Dermatita seboreica????
-
0 2Problema mea este ca am parul foarte gras,la doua zile trebuie spalat neaparat ,altfel arata foarte uleios ,plus ca imi cade mai mult daca nu-l spal.Tenul meu e alta problema,imi apar cateodata niste pete rosii uscate cu cojita.Mai nou ,mi-au aparut niste cosulete pe frunte, chiar in zona unde incepe parul,matreata nu am.Ieri am fost la dermatolog si mi-a spus ca am dermatita seboreica
,am primit si un tratament destul de scump pentru zona capului ,2 sampoane tratament,vitamina b6 si o solutie preparata de la farmacie.Pentru ten nu stiu ce sa fac,eu am crezut ca tenul meu este uscat si sensibil ,pentru ca dupa fiecare spalare ma jeneaza foarte mult, pielea ma strange , plus ca se vede foarte uscat si cu cojite,dar daca este dermatita seboreica inseamna ca tenul meu este gras
? Poate mai sunt si alte eve in aceeasi situatie,care sa ma ajute cu mai multe informatii despre tratamente si solutii.Multumesc! -
da si eu am aceasta probleme ,vreau sa iti spun ca am fost la dermatolog si am spus ca am matreata,mincarime ce-a ce mi-o provoca matreata se ingrasa pielea capului(scalpul) si ma trimis sa fac analize,eu fiind satula de atitea analize am mers la farmacie si am cerut parerea farmacistei ,apropo si pe fata aveam aceasi problema pete rosi si scame,ei bine farmacista a spus una si alta iar eu am spus ca doresc un produs pe baza farmaceutica si mi-a recomandat NIZORALsa sti ca inainte trebuia sa ma spal in fiecare zi dar acum de cind fac tratamentul ma spal odata la 4 zile e foarte bun si am dat si pe fata si obrazul meu acum e curat si niciodata nu ma spal cu sapun si apa ma curat cu servetele demachiante NIVEA sa sti ca samponul e foarte scump si e doar 60 ml dar pentru mine e foarte bun ,incearca si tu ,BAFTA
-
Mihaela ,mie,mi-a dat de la dr samponul Nizoral care-l ai si tu si samponul Kertyol de la Ducray,care si ala este destul de scump,40 ron 125 ml.Trebuie sa ma spal cu unul o saptamana si a doua saptamana cu celalalt.Deja m-am spalat cu Nizoral,dar schimbari nu am vazut deocamdata,este la fel de gras ca inainte,nu stiu cum o sa reusesc sa-l tin nespalat o saptamana.Problema e ca eu nu am matreata si nici coji in cap,doar ca este foarte gras si acum au inceput sa-mi apara cosulete.Am citit pe prospect ca se administreaza si pe piele cum ai zis tu ,pe zonele afectate,am sa fac si asta si astept lotiunea de la farmacie sa vad cum ma poate ajuta si aia.Doamna doctor care mi-a dat-o, mi-a spus ca este miraculoasa,dar nu stiu in ce fel ma va ajuta ca nu am mai avut timp sa o intreb de fapt la ce e buna solutia,dar voi intreba la farmacia care mi-o prepara.Mihaela,tu de cand urmezi tratamentul?Petele iti mai apar? Aveai si bubite sub cojite ca niste cosuri?
-
Buna fetele si pe mine m-a diagnosticat acum 5-6 ani cu dermatita seboreica si o tin sub control.Imi apare in special toamna si primavara.Mie mi-a dat dr. dermatolog o solutie pe care sa o prepar in farmacie pentru scalp(cu care nu m-am mai dat de vreo 2 ani), si o crema tot preparata in farmacie(era f. grasa) si acum sunt ok.
Cand imi mai apar pe piele acum imi dau cu un unguent se numeste TRIDERM si este foarte ieftin si mie mi-a facut bine; este undeva pe 10-15 Ron, iar pe par, acum mai spal cu sampon Clear si ma clatesc cu 2-3 linguri de otet de mere la litru de apa.
Sper sa va fi fost de folos ce am scris eu.Chestia nasoala este ca dr. a zis ca dermatita seboreica o ameliorezi nu o tratezi, o iei dupa tine toata viata. -
sa sti ca eu imediat dupa a 2 spalare deja am avut efecte pozitive aveam si coji de matreata nici eu nu ma asteptam sa isi faca asa repede efectul dar spre surprinderea mea a fost bine iar acum este a 2 luna de tratament.Dupa cum ai spus si tu am dat si pe fata si mi-a curatat tenul foarte bine.Sa sti ca nu am cojulete asa cum specifici tu
-
Da viocris,din ce am citit am aflat si eu ca aceasta boala nu poate fii vindecata,ci doar tinuta sub control.Eu caut de foarte mult timp solutii pentru parul gras si pentru petele care imi apar pe ten,dar nu am rezolvat nimic cu toate solutiile scumpe,medicinale,plafar pe care le-am cumparat.Creme cu cortizoni nu vreau sa mai folosesc,ca am inteles ca subtiaza pielea,provoaca dependenta si in timp nu mai este asa de buna ca la inceput.Solutia aceea de la farmacie,pentru ce era buna si ce ingrediente continea? Pentru ten ce creme folositi seara,dimineata? Eu foloseam de la Avene,Ivatherme,Eucerin,toate pentru ten uscat si sensibil care se irita repede,acum nu stiu daca mai este indicat sa folosesc creme pentru ten uscat.
-
Mihaela sper sa dea si la mine rezultate tratamentul cu Nizoral si chiar astazi imi voi pune pe pete. Cu parul e jale la mine,pentru ca doctorita s-a uitat si mi-a atras atentia ca deja s-a rarit in partile din fata
,ceea ce vazusem si eu,dar nu stiam ca are legatura cu faptul ca se ingrasa asa de repede.Vreau sa te intreb, la cat timp folosesti Nizoral pentru scalp si ten si cat tine tratamentul asta? Va multumesc pentru sfaturile voastre,sa stiti ca ma ajuta foarte mult experienta voastra
. -
Solutia era pentru scalp deoarece eu aveam coji foarte mari si cu aceasta solutie in timp a mai trecut; nu stiu exact ce continea .Creme eu nu folosesc decat de galbenele daca este nevoie si mai nou garnier rosu .Nu am folosit deloc fond de ten , pudre sau alte chestii de genul asta si poate ca din acest motiv nu am nevoie de creme, nu am facut tratamente cosmetice.Am tenul foarte curat (sunt chiar invidiata de multe fete).Eu nu am mai avut din toamna probleme cu aceste coji dar , de cca 1 luna de zile a inceput sa se ingrase la 2 zile asa cum ziceti si voi.Eu ma spal pe cap acum cu Clear si ma clatesc cu otet de mere diluat in apa si vreau sa incerc sa ma clatesc si cu lamaie ca cica este si mai buna decat otetul.
-
Buna!
si eu ma confrunt cu problema asta, chiar de mult timp, numai ca pana acum o luna de zile, cand am fost la medic, nu stiam ca se cheama dermatita seboerica
.
Mi-au aparut pe fata 2 pete mai rosii, si pielea se tot usca in zonele respective (asta cam de 1 an). Iar acum, cam de vreo luna, mi-au aparut mai multe pete pe fata si pe maini. Pe fata mai ales erau tare ciudate, cam de marimea unei monezi de 5 bani, rosii pe margini si foarte uscate, iar pe maini erau mici. Asta m-a si determinat sa merg la medic, si pielea foarte uscata pe tot corpul. Mi-a dat Locoid, asta contine cortizon, si m-am 5 zile cu ea. Chiar credeam ca am scapat.... insa dupa nici o saptamana iar mi-au aparut. La mine am observat ca au legatura cu stresul, iar acum, ca trec printr-o perioada naspa rau... nu stiu cum o sa fie.
Nizoral am folosit acum cativa ani, insa dupa o perioada nu a mai avut efect. Acum folosesc lotiune si sampon de la Gerovital, si pot sa spun ca e muuult mai bine. Pana cand, nu stiu. Mai ales ca mi-a zis si doctorita la care am fost, si am citit si pe net, ca doar se poate ameliora, dar de vindecat nu se vindeca. Am inceput sa folosesc produse pentru copii, mai ales sapun si gel de dus, ca parca nu imi usuca pielea asa de tare. Crema mi-a recomandat ceva de la Avene, insa simt eu ca pana nu o sa scap de stres nu o sa scap nici de asta... -
sa sti ca ma spal de 2 ori cu nizoral inainte ma clateam si eu cu otet dar am opservat ca imi irita pielea capului otetul,sa sti ca mie imi cadea si parul dar am opservat ca sa redus si caderea parului decind nu mai am acea mincarime si cojile de matreata,dar mie teama sa nu reapara exact cum sa spus ca se previne nu se si vindeca eu sper sa nu,iar referitor la medici sint lamurita inafara de a ridica din umeri habar nu au de nimic,iti arunca un tratament doar sa scape de noi(parerea mea)
-
Cand am primit acest diagnostic, l-am primit in urma unor analize destul de amanuntite si chiar nu ma indoiesc de el.Nici eu nu folosesc sampoane sau produse cu multa reclama.De ex., cand a aparut pe piata Foltene, mi-am cumparat ca asa a zis dr.dermatolog (impotriva caderii parului ca sunt de mai multe feluri), si am fost foarte, foarte multumita de el, am mai cumparat cred ca anul trecut iar si nu a mai avut acelasi efect ca prima data , banuiesc ca gata a fost diluat ca era prea bun.Si sa stii ca este adevarat nu se vindeca , cand zici ca ai scapat apare brusc din pacate
.
Va pup si va doresc weekend placut -
Eu am primit diagnosticul fara nici un fel de analiza
si pot sa zic ca nu ma asteptam,pentru ca stiam ca dermatita seboreica se manifesta altfel, prin multe scuame in cap,sau cel putin o matreata mica acolo,pe care eu chiar nu o am.Am problema parului gras de cativa ani,la fel si cea cu petele de pe ten,care deobicei apareau la frig,sau la anumite creme pe care nu le toleram.Cu doctorii nu am avut nici eu experiente prea bune si am ramas un pic suspicioasa cand vine vorba de un diagnostic si intotdeauna prefer sa consult 2 doctori si sa fac si analizele care trebuiesc facute.Mie mi-a spus la dr sa ma spal la o saptamana acum cu sampoanele astea,dar sincer mi-e frica sa stau atat,am 3 zile de cand nu m-am spalat si ma mananca pielea capului si parul s-a strans tot in suvite si mi se vede scalpul,mi-e si rusine sa ies din casa
. Viocris spune-mi si mie te rog despre ce analize este vorba,pentru ca vreau sa merg si in alta parte sa consult si alt doctor si sa-mi fac analizele. -
Lotiunea facuta la farmacie contine acid salicilic,alcool 70 si rezorcina,despre care nu am reusit sa aflu mare lucru,dar am gasit pe un site un sampon medicinal cu rezorcina si acid salicilic,care este chiar ieftin si este special pentru dermatita seboreica,dar cred ca ajuta pe cele care au scuame,matreata,nu stiu daca ajuta si pentru par gras.Poate ,vom gasii candva, un produs care sa ne ajute
.Numai bine si wekend placut si voua! -
Buna , nu stiu din pacte ce analize mi-a facut doctorita pentru ca asta se intampla acum 7 ani; dar, am gasit reteta si daca pot sa descrifrez iti scriu ce contine acea solutie:
- Acid salicilic 2g, repazina (cred), alcool 70 grade - 100 gr si mentol 1 g.
Cum se numeste acel sampon de care vorbesti tu ?
pa -
Buna! Voi merge luni,sau marti la alt dr si voi cere sa-mi faca si analize.Samponul are denumirea SAMPON MEDICINAL CU REZORCINA
Compozitie:
Contine rezorcina, acid salicilic, alantoina.pretul este de 6.30 lei si Indicatii:
Samponul se aplica pe parul umed, se maseaza bine pielea capului timp de 1-2 minute apoi se clateste cu apa calda din abundenta, evitand contactul cu ochii.
Produsul se foloseste de 1-2 ori pe saptamana pana la disparitia afectiunii, dar nu mai mult de 30 de zile. Sper sa aflu mai multe cand voi merge si sa imi dea un tratament si pentru ten. -
Am fost diagnosticata cu dermatita seboreica periorala in urma cu aprox. 15 ani. In toti acesti ani nu am gasit inca o crema care sa mi se potriveasca (dermatocosmetica, bineinteles). Am incercat de la Vichy, Avene... Toate imi activeaza dermatita. Ce stiu de la dr. meu e ca imi sunt interzise cremele care contin acizi de fructe, deasemeni apa minerala cu care unele persoane se spala pe fata si le face bine. Pentru a trata dermatita mi-a prescris o crema care se prepara in farmacie: eritromicina 2%, zinc 2%, metronidazol 5% si baza hidratanta 30 gr. Se foloseste timp de 10 zile, insa dupa 3-4 zile, deja dispar micile umflaturi rosii. Mai nou, cand vad ca imi apare cate o "chestie", imediat actionez cu anti blemish treatment gel de la Clinique (pun doar pe iritatie) si peste noapte dispare (se usuca).
-
Marycyca, nu stiu daca este indicat otetul pentru petele de pe ten,eu una nu suport decat cremele pentru ten sensibil,pana si lacrimile ma irita si ma ustura.Cremele care ajuta cel mai bine, sunt cremele cu hidrocortizon,dar nu pot fii folosite decat pe o durata scurta,pentru ca provoaca dependenta si nu dureaza mult rezultatul,adica dupa cateva zile iti apar iarasi petele.Eu prefer sa stau cu petele, decat sa folosesc creme cu hidrocortizon.