Tin la dantura mea! Ajutati-ma va
-
0 0Am fost de curand la dentist pt. un control periodic, am facut si o radiografie panorama, pt. a nu scapa nimic! Ei bine radiografia nu arata nimic iesit din comun, ba chiar arata ok! Am avut doar un inceput de carie ce s-a rezolvat rapid. Apoi i-am propus dentistului sa-mi scimbe o plomba la un premolar, era ea mai veche, zis si facut...cand colo, surpriza, sub plomba: carie ce-mi mancase din nerv!!Mi-a pus o plomba temporara, si imi va face un test de vitalitate a nervului, daca ma doare e bine, daca nu, inseamna ca nervul e mort
Sunt disperata, tin foarte mult la dantura mea, nu as vrea sa am un dinte fara nerv, se va face gri si stiu ca e mai sensibil. se va rupe in timp
Am auzit ca exista un tratament pt dintii fara nerv, in sensul ca se poate pastra culoarea lui normala fara sa se faca gri, stie cineva ceva despre asa ceva? Astept cu nerabdare sa-mi raspunda cineva, va multumesc -
...mai fetita
stai linistita....orice ti-am spune noi un ban nu face, pt ca nu putem sa vedem ce ai tu la dantura. Acum - ce o fi o fi. Dinti impecabili pana la 100 de ani nu s-a mai pomenit. Toti trecem prin de-astea, e nasol, e trist, e neplacut si multe altele chiar...dar aici nu prea mai avem ce face. Fiecare cum l-a inzestrat natura, genetica individuala e f importanta. Si chiar de-o fi naspa si iti scoate nervul, asta sa fie raul cel mai rau!! Da, de multe ori dintii fara nerv capata o nuanta usoara de gri, dar stai linistita, ca numai tu daca te strambi bine la oglinda vei observa asta
-
...pufyca, pt ca sa imbrace dintii in portelan, atunci trebuie sa-i pileasca...pai e mai bine sa ciuntesti astfel un dinte, sau masea, doar de dragul sa fie perfecti dpdv estetic ? Se merita, oare??...si oricum, coroana aia de portelan nu te tine chiar toata viata, pt ca peste niste ani, apar iar probleme cu dintii bla bla
-
Plombele trebuie schimbate la anumite intervale si este evident ca ai tras chiulul de la controalele periodice, cand plomba deteriorata ar fi putut fi depistata si inlocuita in timp util.
Plombele de polimer sunt mai fragile decat cele de amalgam, trebuie verificate destul de des (de cel putin 2 ori pe an). Avantajul folosirii lor consta in faptul ca sunt mai "prietenoase" cu dintii si se pot repara mult mai usor decat vechile plombe de amalgam (care sunt foarte dure si mai si pateaza dintii).
Daca nervul este cangrenat, nu exista alta solutie decat obturatia de canal.
Oricum, disperarea ta mi se pare nesanatoasa... la fel o sa reactionezi si cand o sa iti apara primul rid, primul fir de par alb, prima vergetura?
Incepem sa imbatranim din ziua in care ne nastem. Obisnuieste-te cu gandul asta, ca sa poti trai cu tine insati.