Sindromul premenstrual - psihic
-
0 0Am si eu o mica problema legata de acest sindrom. Am observat ca aproape in fiecare luna, in jurul aceleiasi date, ma apuca o stare depresiva, anxioasa, etc. Am citit pe net si m-am ingrozit cand am aflat ca exista cazuri de sinucidere din cauza acestui sindrom. Am inteles ca el se manifesta atat fizic cat si psihic. Am incercat sa iau magneziu, calciu, B6 dar nu a mers.
Daca a mai trecut cineva prin asa ceva si ma poate sfatui va rog sa faceti un pustiu de bine si sa ma ajutati si pe mine.
Pup -
Si pe mine ma cam apuca disperarea atunci,si ma enervez pe toti fara motiv, caut nod in papura...Sa stii ca daca iti gasesti o ocupatie ceva care s-ti distraga atentia,sa te plimbi in natura, sa dormi suficient, sa mananci fructe, legume, mai putin carne si dulciuri, o sa te simti mai bine.
sa faci inhalatii cu ulei volatil de lavanda(eu folosesc mereu cand ma simt aiurea psihic. Continua cu magneziu si calciu mai mult timp, deficitul pe care il ai s-ar putea sa fie mare si sa refaca mai greu.sa bei ceai de paducel, sunatoare, tei, cretisoara.
bafta, vezi ce faci -
Multumessc pentru sfat!
Chiar am probleme cu calciu. Desi mananc foarte multe lactate nu asimilez.
In ceea ce priveste deprimarea - in acele momente mi se pare ca nu am ce sa fac, nu gasesc nimic interesant, mi se pare totul urat si rau. Singura mea alinare este ca in cateva zile trece si sunt iar vesela si fericita.
Pup -
da' cu durerile acelea ingrozitoare ce faci? ca aspirina nu merge, alte doctorii nu-si fac efectu. am lesinat de doua ori din cauza durerii!!!!!
plimbarile nu merg, ca ma doooare de mor pe urma, statul in pat, nu ca ma plictisesc, sex nu, ca mi scarba ( foarte rar); singurul lucru care merge e dormitul si mancatul de ciocolata sau de inghetata de ciocolata. ca am o pofta ca-s in stare sa mananc toata recolta!
de catva timp iau pilulele anticonceptionale, cea ce ma ajuta foarte mult, dureri nu prea simt, doar cand fug, dar cu razboiu nu stau prea bine, castig toate bataliile ca fuge lumea de mine!
-
Fetelor, in vest acest sindrom este considerat "boala curata",se trateaza ca atare si ,mai ales este inteles...asa cum trebuie. Si la noi oamenii au inceput sa realizeze ca nu este de glumit cu el..
Cauza: Premenstrual se secreta cantitati maxime de progesteron, hormon care "tine"apa in tesuturi..deci celulele noastre sunt imbibate de apa , deci apare senzatia aia de "preaplin general". Inclusiv neuronii, de aici apar starile depresive, etc.
Tratament...nu este. anticonceptionalele doar ,care iti blocheaza ciclul hormonal natural, dar..
Altfel, trebuie sa va miscati mai mult, sa dormiti si mai ales sa fiti constiente ca TRECE, MAMA LUI!!!!...
In leg. cu durerile menstruale, ratacito, eu luam cind eram mai tinerica fenilbutazona, indometacin, deci antiinflamatoare mai puternice. Acum exista NUROFEN,adica ibuprofen,care ar trebui sa rezole problema. Si banalul Algocalmin ma mai ajuta.Dupa nastere n-o sa te mai doara asa.... -
Si la mine se manifesta acest sindrom intr-un mod foarte greu de suportat: in general am avut dureri fffff mari de burtica (
), sunt depresiva, plang, ma cert sigur cu toata lumea, am o mare pofta de mancare, sunt mai sensibila la toate mirosurile, uneori am stare de voma, ma dor sanii etc.
Am fost la un medic endocrinolog care mi-a recomandat niste medicamente homeopate in urma efectuarii de analize specifice, hormonale. Am luat si un medicament puternic pentru un ovar care a prezentat la ecografie microchisturi. In urma acestora, durerile mi s-au mai atenuat (in sensul ca apar doar in ziua a doua si cedeaza doar la un Nurofen). In schimb, sunt la fel de irascibila, depresiva inainte de menstruatie. In ultimul timp este clar ca ma cert cu my friend inainte. Dupa, ne impacam...
-
Din cate stiu eu, reflexoterapia poate fi de ajutor. De asemenea, am citit in Formula As despre o doamna, Valentina Liciu, care ofera tratamente pe baza de produse apicole pt. tot felul de probleme din zona genitala si se spune ca sunt foarte eficiente.
Pe de alta parte, anul trecut am tinut o vreme un regim cvasivegetarian si pe toata perioada asta mi-a fost mult mai bine in ce priveste menstruatia (si fizic, si psihic). De ex., la inceput am renuntat la lactate. Dupa o saptamana am avut ciclu si... surpriza! Desi inainte aveam dureri foarte mari, de data asta mi-a fost mult mai bine. Apoi am renuntat si la carne (mai putin la peste). Dupa parerea mea, efectul s-a datorat dezintoxicarii organismului. Dupa o vreme am revenit, treptat, la alimentatia "normala" si de vreo doua luni au revenit si durerile... Acum sa vad daca am curajul s-o iau de la inceput. -
Stiu ca subiectul e scos de la naftalina dar, din pacate va fi vesnic de actualitate.Eu am reusit sa rezolv problema durerilor (au aparut asa multe antiinflamatore eficiente...)dar n-am reusit sa-mi ameliorez starile de rau ale SPM. Am luat ulei de primula in diferite combinatii si de la diverse firme,dar nu sunt f, multumita. Parca s-au diminuat ametelile dar starile de anxietate/furie si usturimile de ochi sunt de nesuportat uneori. Hai ca magne B6 mai ajuta cumva dar ma ustura ochii f. tare si pt. asta chiar n-am gasit niciun remediu. Voi ce mai folositi si sunteti multumite?