Buna! Ma puteti ajuta cu un sfat SINCER?
-
0 0Sunt casatorit de aproape 6 ani si avem un baiat minunat.Sotia e ansarcinata an luna a 3a , si prin analizele medicale am aflat ca are Rh negativ. Mie tare frica ca sarcina sa nu ajunga la bun sfarsit si ca copilul sa nu aiba urmari.Va multumesc si va astept parerile.
-
Felicitari !
nu ai de ce sa iti faci probleme mai ales ca zici , ai un baiat , de ce crezi ca ar putea avea probleme la a 2 a sarcina ? daca si tu ai rh-ul negativ puteti face 10 copii fara probleme .
am un sfat pt voi : sangele cu rh-ul negativ e rar si de aceea e pretios , mergeti si faceti donari de sange de cate ori puteti . multa sanatate ! -
Daca tu ai Rh-ul pozitiv si ea negativ ( a facut si doua avorturi ) se schimba datele problemei , are nevoie de o urmarire atenta a sarcinii, pentru ca exista riscul unor complicatii pentru bebelusul tau: de la anemie pana la retard psihic, motor si chiar moartea copilului. Nu lua insa lucrurile in tragic. Sunt destul de multe sanse ca micutul tau sa nu pateasca nimic. Totul este sa fii informat si sa iti alegi un ginecolog "responsabil" care sa o urmareasca de-a lungul sarciniipentru ca mamele cu Rh negativ sunt in pericol de a transfuza accidental sange copilului. Daca acest lucru se intampla, corpul mamei va fabrica anticorpi anti-Rh care au rolul de a distruge orice hematie intalnita purtatoare de Rh pozitiv. Din nefericire pentru fat, anticorpii mamei pot sa traverseze placenta, anticorpii ajung in circulatia fatului si distrug globulele rosii ale acestuia. Amploarea "distrugerilor" este proportionala cu numarul de anticorpi pe care mama ii "fabrica '' . In sistemul medical romanesc, insa, de obicei femeilor care fac intreruperi de sarcina nu li se depisteaza Rh-ul. Daca acesta este negativ, atunci cand esti insarcinata prima data (indiferent de finalitatea sarcinii - chiuretaj sau nastere), trebuie sa te vaccinezi cu imunoglobulina anti-D. Asta inseamna ca in circulatia sanguina ti se vor introduce hematii Rh pozitive, astfel incat la viitoarea sarcina sa nu mai existe riscul "sa-ti ataci propriul copil".
Obligatoriu, vaccinul trebuie facut atunci cand se pune in contact sangele fatului cu cel al mamei (adica imediat dupa chiuretaj sau dupa ce ai nascut si s-a constatat ca Rh-ul copilului este pozitiv) si nu la urmatoarea sarcina.
Daca medicul care o urmareste pe sotia ta considera ca viata copilului este in pericol, sunt posibile doua optiuni: se poate declansa prematur nasterea (daca fatul are peste 32-34 saptamani) sau se face transfuzie sanguina intrauterina (daca este mai mic). -
Probabil a facut scoala mai demult..Eu, de ex cand eram eleva am invatat la soala ca doar cuvintele roman,Romania,se scriu cu a din a.Restul se scriu cu i din i.Noile reguli gramaticale au aparut dupa 1990 iar el daca nu are serviciul de asa natura incat sa aiba nevoie de gramatica scrie cum a invatat la scoala.No comment...