prima pilula...
-
0 0Buna ziua la toata lumea.Am o problema care poate este discutata si ras-discutata, dar pt mine e ceva nou.In 2 luni ma casatoresc si m am gandit sa incep sa iau contraceptive.Acum sunt in Franta si am fost aici la medic si mi a recomandat Mercilon(fara sa mi explice de ce imi e potrivit).In acelasi timp eu am probleme cu menstruatia, care vara nu mi vine cate 2-3 luni,si acnee-nu o forma grava dar destul cat sa ma deranjeze.As vrea sa intreb daca stie cineva daca intr-adevar Mercilonul este cel mai recomandat in acest caz.Eu as vrea sa astept pana ajung in tara sa mai merg la un medic si acasa,dar nu stiu prea bine care i momentul ideal sa incep sa le iau, raportat la data nuntii(adica sa nu fie prea tarziu).
Si sa nu uit sa precizez, eu am si varice(cauze ereditare)si de obicei intre 2 menstre am si niste scurgeri maronii , foarte putin abundente dar exista.Are cineva vreo idee daca Mercilonul e bun in cazul meu? -
Eu iti spun ce s-a intamplat la mine, am renuntat la Mercilon dupa cateva luni, deoarece imi crestea parul in draci pe mine, la o saptamana dupa epilare cu ceara se vedea bineeeeeeeeee si mai mult. Imi era recomandat tot de doctor. Apoi mi-a dat Logest si a fost ok, mai multi ani. Oricum, de 1 an am renuntat definitiv la pilule si nici nu o sa mai iau. Nu am avut probleme, nu m-am ingrasat, dar va spun ce am remarcat: tot anul dinnainte de a ma lasa, m-am chinuit sa scap de celulita: creme, masaj, fitness, aerobic- aproape in fiecare zi-si nimic. De cand nu mai iau pastile, nu am mai folosit nici macar o zi creme anticelulitice, la fitness merg chiar mai rar, am avut luni in care n-am mers deloc, dar celulita aproape a disparut. Asa ca, nu mai iau in viata mea anticonceptionale !!!!! Am citit si in diverse articole ca ele favorizeaza aparitia celulitei, deoarece retin apa in organism. Si am simtit-o pe pielea mea.
-
maddy, nu stiu exact, 2-3 luni, cred. Cert e ca acum, dupa un an, se vede doar cand strang cu mana, inainte era vizibil cu ochiul liber. Un alt lucru, eu nu sunt grasa si nu am fost niciodata, dar aveam pe mine vreo 2-3 kg de care incercam in disperare sa scap si nimic. Cand nu am mai luat pastile, mancand mai putin si lucruri care nu ingrasa, normal, le-am dat jos in 2 saptamani. Nu exagerez, dar aveam impresia ca era o ingrasare "apoasa" care s-a topit imediat.
-
Eu am 27 de ani si am fost toata viata slaba, eram genul care manca orice, oricat, la orice ora din zi si noapte, fara probleme. Am luat pastile cam 4-5 ani si anul trecut incepusem sa ma ingras, poate si varsta dar eu cred ca si pastilele. Tineam regim, faceam sport si nimic,acele cateva kg. ramaneau bine infipte.Acum am revenit la greutatea mea normala fara mari eforturi si nu ma mai ingras, am grija sa nu mananc toate porcariile, dar totusi mananc sarmale sau cartofi prajiti cand am pofta si nu pun pe mine imediat ca inainte.
-
Acum folosesc prezervativul ca metoda contraceptiva si nu e deloc nasol. Fetelor, nu va mint, poate nu e universal valabil, dar mie mi-a disparut aproape total celulita de cand nu mai iau pastile si am scapat si de cele 3 kg care ma stresau rauuuuuuuuuuu.
Si credeti-ma ca am luat anticonceptionale dupa ce am facut analize si dupa sfatul si recomandarea medicului........si in final, tot mi-au facut figura. Un alt lucru ce a aparut tot dupa vreo 4 ani : va spun direct-incepusem sa transpir mai mult si mirosea mai urat. Nu mai purtam decat bumbac, ceva ce avea un pic de sintetic in el, nu-l mai toleram toata ziua. De cand nu mai le iau, s-a rezolvat si problema asta. Poate sa-mi zica mie, cine ce-o vrea, asta era de la dozarile hormonale din ele. Si luam Logest- care sunt slabe. -
Fetelor, eu nu vreau sa va sperii si nici nu sunt medic ca sa fiu in masura sa va zic nu mai luati pastile ca stiu eu ca nu e bine. Eu pot sa va spun doar ca mie imi e mai bine fara ele, CATEGORIC. Da, ma doare mai mult cand imi vine menstruatia, dar exista calmante , iar ca volum, mare lucru, inainte dura 3 zile acum 4 !
Va mai zic insa un lucru, am o prietena care a ramas insarcinata exact cand facea un tratament cu antibiotice si pt. a fi sigura ca nu va fi afectat bebele, a mers la 3 doctori. Toti, invariabil, i-au zis:" lasa antibioticele, zi mai bine daca ai luat pastile ?" De ce daca intr-adevar sunt inofensive? -
Si eu am luat Logest si clar mi-a fost rau de la el, m-a dezechilibrat hormonal, aveam dureri crunte de cap, lipsa poftei de mancare, stare de agitatie, transpiratii nocturne...Le-am luat la recomandarea dr. cum ca au cel mai mic continut de hormoni insa nu mi-au facut bine, mi-au afectat pana si imunitatea, eram expusa la toate bolile sezoniere si nesezoniere, alergii. Nu mai iau pastile, asta e concluzia. Trebuie sa existe si alte metode neinvazive. Cum e cu diafragma, spermicidele ? Eu inca nu am folosit decat metoda calendarului, prezervativul, si c.i, dar daca voi ati folosit spuneti-mi si mie sunt eficiente? Au efecte secundare?
-
salut fetelor, vreau sa va spun ca eu am facut un tratament pt chist ovarian, cam 1 an jumate, cu diane 35.dupa ce am renuntat la ele nu va pot spune ce probleme am cu acneea dupa menstruatie.sunt disperata.inainte sa iau diane nu am avut probleme.banuiesc ca asta este cauza.am totusi 26 de ani nu mai pot spune ca sunt in perioada de pubertate.
-
Fetelor, ce e asa de nasol la pilule?Au multe avantaje:nu ramai insarcinata, menstruatia este mai scurta, mai putin abundenta si nici dureri nu mai ai, tenul devine mai frumos, fara cosuri, te protejeaza de CANCER si CHISTURI.Ce e asa de rau???Daca nu aveti contraindicatii e OK!!!Dupa un control la un medic bun poti obtine ce pilule iti doresti, asta daca nu omiti nimic sa-i spui doctorului.E adevarat exista si efecte negative:te ingrasi!!!Dar pilulele dau doar o pofta crescuta de mancare!Ele nu ingrasa!!!!!!!!!Abtineti-va de la mancare si e OK!Eu iau de 4 ani pilule si n-am nimic, chiar ma simt bine.Am facut o singura pauza, care nu era necesara, pt. ca ma simteam foarte bine.DAR AVETI GRIJA SA CONSULTATI UN DOCTOR INAINTE SA LE LUATI PT. CA DOAR ASA APAR EFECTE NEGATIVE, LUANDU-LE DUPA URECHE!Multa sanatate!
-
Am impotriva urmatorul lucru: ele functioneaza pe baza de hormoni, pe care ii inghiti sistematic si care interactioneaza cu cei produsi de organismul tau......iar de aici pana la dezechilibru e un pas mic, mic.......orice doctor care nu recunoaste asta, nu stie ce vorbeste.E adevarat ca poti sa le tolerezi bine, dar poti sa ai si surprize, chiar in conditiile in care le-ai luat in urma analizelor, ca mine........si la mine, efectele negative, au inceput sa apara dupa vreo 4 ani.....