despre istoria crestinismului
-
25 Apr 2009, 13:320 0intr-o lume in care religia inca apropie ,dar si desparte oamenii,avand in vedere ca tehnica de informare ,atat de avansata,ne pune la indemana tot felul de materiale informative ,din toate domeniile,avem prilejul -daca dorim ,desigur-sa aflam multe lucruri la care altadata nici nu puteau visa inaintasii nostri.Astfel si despre religii aflam multe noutati uluitoare ,despre care se vorbeste din perspective diferite ;adica conform intereselor de ,,casta ''si prea putin la modul obiectiv.De exemplu m-ar interesa parerea sincera ,fara fanatism sau adversitate fata de crestinism,despre lumina sfanta de la mormantul lui Iisus.Am citit pareri pro si contra acestul miracol,sustinute de persoane care au fost la fata locului , chiar in ziua de inviere.Oare care este ,de fapt ,adevarul?Ma cutremur la gandul ca ar fi un ,,scenariu'',asa cum zic unii care au fost acolo,dar nici nu as sustine contrariul;din ratiuni foarte ,,rationale'',Asta nu inseamna ca sunt o necredincioasa,ci ca m-ar durea enorm sa fie adevarat , ca e un scenariu!?
Ar fi condamnabil pentru cei care ar accepta asa ceva.Nu cred ca Iisus ar fi de acord cu asemenea metode de a face turism ,si inclusiv bani.Sigur ar rasturna iar tarabele din ,,templu''.................Ar fi bine sa stim adevarul,pentru sanatatea sufletului si mintii noastre. -
2 Mai 2009, 13:21eu zic ca este adevarat.Multe persoane care au fost la ierusalim mi-au zis ca a venit lumina din cer.Fratele meu cand era mai mic statea cu preotul in altar si imi zicea in fiecare an cum li se aprindea lumanarea la 12 noaptea,neavand nimic aprins prin altar.Deci nu este nimic fals,totul este adevarat.