endometrioza
-
1 1buna,
stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect dar as vrea sa abordez altfel tema. am fost diagnosticata cu aceasta boala si mi s-a dat tratament cu Cerazette 3 luni cate 2 tabl pe zi. initial mi s-a zis ca ma opereaza dar mi-a dat si analize hormonale si se pare ca am lipsa de progesteron ceea ce indica lipsa ovulatiei, in consecinta a zis sa incercam cu monopilula.
puteti sa imi spuneti daca v-ati lovit de aceasta situatie? multumesc -
Buna Karina .Eu am fost diagnosticata cu endometrioza,am fost operata si am urmat tratament 6 luni cu diphereline,iar acu dupa ce termin acest tratament trebuie sa iau si eu cerazette 3 luni,dar cate 1 pe zi.tu ai inceput sa le iei?eu o sa incep cam in 2 saptamani.Nici eu nu sunt prea lamurita in privinta lor,adica rolul lor mai exact,...bine,exceptand cel de anticonceptional.O sa merg zilele astea la control si o sa intreb.
-
buna,
da.. incerc sa raman insarcinata de ceva timp dar fara succes
eu am o istorie intreaga cu chisturile ovariene si tratamentul cu anticonceptionale.
eu sunt in a doua luna de tratament cu cerazette si cam vad efectele secundare.. nu e cine stie ce dar se vad
adik deja am luat 1 kg ceea ce mi s-a intamplat si cu alte anticoncep., scurgere maronie care pana acum nu o aveam.. si inca nu mi-a venit menstruatia. sper sa fie bine si peste 2 luni cand voi face trat de stimulare a ovulatiei sa am o veste buna
tu cum te simti? unde te-ai operat? -
buna!!! sunt diagnosticata cu endometrioza de aproape un an de zile. am facut 5 luni tratament cu danazol si degeaba, iar acuma am trecut la diphereline.... in primele luni a fost bine sa zicem , kasand la o parte durerile de cap, bufeuri, amorteli de maine... dar dupa 7 zile de la a3a injectie am sangerari exact ca la menstruatie. oare este normal?tinand cont ca dupa primele 2 nu am avut nimic?
-
Karryna...eu am fost operata la Iasi,acu 7 luni.Azi trebuie sa merg la un control sa vad ce mi se mai zice.Si eu vreau un bebe.
Daddykutza....din cate stiu eu nu e bine deloc sa ai sangerari mai ales la a 3 a injectie.....eu am avut dar dupa prima ,apoi nik...si am facut 6...de nu mai stiu ce e cu mine,intelegi ce vreau sa zic...pretul,reactiile....Mai cauta cu cateva pagini bune in urma si ai sa gasesti o tema cu diphereline...parerea mea e sa anunti medicul. -
Daddykutza.....cate zile te-au tinut acele sangerari ?
am auzit sa se intample chestia asta , si nu cred ca are asa mare importanta ordinea , ca este dupa prima , dupa a doua sau dupa ultima injectie !
Ar tb sa mergi la un control ca sa te asiguri ca totul este ok
si eu am endometrioza , am facut trat cu Diph si acum astept CM
Sanatate -
Eu sunt undeva in China acuma, am sunat doctorul in tara si a zis sa merg mai departe.Sa o fac si pe a4a care este ultima. Sangerarile au inceput de ieri si m-au tinut si azi ...la noi in China este noapte deja. Sa vdm maine ce o mai fi. Eram curioasa dk a mai patit cineva la fel si cam care ar fi cauza. Doctorul era in operatie si vb prin asistenta.
-
Buna fetele! La mine este dimineata si vroiam sa va zic ca sangerarile s-au oprit. Deci ...2 zile au tinut si nu au fost abundente. Sincer eva_new undeva asa ma astaptam. Am facut laparoscopie in vara la urgenta undeva in China cu 2 saptamani inainte de a sosi in tara si cu 3 saptamani inainte de nunta. Am inceput un tratament cu Danazol de la 200mg ajunsesem la 800mg pe zi si eu tot aveam menstruatie si la 2 luni ajungeam la urgente de dureri. Si pe langa endometrioza am si 2 chisturi... 4 si 6 cm asa erau in vara , acuma ajunsesera undeva la 2 si 3 cm. Cel mai crunt pt mine a fost si este ca m-am trezit pe masa de operatie cand la noi in tara ma chinuiam de 1 an si cateva luni sa raman insarcinata si anumiti doctori imi spuneau ca am ovaru stang mai inflamat. Si nu ramaneam.Du-te pe la doctori ...rezultatul prea mult stres de la munca. Si uite ca nu a fost asa
Stiu ca sunt unele fete care sufera si trec prin mai multe dureri dar NU MERITAM ASA CEVA. NU VREA USA FIU PRIVATA DE ZAMBETUL UNUI COPIL....ne auzim. ma gandeam sa deschid o tema cu diphereline sa scriem efecte, una alta ca uite mai vin fete si cauta pe net si nu gaseseti nimica. -
Buna, fetelor! Sunt noua pe forum (31 ani) si incerc si eu sa raman insarcinata de vreo 5 ani, timp in care am facut tratamente mai ieftine cu clostylbegit, duphaston intrercalate cu anticonceptionale pt stoparea chisturilor, pauze legate de diverse probleme, si in toamna m-am hotarat sa ma duc la dr Micu la Cluj pt inseminare artificiala. Mentionez ca diagnosticul pus acum 5 ani a fost de "lipsa de ovulatie". Dupa 2 luni de stimulare cu gonal f mi s-a dezvoltat un chist pe ovarul stang care a trebuit operat laparoscopic, cu care ocazie mi s-a depistat endometrioza! am facut tratament 3 luni cu diphereline 3.75 si astept sa-mi vina CM. Ultima injectie a fost pe 24 dec 2008 si deabia de vreo 2 zile parca simt ceva dureri in abdomen cum ca mi-ar veni ciclul. As dori sa stiu daca cineva diagnosticata cu endometrioza a reusit sa ramana insarcinata. Peste o saptamana am programare la dr Micu si intentionez sa continui tratamentul pt inseminare artificiala si stimulare (asta daca se mai poate face peste endometrioza, sa vad ce parere are dr.)
-
Daddykutza..........inteleg ca te-ai saturat de medicii si eu sunt la fel de satula
Am umblat si eu de mi-a venit rau si imi ziceau ca am anexita si eu nu mai puteam de durere , am auzit de N ori cuvintele : linistes-te ca esti prea stresata si ai sa ramai , dar de unde ? Eu ma tavaleam pe jos cand tb sa imi vina CM si dr imi ziceau ca nu am nimik . Pananicolaul arata o inflamatie nespecifica si ei ziceau : mdea.....anexita ! Toate astea in timp ce eu inceracm sa raman si fara nici un rezultat . Numai in urma operatiei au descoperit endometrioza si din pacate este singura care poate pune diagnosticul de 100% pt endometrioza !
Xenia .... ai asteptat destul , de obicei incepand cu a 65 zi de la ultima injectie ar tb sa vina CM , DAR ........nu te speria ca nu este f tarziu , depinde de organism si se zice ca intre z 65 -100 vine CM . Cred ca tu ai in jur la 90 si daca zici ca simti ceva in abdomen atunci .....in curand se va intampla sa vina , sau DC NU ? ! sa nu mai vina si sa te trezesti cu BURTICA
In leg cu intrebarea ta ........ DA .....stiu f multe pers care au ramas insarcinate cu endometrioza , care au si doi copii , pers carora nu le-a mai venit CM dupa trata cu DIPH s-au trezit gravidutze , si asa mai departe
Important este sa nu ne pierdem speranta si sa ramanem optimiste si pline de incredere . Sfatul meu este sa nu mai incerci stimlarile acelea , mai ales daca ti=au facut rau , de obicei ele dau chisturi si daca ai si endometrioza este expusa mult mai repede la asemenea chisturi care pot devenii periculoase la un mom dat . Acum tu sti mai bine , la fel si med tau . Si eu ama vut unul de 6.5 cm pe partea stanga si l-am scos printr-o op de laparo , in urma careia s-a vazut ca el era de natura endometriozic .
Va sfatuiesc sa intrati pe forumul de pe site-ul www.desprecopii.com ..............la sectiunea asteptand un ingeras in viata voastra , o sa gasiti acolo subiecte fffff interesante , de asemenea gasiti totul despre endometrioza !
Eu de acolo am aflat multe lucruri importante .......de ex stiati ca regimul alimentar este f important ? ca exista anumite alimente care fac mult rau si influenteaza dezvoltarea endometriozei ?
Stiati ca .....anumite suplimente alimentare va ajuta f mult sa treceti peste aceste dureri si ba mai mult ajuta la vindecarea endometriozei ?
Va doresc multa sanatate
PS : eva care zicea sa deschida un subiect in ce priveste DIPH , a mai fost asemenea subiect si in plus daca mergeti pe forumul acela este mai mult decat suficient ! -
Buna ziua, ma numesc Sorin Toader, ma ocup cu organizari evenimente.
Daca auziti din intamplare printre prietenii dvs. ca doresc sa faca vre-o nunta, botez, etc, ne puteti recomanda.
Nu trebuie sa faceti nimica, doar sa le spuneti ca dvs. cunoasteti pe cineva care se ocupa de filmari evenimente.
Nu aveti nimica de pierdut doar de castigat!
La fiecare recomandare primiti cate 100 lei/eveniment.
PRET FILMAT SI FOTOGRAFII: NUNTA, BOTEZ - 800 LEI ( 2 CAMERE VIDEO, FILMAREA SE REALIZEAZA CA IN TELEVIZIUNE )
TELEFON: 0765 218 114
E-MAIL: TV_NATIONAL@YAHOO.COM -
Buna ziua, ma numesc Sorin Toader, ma ocup cu organizari evenimente.
Daca auziti din intamplare printre prietenii dvs. ca doresc sa faca vre-o nunta, botez, etc, ne puteti recomanda.
Nu trebuie sa faceti nimica, doar sa le spuneti ca dvs. cunoasteti pe cineva care se ocupa de filmari evenimente.
Nu aveti nimica de pierdut doar de castigat!
La fiecare recomandare primiti cate 100 lei/eveniment.
PRET FILMAT SI FOTOGRAFII: NUNTA, BOTEZ - 800 LEI ( 2 CAMERE VIDEO, FILMAREA SE REALIZEAZA CA IN TELEVIZIUNE )
TELEFON: 0765 218 114
E-MAIL: TV_NATIONAL@YAHOO.COM -
Multumesc mult pt raspuns eva_new!! Ma bucur sa aud ca sunt sanse de sarcina peste endometrioza asta de care nu am auzit pana acum si care pare foarte urata, sunt shocata ce simptome si urmari are, desi eu nu am simtit dureri sau altceva. Sunt curioasa ce zice dr Micu sapt viitoare, daca mai pot face stimulari acum, este un dr excelet din cate am auzit, in domeniul infertilitatii, am doua prietene care au ramas gravide, tratate de el, una din ele a reushit cu FIV a doua oara. Sa ne auzim cu bine!
-
Buna tzoc72!
Eu nu am apucat sa vad ceva rezultate cu dr Micu, deoarece dupa 2 luni de stimulare a trebuit sa ma operez de chist si am fost la menopauza 5 luni dupa diphereline. Dar am auzit numai lucruri bune despre d-lui, cica ii expert in ale infertilitatii, si cum spuneam mai sus, o prietena buna de-a mea (35 ani) a ramas dupa al 3-lea FIV, ultimele doua facute de el, prima oara fusese la timisoara. Eu cred ca depine mult de sansa, de puterea psihica (si financiara) a fiecarui cuplu, in rest esti pe maiini foarte bune. Bafta multa! -
Buna fetele!!!
Eva sa stii nu sunt chiar mereu asa stresata, m-am speriat acuma cu sangerarea asta care a tinut doar 2 zile pentru ca stiam ca nu este normal.Mai ales ca am experienta Danazolului care trebuia sa opreasca CM si eu tot aveam iar la ovulatii aveam niste dureri de ajungeam mereu la urgente. Macar chisturile sa dea inapoi.Sa vdm ce o fi dupa tratament. Week-end placut la toata lumea.