Uter fibromatos, Premenopauza
-
30 Apr 2009, 19:501 0Ma confrunt si eu cu niste probleme de sanatate.
Dupa ultima menstruatie, exact la o saptamana am avut sangerari si eliminam mai mult cheaguri. Simteam eu de un timp ca ceva nu e in regula , parul subtiat si a mai cazut, unghii fragile, pilelea uscata si mai ales am luat foarte mult in greutate.
Astazi am mers la un control, speriata de acele cheaguri si mi s-a facut o ecografie endovaginala. D-na doctor mi-a spus ca am uter fibromatos si sunt la premenopauza.
Mi-a prescris orgametril si tinctura de cretisoara.
Am deschis acest subiect deoarce ma intereseaza si parerile voastre despre uterul fibromatos si premenopauza.
Ce fac cu aceste kg pe care le-am acumulat, mai pot slabi? -
1 Mai 2009, 14:13Iti inteleg ingrijorarea,dar nu e f grav.Uter fibromatos au f multe femei si nu toate fac fibrom sau altceva.daca esti atenta la ce mananci,controlezi stresul si duci o viata echilibrata nu trebuie sa te ingrijoreze prea mult;sigur ca in fiecare an trebuie sa faci control si test papanicolau;astea se fac pt siguranta,dupa varsta de 45 ani.In ce priveste slabitul,sigur ca poti,doar sa iti propui,sa iti stabilesti un regim alimentar in care sa ai toti nutrientii necesari,sa mananci portii mici,sa mergi mult pe jos;mai ajuta otetul de mere facut in casa(nu cel cumparat),tinctura din fructe de soc s.a.Sigur nu vei ajunge la o silueta de la 20 ani,dar vei slabi si apoi trebuie doar sa te mentii,si nu e greu,trebuie doar sa vrei.
-
1 Mai 2009, 17:34uterul fibromatos inseamna ca exista fibrom ,deja
restul,ce descrii tu aici...adica,pielea,unghiile etc,n-au legatura cu premenopauza,controleaza tiroida,mai ales daca spui c-ai luat si-n greutate