesaje
    29 Iun 2004, 18:18
    0 0
    Donna felicitari!
    Ai grija cu ingrasatul, eu am luat 10 Kg in cinci luni si nu am renuntat la nimic din dieta mea obisnuita. M-am lasat de fumat in septembire anul trecut. Acum sunt bine. Am inceput sa fac sport si ACUM POT SA O FAC, FARA SA GAFAI, FARA SA OBOSESC.
    Lasati-va de fumat! E mai usor asa