Urmarile avortului

•  
    • 470 mesaje
    30 Apr 2009, 17:15
    0 0
    O sa deschid un subiect pentru ca am senzatia ca sunt multe fete pe acest forum care nu constientizeaza pana la capat ce inseamna un avort (sau poate din nevoia mea de a stii mai multe despre acest aspect). Si as vrea sa le rog pe toate cele care au suferit un avort sa ne spuna care au fost urmarile, daca regrata sau nu, daca acum considera ca a fost decizia buna sau nu...
  •  
    • 28 mesaje
    30 Apr 2009, 21:23
    0 0
    eu nu am avut nici un avort dar am prietene care au avut,le pare foarte rau,regreta.Din cate stiu ai sanse sa nu mai armai gravida,asta depinde si cum te curata doctorul.O fosta colega de a mea a facut un avort si nu a curatato doctorul bine,i-a ramas o mana de -a copilului in burta si dupa ceva timp a inceput sa aiba dureri de burta si cand s-a dus la doctor i-a gasit mana care crescuse in ea.Asa ca ai mare grija daca vrei sa faci avort.Sincer eu nu sunt de acord cu avorturile.Nu am nici un avort si nicio nastere.
  •  
    • 59 mesaje
    30 Apr 2009, 22:26
    0 0
    Si pe mine ma ingrozeste ideea avortului. E cred ...cea mai brutala(atat fizic cat si psihic) interventie...
    Din cate am auzit e dureros si lasa urmari care nu se vad..
  •  
    • 21507 mesaje
    1 Mai 2009, 09:09
    0 0
    cum o fi crescut mina aia,acolo ?
  •  
    • 133 mesaje
    1 Mai 2009, 10:29
    0 0
    Asta ma-ntrebam si eu...
  •  
    • 514 mesaje
    1 Mai 2009, 18:19
    1 0
    Eu zau ca nu va inteleg cu ''vai, urmarile'' si ''vai,parerile de rau''.
    O decizie luata e buna luata si gata, nu mai poti da timpul inapoi.
    Da, am facut intrerupere de sarcina,n-am regretat nici o secunda si nici n-am de gand.
    N-am avut nici un fel de probleme,urmari neplacute in ceea ce priveste sanatatea,nici mintala, nici de nici un fel(vezi draga Doamne vreo depresie,draci laci).
    A doua zi am mers la sala.
    Mergeti si voi la doctori care stiu ce fac nu la casapi ce mutileaza pe viata.
    La ce va ajuta parerile de rau dupa un avort?
  •  
    • 28 mesaje
    1 Mai 2009, 23:37
    0 0
    nu mai radeti.Asa mi-a zis si mie fata aia ca avea aproape 4 luni cand a fc avort
  •  
    • 21507 mesaje
    2 Mai 2009, 08:10
    0 0
    o fi citit si ea prin libertatea,pe undeva
  •  
    • 367 mesaje
    2 Mai 2009, 18:43
    0 0
    total de acord cu saresa,,,,
  •  
    • 2520 mesaje
    2 Mai 2009, 20:11
    0 0
    Mi se pare o actiune care trebuie sa fie strict decizia viitoarei mame si decizia asta ar trebui luata avind in vedere in primul rind dorinta femei respective de a fi mama in acel moment sau nu, ABSOLUT nimic altceva nu conteaza.
    Teoria cu "te bate Dumnezeu" , mi se pare o jignire la adresa divinitatii, iar pv cu "avortarea primului copil duce la imposibilitatea de a mai avea copii" o aberatie fara nici un fundament, orice avort este un potential cauzator de pb de sanatate de tot felul, deci trebuie ales medicul cu mare grija.
    Nu sint pro avort ptr ca, din cite am vazut in jurul meu, majoritatea celor care il fac, il fac din frica de necunoscut, din teama ca nu se vor descurca, in special financiar si eu traiesc cu credinta ca acolo unde este un bol de supa, mai e locul ptr inca unul. Cunosc multe mame singure care se descurca foarte bine - la inceput le-a fost foarte, foarte greu, dar odata invatat mersul lucrurilor, totul devine minunat - nu stiu nici una din aceste mame sa spuna ca regreta faptul ca au pastrat copilul.
    Nu spun cu acestea ca cele care opteaza ptr avort, vor arde in focurile iaudului sau alte baliverne de genul, spun ce am spus si la inceput : este o alegere personala a fiecarei femei cind doreste sa devina mama.
    In alta ordini de idei, mi se pare mult mai important sa dezbatem preventia si nu avortul; o fata/ femeie educata in privinta asta, nu va ajunge in fata unui astfel de decizii si pb , asa cum o vad eu, nu e prezervativul ci lipsa stimei de sine.
  •  
    • 18 mesaje
    3 Mai 2009, 11:02
    0 0
    eu am facut in tinerete avort si acum la 37 de ani regret ca nu am mai ramas insarcinata si acum umblu pe la medici dar fara nici un rezultat...platesc greseala ..
  •  
    • 514 mesaje
    3 Mai 2009, 11:32
    0 0
    viorudi de ce zici ''in tinerete,am facut''?
    acum la 37 de ani esti sau te simti batrana?
    Nu cred, consider ca intre 30 si 40 sunt cei mai frumosi si plini de viata ani.
    Prietena mea cea mai buna are 41 de ani si e tineretea intruchipata!
  •  
    • 18 mesaje
    3 Mai 2009, 12:31
    0 0
    mam referit in tinerete adica pe la 23 de ani.acum intradevar ma simt cam batrina ,,nu stiu poate si din cauza stresului care ma macina de mult timp asteptind in fiecare luna sa ramin insarcinata dar degeaba.Dupa ce treci de 35 de ani ovulatia femeii este mai redusa si sanse mai putine.Din cauza asta ma simt imbatrinita.Dar iti multumesc mult de incurajare.
  •  
    • 470 mesaje
    4 Mai 2009, 09:31
    0 0
    da, sunt de acord ca preventia e mai importanta decat avortul. dar totusi sunt multe persoane care ajung sa ia decizia asta, daca trebuie sau nu un avort, si nu prea au cu cine vorbi despre asta. de aceea povestirea experientelor de catre cei care au trecut prin asta poate sa ajute. da, nu ajuta la nimic sa regreti pentru ani de zile ce ai facut, dar nici nu poti in conditiile in care nu mai poti avea un copil pe care ti-l doresti sa nu te gandesti cum ar fi fost daca ai fi pastrat acel copil. nu sunt de acord cu avortul ca principiu, dar se poate sa fie o alegere buna in anumite cazuri, daca decizia e luata in cunostinta de cauza
  •  
    • 2520 mesaje
    4 Mai 2009, 10:29
    0 0
    Eu revin tot la preventie si o tot subliniez. Daca azi o fata de 18 ,20,25 ani sta si gindeste : vreau sa fiu mama acum sau nu ? va lua decizia fara presiunea faptului implinit. Trebuie sa invete fetele astea ca valoreaza mult si un nesimtit` care le santajeaza emotional sa o faca fara prezervativ, nu merita nici buna ziua in drum, ca exista intotdeauna si varianta de a spune NU! trebuie sa ne respectam mai mult, trebuie sa fim mai stapine pe noi si pe viata noastra si trebuie sa ne informam, baietii ar fi in stare sa spuna toate prostiile ca sa-si atinga scopul : uite una noua - "draga mea, stai linistita, nu poti ramine daca nu ai orgasm" va vine a crede? ce face o fata de 16 ani cind aude asta o treba? IL CREDE !
    Deci, preventie, preventie, preventie, cunostere, cunoastere, cunoastere.

Eva care spunea ca a facut avort si acum face tratament (scuze, nu am retinut numele), daca nu exista o cauza fizica ptr pb tale, avind in vedere ca te-ai tot condamnat ptr ceea ce s-a intimplat, exista posibilitatea sa-ti fi creeat un blocaj psiholog care te impiedica sa ramii. Nemasurate sint capacitatile mintii noastre si in partea pozitiva si in cea negativa. Logica mea spune ca, daca ai ramas o data si nu au intervenit ceva pb de sanatate pe parcurs, nu exista nici un motiv ptr care sa nu poti ramine inca o data. Multa bafta!
  •  
    • 470 mesaje
    4 Mai 2009, 11:57
    0 0
    de acord... de acord ca factorii pot fi psihologici mult mai puternici decat orice altceva...
    dar ce facem cand totusi ramai insarcinata folosind o metoda de contraceptie? ca prezervativele au o anumita rata de esecm anticonceptionalele la fel...
  •  
    • 2520 mesaje
    4 Mai 2009, 12:26
    0 0
    S-a raspuns deja la asta si daca raspunsurile date de noi nu satisfac, este ptr ca nu exista un raspuns perfect, este o situatie nefericita care nu are o rezolvare perfecta. Daca o femeie/ fata nu doreste sa fie mama, sa nu fie doar ptr ca asa vrea societatea! Daca o femeie/ fata doreste sa fie mama dar este speciata de dificultatile financiare, sa invete sa treaca peste ele. Important ar fi, indiferent de decizia luata, sa invete sa traiasca cu ea.
  •  
    • 40 mesaje
    4 Mai 2009, 15:37
    0 0
    Viorudi şi eu sunt în aceeaşi situaţie ca şi tine referitor la vârstă, doar că la mine a fost avort spontan nu am vrut să pierd sarcina sub nici o formă. Åži eu mă chinui să rămân însărcinată dar nu cred că am sterilitate din cauza pierderii sarcinii. La mine sunt şi probleme la trompele uterine, Totuşi , cred că dc nu sunt probleme medicale, se poate rămâne însărcinată după un avort de orice fel ,spontan sau nu.