Problema grava - am nevoie de ajutor!
-
3 Mar 2009, 02:390 0Un prieten foarte bun de-al meu are probleme foarte mari la ficat si a aflat curand ca nu se poate trata in vreun fel decat prin transplant, in caz contrar durata lui de viata urmand sa fie drastic diminuata..are 23 de ani, grupa de sange AB4 si are nevoie de 2 donatori pentru a beneficia de 2 lobi diferiti de la acestia.
Din cate am inteles, donatorii nu sunt supusi niciunui fel de risc, ficatul lor se reface automat in 2-3 saptamani si practic nu fac decat un bine cuiva care chiar are nevoie urgenta de ajutor! Stiu ca pe langa grupa de sange trebuie sa fie facute mai multe analize pt a verifica gradul de compatibilitate, insa riscul, daca exista, e resimtit doar de beneficiar...
Va rog din suflet daca aveti vreo informatie de orice fel unde m-as putea interesa exact, pe cine si ce sa intreb..sau daca aveti cunostinte care s-ar putea implica..din ce stiti voi...nu stiu, orice ajutor e binevenit!
Sa ne gandim sa suntem oameni si sa fim alaturi unii de ceilalti...va rog mult, inca odata, ajutati-ma cum credeti ca e mai bine..
Multumesc din suflet! -
3 Mar 2009, 09:32cine ţi-a spus ţie că donatorul nu este supus niciunui risc? lucrurile nu stau chiar aşa. nici o intervenţie chirurgicală nu este lipsită de riscuri, mai ales cea de care spui tu.
-
3 Mar 2009, 10:54Imi cer scuze, atunci..eu m-am interesat cat am putut, e adevarat, mai mult pe internet,pentru ca nu am alte surse si asa am vazut ca scria in multe locuri..ca donatorului i se reface repede ficatul dupa donatie..Daca aveti alte informati, de orice fel,va rog sa mi le impartasiti
Multumesc inca o data! -
3 Mar 2009, 11:11De ce nu vorbesti mai intai cu doctorul care il are sub onservatie? Iar donatorii cei mai compatibili se afla printre rude, mai ales ca grupa AB e destul de rar intalnita 9desi am impresia ca poate beneficia si de sange grupa 0, e donator universal).
Va doresc multa sanatate! -
3 Mar 2009, 13:04Multumesc frumos, Arabela! Din pacate nu am cum sa vorbesc cu doctorul care il are sub observatie, pentru ca el a fost diagnosticat la o clinica din strainatate..acum s-a intors, dar nu stam in aceeasi localitate, vorbim doar pe net...stiu ca pare ciudat, nu vreau sa judecati asta, doar sa intelegeti ca tin enorm la el si vreau sa il ajut sa se insanatoseasca..