lipsa pemanenta de calciu ionic
-
3 0Buna,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, nu stiu ce sa mai fac. De aproximativ 3 ani, ma confront cu o lipsa permanenta de calciu ionic. Valorile ies sub limite normale, o singura data au iesit in limite normale, dar la limita inferioara (0,82 limita inferioara, mie mi-a iesit 0,83). Acum 2 saptamani cand am facut analizele, din nou mi-a iesit calciul sub limite, limita era 0,82 iar mie mi-a iesit 0,81. De-a lungul timpului calciul ionic mi-a iesit si mai mic. Idea e ca se pare ca am o problema cu calciul ionic. Am initiat aceaste analize intrucat ma simt/eam f rau: ameteli, dureri de cap, trasariri, spasme, furnicaturi, mai ales in zona maxilarului, imi transpira mainile, oboseala permanenta, obosesc si cand vorbesc mai mult sau mai precipitat, palpitatii, aritmii, si am devenit foarte emotive. Ca sa va dau un exemplu, la ultima sedinta am tremurat ca o varga, in special capul imi tremura - si asta f rau. Parca intru intr-o stare de incordare totala, parca mi se contracta pana la intindere, toata musculatura. Am facut analize la la PTH – limitele 15 – 65, analiza mi-a iesit 22,8. TSH-ul intre 0,27 – 4,2, mie mi-a iesit 0,556 – de-a lungul timpului am mai avut probleme cu TSH-ul; sub limita inferioara. T3, T4 ies bine. Am nodule tiroidieni, am tiroida marita, am adenopatie laterocervicala, insa dr mi-a spus ca nu poate sa-mi dea nici un tratament. Ma poate ajuta cineva cu vreo sugestie? Ce se intampla cu mine? De la calciu mi se trag toate? Sa fie altceva? Ma duc de curand si la psiholog, poate fac atacuri de panica sau poate sunt anxioasa, dar i-am bagat pe toti in ceata; asta este al doilea. Cel mai bun diagnostic de pana acum a fost .. o anxietate… atipica!! Multumesc. -
Draga Rox, mergi neaparat la un doctor endocrinolog, unul competent care sa nu ti spuna ca n are ce tratament sa ti dea si la unul homeopat si ai sa vezi ca incet incet te vei pune pe picioare. Si eu am nodul pe tiroida si fac tratament de cativa ani si e bine.
Daca vrei sa ti spun la ce doctor endocrinolog merg eu sa mi spui . Multa sanatate si sa faci neaparat ceva ca e pacat sa te chinui asa. -
multumesc mult pentru raspuns. cum sunt restul analizelor? aveai si tu aceleasi simptome? am facut foarte mult timp investigatii la tiroida si nu mi-a dat nimic pentru ca hormonii mei sunt in limite normale. TSH-ul nu prea iese bine si calciul ionic. este posibil oare ca aceasta emotivitate excesiva sa fie de la tiroida, sau o fi numai pe fond psihic? daca endocrinologul tau este bun, te rog da-mi si mie nr de tel. multumesc!
-
Eu am hipotiroidie iar analizele ies bine. Am avut o perioada cand , asa de capul meu, am hotara tsa renunt la tratament si mi a iesit TSH ul foarte mare iar doctora mi a explicat ca trebuie sa fac tratamentul toata viata. Cu calciul nu am probleme. Tu ai probleme tot din cauza tiroidei cu calciul si de aici si tot cortegiul de simptome pe care le descrii. Doamna doctor se numeste Ghemigean Adina, este din bucuresti, ff buna, este sotia chirurgului care l a operat pe Basescu de nodul la tiroida. Este doctor la Parhon dar are si cabinet particular. Eu acolo merg de cativa ani de zile. Ea m a pus pe picioare. La inceput si am foat la o doctorita care mi a dat un tratament de era sa ma omoare in loc sa ma ajute si cineva m a indrumat sa merg la doamna Ghemigean, am mers si acum sunt ok. De asta m am si hotarat sa ti scriu ca inteleg prin ce treci si vreau sa te ajut sa ti fie si tie bine. Nr. de tel o sa ti l spun dar maine pt ca acum sunt la birou si nr. este notat acasa.
-
Daca aveti lipsa de calciu eu va recomand sa administrati si un supliment de vitamin D pentru a facilita sinteza si mentinerea calciului in oase. Eu si sotul meu luam cate o capsula de TAVARLIN vitamina d3+k2+b5 in fiecare seara. Il puteti comanda de pe farmaciaortomoleculara.ro, este un supliment natural, foarte bun, chiar are efecte vizibile dupa putin timp.