histerosalpingografie

•  
    • 33 mesaje
    12 Iun 2004, 17:14
    0 0
    buna fetelor!va rog sa-mi spuneti daca stiti ceva despre histerosalpingografie, a facut cineva asa ceva...cum este, cam cat se plateste, cand se face (imediat dupa menstruatie???). va multumesc.
  •  
    • 3 mesaje
    28 Iun 2004, 11:23
    1 0
    puiule, nu e cazul sa te sperii...
    eu am facut asta de 2 ori: in 1995 la spit. Giulesti si in 1998 la Polizu, la recomandarea doctorilor, pentru ca nu mai ramaneam gravida. a doua oara a avut rezultat, am ramas la o luna gravida si acum am o pustoaica de 5 ani jumatate.
    e o analiza a continuitatii trompelor uterine: se baga un lichid radiologic impreuna cu un antiinflamator si/sau antibiotic pe trompe si apoi se face radiografie intr-o camera speciala (unde ies toti cand iti fac asta, sa nu se iradieze). pacienta sta pe o masa, intinsa (nu e masa obisnuita de control ginecologic).
    la mine o trompa era infundata pe veci (mi se trage de la mare) iar cealalta avea o mica obstructie care a fost inlaturata cu ocazia introducerii lichidului radiologic.
    cu plata nu mai stiu, dar parca la spitale e pe gratis, doar ciubucul de rigoare
    doctorii de acolo mi-au recomandat asta.
    parca se facea imediat dupa menstruatie.
    ultimele 2 informatii nu sunt sigure, pentru ca au trecut 6 ani de atunci si nu mai stiu.
    oricum, bafta multa si nu te teme, ca nu e cine stie ce suferinta!
  •  
    • 158 mesaje
    8 Iul 2004, 17:28
    0 0
    salut
    ai fost loa analiaz?
    Trebuie sa ma duc si eu si nu stiu cum sa procedez..
  •  
    • 33 mesaje
    14 Iul 2004, 12:54
    0 0
    multumesc pt.raspunsuri.nu a mai fost nevoie sa fac analiza pentru ca am descoperit ca eram deja insarcinata cand trebuia sa fac programarea pentru analiza (se face imediat dupa menstruatie si mie nu mi-a mai venit).
  •  
    • 158 mesaje
    19 Iul 2004, 22:03
    1 0
    Felicitari floricel.
    Sa ai o sarcina usoara si un bebe frumos)
  •  
    • 33 mesaje
    21 Iul 2004, 19:02
    0 0
    multumesc pt. urari, chiar am nevoie de incurajari deoarece in decembrie 2003 am pierdut o sarcina in 3 luni.acum sunt in 8 saptamani, cu amenintare de avort, doctorul mi-a recomandat sa iau acid folic macar 2 luni, dar problema este ca nu se mai fabrica si nu se mai gaseste in farmacii.daca stiti voi fetelor o farmacie in bucuresti unde se mai gaseste va rog sa-mi spuneti.pupici.
  •  
    • 2 mesaje
    3 Feb 2006, 11:02
    0 0
    Buna floricel
    Numele meu este Flori si ieri am facut o histerosalpingografie.Nuvreau sa te sperii insa nu-ti doresc sa treci prin ce am trecut eu.Nu am facut anestezie.Toata treaba a durat maxim 5 minute, iar cand am crezut ca totul este k am lesinat. Am stat cam o ora jumate in spital pana mi-am revenit.Am sangerat, insa acum sunt k.Doar ca inca mai am dureri.Doctorita mi-a recomandat sa iau cate 2 ketonal in fiecare zi, timp de 5 zile.Mi-a zis ca e posibil tot atatea zile sa mai am aceasta durere.
    Bafta multa
  •  
    • 2 mesaje
    3 Feb 2006, 11:08
    0 0
    Buna Ileana
    Am si eu o intrebare.In urma HSG-ului mi-a gasit ca trompa dreapta e k insa cea stanga e obturata.Intrebarea mea este: este posibil ca acea trompa obturata sa fie tratata? Care sunt sansele?
    Merci anticipat
  •  
    ts
    • 109 mesaje
    3 Feb 2006, 12:12
    0 0
    Un medic iti poate spune daca se poate trata trompa obturata insa poti ramane insarcinata si in situatia in care ai o singura trompa viabila. Succes!
  •  
    • 1 mesaje
    4 Dec 2006, 20:22
    0 0
    citeam despre un subiect anume pe acest forum si am vazut intrebarea ta...si special m-am inscris sa-ti spun de unde poti lua acid folic..daca mai e cazul
    strada se numeste mircea voda si vis-a-vis de biserica o sa vezi o farmacie...de aici am cumparat eu acum o luna
    sper sa-ti fi fost de folos
    numai bine
  •  
    • 601 mesaje
    5 Dec 2006, 09:44
    0 0
    Pt. foricelt: sa stii draga mea ca durerile sunt in functie de persoana si de sensibilitatea ei. Am o colega care a venit de acolo (spital) ca o floare; pt. mine, a fost ceva mai greu.
    Eu am facut una anul acesta la mat. Bucur si se pare ca nu se mai face pe gratis. Pe mine m-a costat 750.000lei vechi ,cu chitanta si am dat 500.000lei spaga dar nu stiu daca mai era cazul, fiind o analiza cu plata. Oricum, la Medicover o astfel de analiza costa 2.500.000lei, deci eu am platit la jumatate cu tot cu atentia pt. dr. Pt. a beneficia de gratuitate tb. sa te internezi in spitalul in care iti faci analiza. Multa sanatate!
  •  
    • 2 mesaje
    29 Iun 2013, 16:19
    2 0
    Buna ziua! Saptamana viitoare voi face o salpingografie. Am cateva emotii... Am citit mai multe pareri ... cum a fost in cazul vostru!