depresiaaaaaaaaaa
-
0 0buna fetelor.sunt o fata de 29 de ani si sufar de depresie.iau xanax si efectin de 6 ani.vreau sa raman insarcinata si trebuie sa scap de pastilele astea.nu le pot lasa ptr ca imi este rau daca nu iau pastilele.ajutati-ma va rog daca stiti cum pot scapa de depresie si mai ales de pastile.va multumesc
-
Este prea personal subiectul si nu vreau sa intru in detalii gen : ce a declansat depresia ? factorii biologici , factorii genetici o situaţie traumatizanta etc Oricare ar fi raspunsul este necesara solicitarea de ajutor specializat , psihologul te poate ajuta deoarece depresia poate fi tratata . cat despre faptul ca iei medicamente antidepresive sunt foarte eficiente in ameliorarea simptomelor depresiei si nu produc dependenta .
Acum ai un obiectiv realist SARCINA , trebuie sa evaluezi cu psihologul care te urmareste factorii de stes la care urmeaza sa te expui pe perioada sarcini . ( istoricul tau de depresie creste probabilitatea sa devii depresiva in timpul sarcinii )
1.Stabileste cu medicul tau prioritatile si fa toate analizele
2.Comunica mai mult cu alte persoane si evita singuratatea, reticenta
3. Lasa te ajutata, sprijinita
4.Participati la activitati care pot sa te faca sa te simtiti bine
5.Fa exercitii fizice, 20-30 minute de trei ori pe saptamana sau mai des
6. Urmeaza o dieta echilibrata
Aminteste ti mereu ca gandirea pozitiva trebuie inlocuita cu cea negativa (te poţi gândi că relaţia cu copilul tău te poate ajuta si pe tine. Ea nu este una unidirecţională dinspre mamă spre copil - si copilul te ajută pe tine. Cum? te dezvolţi emozional ! ) -
un copil iti aduce bucurii dar si suparari, copilul mic plange, cand creste poate fi obraznic, cum vei face fata?
trateaza-te intai de depresie, copii sunt sensibili si simt; il poti afecta psihic si emotional.
Pentru mine o mama depresiva e bine sa stea departe de copil; si daca mama nu ii e aproape, atunci cine? -
Ai grijă de tine!...dacă vrei să ai un bebe o să te mobilizeze, în ceea ce priveşte medicamentele-şi faptul că poţi scăpa de depresie îs generalităţi...şi eu sufăr de depresie de mulţi ani, parcă din totdeauna-am refuzat dintotdeauna categoric medicamentele-le-am încercat să spun aşa maxim 5 pastile şi am renunţat pentru că mi-am zis că vreau ca organismul meu să acţioneze, să fiu conştientă de ce mi se întâmplă, să nu devin dependentă şi rezist...cu rugăciune, sport ocazional ce îi drept, cu multe activităţi-nu dispare şi e o cruce care o port, eram groaznic şi am evoluat cu multă luptă, psihoterapie, sute de cărţi citite pe această temă...e recurentă-vine mă vizitează şi pleacă, important e să nu o inviţi şi să nu fi prea primitoare cu ea, să îi arăţi că e nepoftită şi fuge...dacă vreau un bebe? DA, dacă nu pot face înfiez dar nu renunţ, e o luptă şi pot demonstra că sunt puternică şi merit un bebe...nu ai un handicap eşti normală şi luptă să fii-oricum, pentru tine şi pentru el*-acel copil pe care ţi-l doreşti.
-
Vreau sa-ti dau un sfat si sper sa nu razi de mine.Dute la manastirea pissiota aproape de ploiesti si roagate,e icoana maicii domnului facatoare de minuni.Eu am fost acolo de mai multe ori si m-a ajutat de fiecare data,m-am vindecat si de boli si m-am gasit si servici dupa ce m-am rugat acolo.Se intra din gorgota.Daca vrei sa mergi,sa-mi spui si o sa-ti dau mai multe detalii cand mai intru.