colesterolul...
-
0 0in urma cu vreo 2 luni mi-am facut unele analize si mi-a iesit colesterolul un pic marit.Spuneti-mi ce pot face sa il reduc,ce sa mananc si ce nu...?Mersi fain
-
in fiecare dimineata mananci un greff pe nemancate, branza vaci dietetica, piept de pui fiert, si multe salate-pe care le prepari cu ulei de soia, asta timp de cel putin o luna, iar ce e mai important e sa bei de mai multe ori pe zi ceai verde si de ginseng.
elimini complet cafeaua si coca-cola/pepsi. -
Exact, mi-ai luat vorba din gura cu anticonceptionalele
. Sigur contribuie si ele la chestia asta.
Nadia eu am avut colesterolul 300, acum il am 215 (tot mare) dar ma admir pentru efortul facut
Am schimbat dieta nu intr-un mod drastic, dar ocolesc cat pot grasimile si ouale. Mananc mai mult peste si pui la gratar, fructe, legume.
Acum depinde cat de mare este pentru ca daca este putin peste limita normala, nu este grav. E foarte greu pentru o femeie sa-si mentina colesterolul sub 200. (nu spun ca nu ar fi si exceptii printre eve).
Poate ne dai mai multe detalii: cat de mare este, cum e alimentatia ta, daca iei anticonceptionale, daca faci miscare... -
Pai,medicul mi-a zis ca e f putin peste limita,nu prea mare...a zis sa am grija cu mancarea,timp de cativa ani am facut sport,acum m-am lasat pt un an,iau anticonceptionale...tensiunea e f buna...alimentatia...aici e problema,cred...mai mananc si gras,dulciuri,sosuri...dar niciodata nu m-am gandit ca asi putea avea probleme cu colesterolul...mai ales ca am o inaltime de 1,56 si 45 de kg...
-
Buna fetelor
Intru si eu in "clubul" evelor cu colesterol mare, pe care l-am descoperit acum 4 ani...mult peste limita normala, nu f mult dar oricum...atunci am crezut sincer ca este din cauza alimentatiei desi ma juram la toata lumea ca nu maninc prajeli iar dulciuri sint una din persoanle anti dulciuri !...la 2 ani dupa aceea, mi-am facut din nou analizele si acealsi colesterol ridicat...deci lamine este erditar deoarece eu am 1,62 si 45 kg...intotdeauana am fost slaba, am facut sport mereu si nu maninc dulciuri, prajeli maninc ca un om normal, odata la....nu stiu cat timp...acum, datorita evelor si deci prezentei mele pe forum, am renuntat la prajeli, cartofi prajiti, beau multe lichide, mi-am luat ceaiul verde indicat de fete pe aici pe forum, maninc salate.......si trag tare vara asta...la sfarsitul verii imi voi reface anaizele....in seara asta chiar voi manca fructe...curaj fetelor....va pup.. -
Oh, Nadia, atunci stai linistita
Daca e doar putin peste limita nu e grav...mai ales ca recunosti ca mananci si gras..Cu putina dieta (nu stricta) sigur se rezolva. Daca ajunge sa fie prea ridicat exista un risc mare pentru inima cum a fost la mine, dar altfel
nu-i pericol daca il tii sub control. Te pup! -
La 20 ani trebuia sa fac amigadalectomie si la analize mi-a iesit un colesterol mare, pentru varsta mea. Eram foarte slaba si la insistentele medicului am repetat analiza pentru colsterol. Nu era nici o greseala si colesterolul meu era din nou mare.
Atunci a aparut prin presa un articol din care am aflat ca acizii grasi sunt eliberati in sange atunci cand apar emotii. Eram o persoana deosebit de emotiva incat, acesta explicatia, pentru mine, era mai mult decat suficienta pentru problema mea.
Asta am aflat eu atunci si cred ca este justa acesta afirmatie, mai ales pentru persoanele tinere.