Vegetarianism
-
0 0Cred ca fiecare persoana are o inclinatie spre un anumit tip de alimentatie.Alimentatia vegetariana a dat foarte multe rezultate bune in privinta sanatatii.Spuneti parerile voastre si daca exista vegetarieni printre voi.
-
Eu am o parere f buna despre acest mod de alimentatie! Toata admiratia pentru vegetarieni. Bravo habarnam!!!

As vrea sa devin vegetariana din 2 motive: respect pentru animale si o viata sanatoasa.
Nu am reusit deocamdata dar nici nu ma lupt cu mine suficient. Odata si odata se va intampla, stiu asta.
Am inceput prin a elimina din alimentati meacarnea de miel si vitel! Mananc pui, FOARTE rar porc si sa vedem ce fac cu mezelurile
Chiar as vrea sa stiu daca mai sunt si alte vegetariene printe noi, ce le-a determinat sa adopte lucrul asta, cum au reusit, ce motive au avut etc etc
Este foarte bun website-ul asta http://www.sanatate.org/. -
da

vegetarianismul un subiect tare la moda
de ce??pt ca fiecaredintre noi a incercat la un moment dat chiar dc din motive diferite de exemplu eu am prietene care au "devenit"vegetariene doar pt ca voiau sa slabeasca, dar si mai multi sunt"vegetarieni"pt ca e la moda si dupa cum spuneam snobismul la noi in tara a atins un nivel super ridicat si dc vecina e vegetariana sau "vedeta"x eu de ce sa nu fiu, iar parerea mea e ca cei mai multi nu se gandesc la acele "biete"animale, cum am mai auzit deci marea majoritate a "vegetarienilor"nu sunt acei iubitori de animale ci doar snobii snobilor!!(parerea mea!) -
Eu nu sunt snoaba !!!
Sunt vegetariana pentru ca asa vreau sa fiu. Ma gandesc la animale, dar ma gandesc si la sanatatea mea. Stiu ca alimentatia care contine produse de origine animala influenteaza negativ sanatatea si imi este suficient. Asta nu inseamna ca sunt obsedata si ca sunt convinsa ca o sa traiesc mai mult.
La urma urmei cred ca ar trebui sa ne ingrijoreze faptul ca peste 50 % dintre decesele premature sunt datorate unor afectiuni care au avut ca factor de risc alimentatia care contine carne.
Pe de alta parte imi place sa fiu vegetariana: nu mai am nevoie de farduri (tenul meu este viu colorat, desi are tendinte de lucire in zona T), sunt plina de energie (toata lumea ma intreaba cum de nu obosesc). Si asta nu e nimic... -
nu sunt adepta vegetarianismului. si o sa va explic si de ce, dar nu dau cu pietre in cei ce sunt vegetarieni. daca trebuia sa fim ierbivori deja faceam parte din alt regn animal. in plus nu exista nutritionist care sa recomande vegetarianismul. alimentatia sanatoasa include si produse de origine animala si produse de origine vegetala, e adevarat ca acestea din urma in cantitate mai mare. acum de asta exista capacitatea de decizie ptr ca fiecare sa faca cum crede. asta a fost parerea mea si o sa fie in continuare. in plus tind sa cred ca e si urma de snobism la unii, asa cum a zis cineva mai devreme. nu la tine habarnam, ma refer la persoanele publice in general.
-
nu stiu frate, snobi sau nu, mie nu mi s-au parut asa vegetarienii de i-am cunoscut!! Daca e o moda, nu are decat sa fie...Mi se pare f greu sa devii vegetarian si sa te tii de asta! Cinste alora care o fac cu cap si pentru o cauza nobila

Aia de o fac din snobism se pare ca au vointa foarte mare, motivatia fiind doar moda. E greu si pentru ei, saracii, sa se tina de asa ceva numai de dragul de a fi vegetarieni ca nu stiu ce vedete si sa li se scurga ochii dupa o halca de carne
-
Eu cred ca fiecare are o inclinatie spre un tip de alimentatie.
De acord, sunt persoane care isi impun un regim din diverse motive, dar nu cred ca trebuie sa ii numim snobi.
Eu, de exemplu, nu sunt vegetariana, dar in alimentatia mea se regasesc in proportie mult mai mare legumele, fructele si lactatele decat carnea.
Recunosc ca as putea deveni foarte usor vegetariana, dar nu sunt motivata sa fiu intr-o extrema. -
Oare consumarea carnii nu este o dependenta? Asa cum un toxicoman are mereu nevoie de narcotic nu asa se intampla si cu noi?
De unde am ajuns la acest gand?
Din motive de sanatate am mancat mai putina carne si mai mult legume si fructe. Am ajuns acum ca numai gandul la carne sa-mi trezeasca repulsie, cel mai adresea. Destul de rar ajung sa mai mananc, din obligatie, putina carne. Oamenii inteleg foarte greu ca nu ai pofta sa manaci carne si atunci... -
Si eu sunt ovo-vegetariana de cativa ani. Nu locuiesc in Romania si in nici un caz n_am renuntat la produse animale (carne) doar pentru ca e in « fashion » sau din snobism.De fapt chiar ma amuza teribil un asemenea motiv.
A urma un alt regim alimentar e la fel de dificil ca a renunta la fumat (excluzand formele de Vegan unde am tot respectul pentru persoanele respective !).Deci, considerat vegetarismul ca pe ceva sanatos si mult mai accesibil in west.
La inceput am reactionat oarecum negativ (sa fie oare din cauza bericii si a porcului de Craciun care nu lipseste romanasului ?
dar a fost doar ignoranta pentru ca nu eram informata corespunzator.
Pana acum n_am auzit cazuri de « moarte subita » din cauza « vegetarismului » insa suntem toate familiare cu cazurile de infarct, acnee ,stari de voma si alte probleme de sanatate.(aici ma refer explicit la formele de vegetarism CORECTE)
Revenind la subiect, mi_a parut bine sa vad pe forum Eve cu alimentatie vegetariana,mai ales ca este inca un subiect tabu in Rom. si chiar discriminatoriu.
Felicitarile mele !
ps : e vreun restaurant vego in Buc ?
Mercic
-
Si mie mi se pare foarte funny faza cu snobismul...dar poti sa stii? O fi o influenta de la vedete
Dar eu imi doresc sa devin vegetariana in continuare si nu o voi face din snobism, doamne fereste!
acum a aparut o alta chestie foarte in fashion si stiu sigur ca e o influenta de la staruri (dar nu e rea deloc) - masinile hibrid! Nu consuma benzina decat in foarte mica pare, in consecinta nu polueaza. Si cum starurile se dau in vant dupa chestii care sa apere mediul inconjurator, si-au cumparat asa ceva. Brad Pitt si-a dat Mercedesul pentru o toyota hibrid. cameron Diaz - la fel. Ca efect - vanzarile de la toyota au crescut considerabil.Lumea se gandeste f serios la aceasta varianta. Asta poate fi numit intr-o oarecare masura snobism...