diversificarea la bebe
-
0 0buna.am si eu un bebel de 4 luni.a luat f bione in greutate pana acum,alaptat la san,are deja 7,500kg.de o luna ii dau suc de morcov,mar,portocala dimineata.le-a primit f bine.problema e ca uneori mi se pare ca nu am lapte suficient,asta pentru ca am avut de la inceput la limita,fara sa fie nevie sa ma mulg.si cand sunt obosita,secretia lactata scade si nu se satura.nu vrea biberonul,nici ceai,nici formula.decat san si suculet cu lingurita.medicul pediatru mi-a recomandat supita de zarzavat.nu stiu ce sa fac.mai am o fetita de 5 ani si cand am avut-o pe ea bebe nu m-am documentat ca acum,nu aveam nici netul..si i-am dat de la 4 luni supa.ce sa fac?dati-mi si mie un sfat de mamica.oare chiar ii asigfur tot ce-i trebuie din laptele matern?am si lipsa de fier.astept raspuns.pupici
-
Eu zic sa-i dai linistita supica cu legume pasate.Bebita al meu are 2 luni jumate si ii dau suc de fructe de vreo 3 saptamani.Am o carte "Mama si copilul" in care scrie ca se da suc de fructe de la 6 sapt. de viata.Eu pe la 3luni- 3 luni jumate o sa incep sa-i dau supica.La inceput strecurata, apoi cu tot cu legume pasate.Tu cum ii dai sucul? Strecurat sau cu tot cu pulpa?Eu am inceput sa i-l dau cu tot cu pulpa.
-
priank, depinde din ce an e "mama si copilul", la cea editata in 2005 e voie suc doar de la 3 luni, pana atunci doar laptic.
poti sa-i dai linistita supa, iar de pe la 5 luni poti sa-i dai cereale cu biberonul, eu ii dadeam cerealele seara, sa-i tina pana dimineata de foame
alyssya, ce mai faci? remember me?
pupici. -
merci fetele pt raspunsuri.da,suculetul i-l dau cu pulpa,folosesc tetina in forma de cruce,ca sa treaca portocala.cat despre diversificare,bebelusul meu mi-a dat azi singur raspunsul.e nebun dupa supica si dupa cereale...dar nu va mai papa nimik pana la 6 luni.motivul?azi abia am reusit sa-l fac sa suga de la san,dupa urlete si tipete.s-a gandit probabil ca efortul e prea mare si suculetul mai dulce.asa ca...de acum san si numai san,pt ca e mai pretios pt el.are el timp sa pape.voi ati avut probleme de genul asta?
-
de la aproape 5 luni i-am dat sucuri, iar supe si piureuri de la 6 luni, la recomandarea a doi medici, dar am si avut lapte suficient. cereale nu-i dau inca, de biscuiti nici nu poate fi vorba, ca si asa e dolofanica.
diversificarea incepe mai devreme la copiii hraniti cu lapte praf, la cei alaptati nu e nevoie, pana la 6 luni le asigura laptele matern tot ce trebuie.