analize rezultate

•  
    • 36 mesaje
    7 Apr 2009, 11:41
    0 0
    Mi-am facut si eu analizele care se fac la inceput de sarcina si mi-au iesit urmatoarele rezultate: leucocite 25, MCHC(Conc hgb) 36,8, hematocrit 34,4 %, igg prezent, Igm absent. Astea sunt analizele cu rezultatele ingrosate. Imi poate spune cineva daca sunt motive sa ma ingrijorez?
  •  
    • 248 mesaje
    7 Apr 2009, 13:59
    0 0
    eu zic sa mergi la ginecologul tau cu rezultatele si o sa stie cel mai bine ce e de facut oricum aceste analize de laborator efectuate nu au rolul de a crea "panica" viitoarelor mame, ci au rolul de a le informa pentru a preveni si trata posibile afectiuni cu repercusiuni asupra starii de sanatate a mamei , dar mai ales asupra sanatatii unui viitor copil.
    .
    Valori normale ale numarului de globule albe ( leucocite )
    - la adulti = 4000-8000 pe 1 mm cub
    in cazul in care sunt mai putine e posibila o infectie

Interval optim:32-36
    Valoarea MCHC (CHEM) se incadreaza in limitele considerate normale.

Valoarea normala a CHEM nu exclude prezenta unei anemii. O valoare a MCHC normala asociata unei anemii, se poate intalni in anemii normocrome (anemia hemolitica, anemia posthemoragica).

igg. si igm se fac pt rubeola , prezenta anticorpilor de tip IgG cu anticorpi IgM negativi semnifica faptul ca pacienta are imunitate fata de acest virus si nu mai necesita testari ulterioare. Uneori anticorpii de tip IgG sunt prezenti in titru (cantitate) inalt, in absenta anticorpilor de tip IgM si ei vor ramane la acest nivel o perioada de timp indelungata (imunitate cu titru inalt). Este bine ca acest lucru sa fie cunoscut in prealabil, pentru ca depistarea lor in primul trimestru de sarcina ar putea crea confuzii si chiar duce la intreruperi de sarcina nejustificate. Daca atat anticorpii de tip IgG cat si anticorpii IgM sunt negativi, inseamna ca pacienta nu are imunitate fata de virusul rubeolei si trebuie sa evite contactul cu persoanele infectate mai ales in cursul epidemiilor de rubeola.

eu atat pot sa ti spun , faptul ca ai o o usoara anemie e aproape normal in cazul in care esti insarcinata , nu ti face ganduri negre , MERGI LA GINECOLOGUL TAU , o sa stie de ce vitamine , fier etc ai nevoie . sa fii sanatoasa si nastere usoara !
  •  
    • 36 mesaje
    11 Apr 2009, 07:21
    0 0
    Am fost la doctorita de familie, care mi-a interpretat rezultatele: intr-adevar am o usoara anemie, lipsa sa fier, glicemie este putin cam scazuta si nu am toxoplasmoza (de care imi era teama, caci am pisica in casa). Insa mi-a recomandat pe langa alimentatia corespunzatoare sa iau si Elevit, pe langa Acidul Folic pe care il iau la recomandarea ginecologului. Intrebarea mea este daca le pot lua pe ambele, caci am citit in prospectul Elevitului ca are in compozitie si Acid folic.Eu le-as lua pe amandoua, caci vreau neaparat sa fac acest copil, sanatos, mai ales ca anul trecut am pierdut o sarcina (in 8sapt).Acum sunt in sapt 11 de sarcina. A mai luat careva aceste vitamine impreuna? Caci eu ajung la doctorul ginecolog abia dupa Paste si pana atunci as vrea sa stiu nu as vrea sa pierd timpul . Va multumesc anticipat.
  •  
    • 131 mesaje
    11 Apr 2009, 09:31
    0 0
    luci - si eu sunt gravida in saptamana 6 abia.
    eu iau acid folic. vitamine doctorita mi-a zis sa nu iau deocamdata, desi o farmacista imi recomanda elevit, fara s-o intreb eu nimic.
    eu deocamdata nu iau. sa vedem mai incolo.

si eu am pisica in casa si n-am toxoplasomoza.
    sarcina usoara iti doresc!
  •  
    • 288 mesaje
    23 Apr 2009, 22:04
    0 0
    Poti lua Elevit fara probleme , este recomandat in timpul sarcinii si nu o sa faca decat sa iti mentina un tonus normal si un echilibru vitaminic si mineral . medicii recomanda in general pentru ca este foarte greu sa ai aportul necesar din alimentele de la noi ... avem mancare de haioasa calitate . Numai gandestete de cate ori te-a luat somnul dupa ce ai mancat - asta se intampla numai pentru ca pentru e mancarea grea si saraca in el. nutritive sangele fuge in stomac .