gemeni identici...posibil siamezi

•  
    • 10 mesaje
    10 Apr 2009, 10:43
    0 0
    buna fetelor, am fost la ecografie (8 saptamani fara 1 zi), am auzit inimioara, sarcina este intrauterina, ne-am bucurat...pana in momentul cand medicul ne-a spus ca i se pare ca este sarcina gemelara identica... au acelasi sac si ca...i se pare ca sunt foarte apropiati si se teme sa nu fie siamezi. m-a chemat pentru o noua ecografie peste 2 saptamani, dar simt ca ma apuca disperarea, nu vreau sa cred ca sarcina poate avea probleme si trebuie sa avortez. imi doresc mult copii, gemeni daca se poate, daca nu macar sarcina unica, dar sanatos!!!
    mi-a spus ca a mai avut cazuri cand unul din ovule s-a resorbit si a ramas un singur fat, dar parca nu mi se pare f plauzibila ideea. voi ce credeti?
    mi-a spus si ca e posibila si varianta sa fie un sg ovul mare, dar asa pare sa fie...2 ovule si ca urmatoarea ecografie va da mai multe informatii.
    sunt ingrozita, stau cu frica in san, incerc sa gandesc pozitiv, dar ma inspaimanta gandul ca exista riscul ca sarcina mea sa nu fie bine.
    a-ti intalnit/auzit astfel de cazuri? am tot incercat sa citesc pe net, dar nu am gasit nimic care sa ma linisteasca...
    un gand nu-mi da pace: ne-a pus sa ascultam bataile inimii bebelusului, atunci nu a descoperit sa fie 2 inimi/2 batai diferite, daca erau gemeni nu trebuiau sa se auda amandoua inimioarele?
    dupa ce am ascultat inimioara... s-a mai uitat pe monitor si atunci a vazut ca ar fi 2 embrioni, dar dupa aceea nu ar fi trebuit sa caute sa auda si cea de-a 2-a inimioara daca tot vazuse 2 fetusi?! ori lucrul acesta nu s-a intamplat...
    atunci am fost extrem de surprinsa ca sa pot gandi limpede, dar ajunsa acasa au inceput aceste intrebari sa mi se invarta in cap.
    din recomandarile citite pe net pare foarte profesionista dna doctor si totusi, cum a putut sa nu incerce sa auda si a 2-a inima a fetusului si s-a rezumat doar la a spune: ne vedem peste 2 saptamani la o alta ecografie?!
    va rog sa-mi dati un sfat, o parere, poate a-ti trecut prin asta...
  •  
    • 1703 mesaje
    10 Apr 2009, 10:51
    0 0
    mergi si la alt medic, sa nu stai in tensiune inca 2 saptamani.

din ce am mai vazut prin documentare, da, unul dintre embrioni se poate resorbi, n-am idee pana la ce varsta.

pana nu stii sigur ce si cum, fii optimista, nu rezolvi nimic daca iti faci probleme, nu iti faci bine nici tie, nici copilului.
  •  
    • 403 mesaje
    10 Apr 2009, 12:04
    0 0
    Asa este, mergi la alta ECO in alta parte , ca doar sunt atatea.Este singurul sfat bun .
    Sanatate.
  •  
    • 2520 mesaje
    10 Apr 2009, 12:27
    0 0
    Si eu zic sa mai consulti un medic (fara sa-i spui de ceea ce ti-a spus primul).
    Nu te mai amari, nu-ti face bine nici tie , nici bb; de tuci peste tot unde trebuie si afli cum stai in realitate si vei lua atunci o decizie, chiar nu are rost sa-ti faci pb ptr ceva care nu stii inca daca exista (pb).
    Multa sanatate si ramii pozitiva, asta inseamna mai mult decit orice!
  •  
    • 96 mesaje
    11 Apr 2009, 10:07
    1 0
    monycam, sunt de acord cu celelalte eve, mergi si consulta un alt medic pentru inca o parere. N-ai nimic de pierdut.
    Si pe mine la prima ecografie pe care am facut-o tot pe la 7-8 sapt. de sarcina m-a intrebat doctorul daca am gemeni in familie fiindca vedea doua punctulete mici, dar nu a insistat pe tema asta c-ar fi sigur sarcina gemelara. Pana la urma am fost si la alt doctor si acolo am vazut clar ca era doar un singur embrion.
    O sarcina de 7-8 sapt. e totusi mica si la ecograf medicul poate vedea si alte lucruri din cavitatea uterina, pe langa sacul embrionar, care pot fi luate si astea drept embrion in dezvoltare (la varsta asta a sarcinii de fapt se numeste trofoblast).
    Nu-ti consuma energia cu ganduri negative pentru ca nu-i faci bine nici lui bebe.
    Ai grija de tine si de bobita de viata care creste in tine. Te pup si fii optimista ca va fi totul bine.
  •  
    • 12 mesaje
    12 Apr 2009, 10:49
    0 0
    mergi si mai fa o ecografie in alta parte. pot fi doar gemeni uniplacentari ,dar nu obligatoriu siamezi. sau doar o alarma falsa.