va rog un sfat - ref. hipertiroidie

•  
    • 53 mesaje
    9 Apr 2009, 07:01
    6 0
    Buna,
    Va rog mult sa imi dati si mie un sfat. Din octombrie am aflat ca am hipertiroidie. Am fost foarte suparata, chiar socata la inceput - avand in vedere ca pana acum ( am 37 de ani) nu am avut probleme de sanatate deloc. Mi s-a spus ca am facut aceasta boala pe baza de stress ... Medicul mi-a prescris Thyrozol 10. (plus inca doua medicamente pentru tensiune). La inceput am luat 2 pastile de Thyrozol 10 pe zi (dimineata si seara) ... dupa doua luni am facut analize si mi-a prescris 3 pastile pe zi (inca una in plus la pranz). Am luat asa aproape 2 luni. Ei bine, de o saptamana am inceput sa observ ca ma umflu la fata, si ochii imi lacrimeaza si mai rau, si parca sunt mai umflati decat la inceput. Maine ma duc la control iar. Daca ati trecut prin asa ceva, imi dati si mie un sfat ? Sunt speriata rau de tot ... Multumesc mult.
  •  
    • 247 mesaje
    9 Apr 2009, 09:34
    5 0
    ti-ai facut TSH -ul , inainte si dupa trat. ,ce valori aveai?
  •  
    • 53 mesaje
    9 Apr 2009, 12:43
    2 1
    Buna,
    Da, am facut multe analize, printre care si TSH-ul. Mi-a iesit foarte mic, iar la al 2-lea rand de analize mai crescuse un pic, dar putin de tot - banuiesc ca de aceea mi-a mai prescris o pastila in plus. Cred ca si de data asta o sa imi dea sa fac iar analize ... Dar pana ma duc, pana aflu rezultatele ce ma fac ? Iti dai seama ca deabea astept sa ma duc maine la medic ...
  •  
    • 224 mesaje
    9 Apr 2009, 14:12
    8 2
    Incearca un tratament homeopatic,da rezultate f bune si nu ai reactii adverse.Sanatate.
  •  
    • 53 mesaje
    10 Apr 2009, 07:01
    3 0
    Multumesc pentru raspuns.
    Ai idee unde pot gasi un asemenea tratament ?
  •  
    • 86 mesaje
    10 Apr 2009, 09:28
    2 0
    eu iau thyrozol de doi ani si ceva,la inceput am luat 4pastile/zi vreo doua luni si incet incet in urma analizelor am ajuns la o pastila de 5mg.zi.Mi-a dat mai la inceput de trat.predniston dupa care si eu m-am umflat la fata dar mi la scos. e foarte toxic ptr.organism.
    Eu cred ca nu de la thyrozol ai probleme i9n mod normal organismul suporta f.bine thirozolul.
    sanatate
  •  
    • 53 mesaje
    10 Apr 2009, 09:35
    3 0
    Eu iau acum thyrozol 10 - 3/ zi, concor 1/zi si lexotanil 1/zi... Dar am citit pe prospectul de la thyrozol 10 la reactii adverse ... scrie cam ce am eu acum ... Alte pastile nu iau ... Acuma stiu ca reactiile difera de la pacient la pacient si iti dai seama ca sper sa fie o reactie adversa la vre-unul din medicamente ... decat sa mai am inca altceva pe langa hipertiroidita asta !! O sa vad ce zice medicul azi ... Poate daca imi scade doza, sau imi da thyrozol 5 imi revin ... Oricum bine nu imi e deloc ... deocamdata ...
  •  
    • 681 mesaje
    12 Apr 2009, 22:56
    11 0
    Poti lua tratament cu pastile naturiste.Cunosc eu o doctorita din buc de la care poti comanda tratament naturist-pastile pe baza de germeni de grau presati la rece,etc.
  •  
    • 681 mesaje
    12 Apr 2009, 22:56
    2 5
    Totodata sa consumi nuci.
  •  
    • 53 mesaje
    16 Apr 2009, 13:22
    1 1
    Buna,
    Am fost ieri la medic cu analizele cele noi ... De data asta mi-a iesit TSH-ul marit ... (innainte il aveam f. mic, acuma este mare !). Mi-a spus sa nu mai iau deloc Thyrozol, dar sa continui cu Concor-ul si cu Lexotanil-ul ... nu am inteles prea bine de ce .. Nu mi-a mai prescris altceva (desi mie mi s-a parut TSH-ul foarte marit si nici nu ma simt bine deloc !!). Am insistat ca nu ma simt bine ... si mi-a spus ca toate simptomele o sa dispara, sa am rabdare ...
    Te rog sa imi dai mai multe detalii despre Dna. medic de care spui, eventual numele dansei si unde o pot gasi. Ma gandesc ca ar fi bine sa ma mai vada inca un medic.
    Multumesc mult !
  •  
    • 476 mesaje
    21 Mai 2009, 10:16
    2 3
    Buna dimineata!
    Eu am luat pentru hipertiroidie trei pastile pe zi de Tyrozol de 10 mg timp de doua luni, apoi 2 tablete e zi inca doua, si in cele din urma 1/2 de tableta pe zi tot doua luni.
    Azi dimineata am fost la control (prof Dumitrache Inst Parhon), analizele sunt ok, "sunt echilibrata", dar NU am voie sa merg la mare si nici sa stau in caldura.
    Voi ce stiti?
    Oare nu mai am voie deloc la mare sau doar anul acesta?
    Astept raspunsurile voastre cu interes.
    Imi facuseam atatea planuri cu Grecia...
  •  
    • 367 mesaje
    21 Mai 2009, 14:51
    3 2
    fata draga ,schimba doctorul,in urma cu ceva ani am constatat ca am si eu probleme cu tiroida la un control de rutina,TSH era in limite normale,eu ma simteam bine,nici un simptom.dupa ecografia de rigoare m-am trezit ca am un nodul,am inceput un tratament cu eutirox,una pe zi dupa o luna aveam palpitatii si am inceput sa iau jumate pe zi.dupa 3 luni am repetat ecografia si nodulu scazuse in dimensiune cam la jumate.
    am continuat,la sfatul medicului,doi ani cu eutirox si tyrozol parca,ajunsesem ca-l luam cu aspacardin ptr palpitatiile care erau din ce in ce mai puternice.nodulu nu mai scadea mai mult de atat.
    intr-o zi m-am trezit si m-am dus la alt medic la Parhon,nodulu era la fel,si nu aveam nevoie de tratament ,doar de monitorizarea lui din 6 in 6 luni,adica,nu eram in stadiu in care sa am nev de tratament.au trecut ani de zile si ma simt perfect,nodulu nu a mai crescut .de ce naiba am facut eu tratament doi ani ca bleaga ca se crucea si aia din Parhon?ptr ca d-na doctor Goldstain de la spitalu Panduri avea ,ea ,asa in particular,cel mai bun si mai bun ecograf din lume la care eu ca p.roasta contribuiam gros cu banuti crezand ca mai am putin si mor.o escroaca.ajunsesem sa-mi zica ca pot lua si un sfert de pastila daca am palpitatii la inima,doar sa vin la ea,ca altfel,,,e grav
  •  
    • 81 mesaje
    21 Mai 2009, 17:09
    4 0
    Pai e simplu. A festelit-o cu tratamentul pentru ca ti-a dat doza prea mare.
    Concorul il iei pentru ca de principiu hipertiroidia poate duce la instalrea fibrilatiei atriale si betablocantul impiedica lucrul asta. Si Lexotanilul il iei pt. ca hipertiroidienii sunt mai agitati si asta e un calmant.
    Nu stiu de ce le mai iei acum, dar parerea mea sincera e sa nu te joci nici cu medicamentele astea si nici cu naturisme pentru ca hormonii sunt o chestie serioasa si nu ii dai peste cap de prea multe ori fara sa o ptesti urat.
    Sfat dezinteresat: schimba endocrinologul. Repede.
  •  
    • 53 mesaje
    3 Iun 2009, 14:52
    7 0
    Buna,
    Am tot citit pe net despre problemele cu tiroida, despre hiper si hipo-tiroidie ... si am ajuns la concluzia ca este vorba de cate un singur tratament pentru fiecare forma a bolii. Mie medicul de familie mi-a recomandat medicul endocrinolog, la care m-am dus pana acum, ca fiind un medic foarte bun, cu experienta. Analize am tot facut (TSH, T3, T4), am facut si ecografie. Ma tot gandesc ce altceva ar putea sa imi recomande alt medic ? daca nu ezista decat Thyrozol si Eutirox ? Poate doza ?? Asa m-am saturat de alergatura, de stat la cozi pe la medici !!! Eu acuma ma simt bine, doar ca imi tot cade parul ... Mi-e groaza deja de experimentele pe care le fac medicii pe noi !!!