pavor nocturn la copil

•  
    • 49 mesaje
    6 Apr 2009, 14:02
    1 0
    buna fetelor.am si eu o problema cu fetita mea de aproape 5 anisori.de pe la varsta de 2-3 ani se trezeste noaptea,cam in primele 2-3 ore,tipa,plange,vorbeste si nu-i pot face nimic.nu se poate trezi.asta dureaza cam 5 min,dupa care adoarme si a doua zi nu-si aminteste nimic.am observat ca asta se intampla numai cand nu doarme ziua.de obicei are program de somn,dar s-a mai intamplat sa ne umplem ziua cu altceva si apoi iarasi acelasi lucru se petrece in noaptea respectiva.nu pot spune ca se intampla des,dar pe mine ma sperie si ma ingrijoreaza.oare cat va mai dura?am citit ca trece de la sine mai tarziu.au avut copiii vostrii astfel de manifestari noaptea?sa fie oare teroarea noptii sau pavorul nocturn cum i se mai spune?astept sfaturi pt ca sunt speriata.multumesc.
  •  
    • 248 mesaje
    7 Apr 2009, 15:33
    0 1
    pavor-ul , e o ,, normala '' reactie a copilului la mici traume ex. o internare in spital , spectacole , filme sau povesti horor , absenta unui parinte . o alta cauza ar fi un deficit de saruri minerale , genetica etc
    parintii trebuie sa i vorbeasca copilului in momentele de criza incet , dulce fara sa l atinga , fara sa l ia in brate . trezirea brusca poate sa complice si mai mult situatia si sa o transforme intr o criza de panica ( chiar blocaj respirator ) . unicul mod de tratament e psihoterapia . trebuie vindecata pt ca in momente de stres psiho-emotive poate sa recidiveze si sa loveasca chiar si adultul !
    am o curiozitate : cine ti.a zis ca trece de la sine , pediatru ?
  •  
    • 49 mesaje
    7 Apr 2009, 18:28
    0 0
    multumesc pentru raspuns.sper s-o rezolv pana la urma.de fapt,nu am discutat cu pediatrul despre asta,insa am un vecin care e psihiatru.mi-a spus ca trece cu varsta,chiar fara urmari la varsta adulta.insa intr-adevar trebuie urmarita pe viitor.eu tot ingrijorata sunt,nu-mi place deloc ce se petrece,am un bebelus si il sperie si pe el in somn.bine ca nu se repeta des.o data pe luna,poate nici atunci.am citit pe net acest lucru,ca trece de la sine.o sa merg la un control de specialitate,am programare saptamana viitoare.sper sa fie bine in final.multumesc inca o data,si sper sa mai revii cu un raspuns,orice parere ma ajuta.multa sanatate
  •  
    • 37 mesaje
    9 Apr 2009, 09:46
    1 1
    Buna ! eu am auzit ca somnul nelinistit al copiilor nostri se datoreaza si mediului in care traieste. Ma refer aici la aerul din atmossfera. Exista un purificator de aer salin pe care il gasiti aici http://www.tehnica-medicala.ro/products.php?product=Purificator-de-aer-SALIN-S2
    Eu de la acest magazin online mi-am cumparat o lampa cu infrarosu si am cerut informatii si despre acest purificator, deoarece mi s-a parut interesant.
    Pentru a comanda un produs trebuie sa il comandati online de pe acel site de mai sus, iar livrarea se face oriunde in tara , in maxim 2 zile.
    Succes!