cancerul de col uterin
-
2 Apr 2009, 15:540 0se poate transmite si de la mama la fica??sunt foarte ingrijorata,mama mea a murit in urma cu 4 ani de aceasta boala crunta,e dureros,eu am 18 ani si vreau sa stiu ce sanse am sa primesc aceasta boala.Acum vreau sa fac testul Papanicolau ,nu vreau sa trec prin ce a trecut mama mea
-
2 Apr 2009, 16:05buna roxana
eu iti recomand papanicolau de doua ori pe an si sa faci si testul hpv - ptr siguranta
dr care mi-au placut mei - dr badea de la micomi si dr dinca de la sanador
te pup si bafta -
2 Apr 2009, 16:35S`ar putea sa spun o prostie,dar,am auzit la o emisiune ,la televizor,ca,acest tip de cancer apare in urma unei infestari cu un virus,papilomavirus(cam asa ceva),care este transmis sexual......putin probabil sa te molipsesti de la mama ta.In cel mai rau caz,poti avea o imunitate scazuta,o predispozitie la diverse boli,dar totul se poate tine sub control daca incerci sa ai o viata echilibrata si corecta din toate punctele de vedere.
-
3 Apr 2009, 21:05fa anual sau chiar la 6 luni testul Papanicolau. asa poti sta FARA GRIJA
. -
3 Apr 2009, 21:15daca stii limba engleza, citeste aici:
http://www.hpvinformation.com/About-HPV/Cervical-Cancer-FAQs.html
unde se spune ca Papanicolau e necesar, dar nu obligatoriu 100% pt a depisa anormalitatie. Impreuna cu testul HPV , e mult mai sigur. Dar asta nu neaparat acum, esit prea micuta, poti incepe cu papanicolau anual. Ai grija daca ti-ai inceput/iti vei incepe viata sexuala sa folosesti rpezevrativ. este f important, pt a evita sa te iei prin contact sexual HPV, care este una din principalele cauze ale cancerului cervical. Si stai linistita, daca te cotrolezi des, ai grija de tine, de corpul tau si te tratezi daca apar probleme, NU este aproape nici un risc sa dezvolti cancer cervical.