anticonceptinale

•  
    • 32 mesaje
    23 Feb 2009, 22:54
    0 0
    va rog sa imi spuneti daca e vreo problema in faptul ca am luat prima pastila in a 5 a zi de ciclu si nu in prima(cum scris pe prospect).isi mai fac efectul?mentionez ca este prima data cand folosesc acest tip de protectie.tabletele se numesc jasmine
  •  
    • 2520 mesaje
    24 Feb 2009, 04:30
    0 0
    Foloseste prezervativ. Anticonceptionalele sint o forma de terapie hormonala si in consecinta, ar trebuie luat numai la indicatia unui medic cu multa constiinta si etica. Iar tu ca si consumator, ar trebuie, inainte sa te supui unei astfel de "terapii", sa cauti informatii din cit mai multe surse ce inseamna, ce repercursiuni si ce implicatii asupra sanatatii tale au aceste pastile.
    Daca prietenul tau refuza prezervativul, inseamna ca nu te iubeste, nu te respecta.
    Inca o data : cerceteaza, cerceteaza, cerceteaza!
    sanatatea ta este exclusiv responsabilitatea ta, nu o face responsabilitatea medicului.
  •  
    • 32 mesaje
    24 Feb 2009, 16:37
    0 0
    chiar nu este nici o eva ginecolog sau farmacist ?va rog mult sa imi spuneti daca este vreo problema in faptul ca am luat comprimatul ina 5 a zi de ciclu nu in prima cum era scris p prospect
  •  
    • 52 mesaje
    24 Feb 2009, 17:03
    0 0
    trebuie sa folosesti un mijloc suplimentar de protectie in prima luna (prezervativ). risti sa ramai insarcinata.
  •  
    • 345 mesaje
    24 Feb 2009, 18:18
    0 0
    Ce mi-a spus un medic: daca le incepi din prima zi a ciclului ai protectie imediat dupa incetarea acestuia.
    Poti incepe pana in a 5 a zi de la ziua ciclului, dar trebuie sa te protejezi suplimentar pana la a 7-a pastila.
  •  
    • 91 mesaje
    24 Feb 2009, 18:56
    0 0
    Si eu am luat o perioada, si asa mi-a zis medicul:
    -se poate lua din prima zi a menstruatiei, in acest caz protectia incepe din aceeasi zi
    sau
    -se poate lua din ziua a 5-a a mestruatiei (mie mi-a spus ca pt persoanele care au menstruatia mai abundenta si care dureaza mai mult, aici intram si eu), caz in care protectia incepe dupa 14 zile de la prima pastila. Deci primele 14 zile, trebuie sa te protejezi suplimentar.
  •  
    • 32 mesaje
    24 Feb 2009, 20:33
    0 0
    merci f mult fetelor.sper ca dupa primele 14 zile sa isi faca efectul pastilele si sa nu ma trezesc c surprize.
  •  
    • 21 mesaje
    24 Feb 2009, 21:59
    0 0
    buna seara evelor...
    vreau sa va intreb daca a-ti auzit de asa ceva si daca chiar e real: la un control gineco dr mi-a zis ca am uterul mai micut decat ar fi normal si o sa am oleaca de treaba ca sa raman insarcinata(nu aici e intrebarea) si ca fac f bine ca nu iau anticonceptionale pt ca acestea micsoreaza putin uterul ceea ce ar duce la un efort si mai mare in a ramane insarcinata
    voi ce parere aveti despre asa ceva?
    multumesc,
  •  
    • 427 mesaje
    25 Feb 2009, 11:52
    0 0
    deci....fetelor....daca iei pastila (prima)in prima zi de ciclu s-ar zice ca pe perioada celor 7 zile de ciclu nu ai contact si atunci esti protejata de cum se termina ciclu si incepi sa faci sex....daca incepi in a doua zi de ciclu sau in oricare alta zi(de ciclu)trebuie sa te mai protejezi timp de 7 zile suplimentar......adica ajungi la cca 14 zile in care tre' sa te protejezi si apoi nu mai ai treaba.....dar intrati pe ANTICONCEPTIONALE.RO......aveti acolo toate raspunsurile si suplimentar...ce nici nu banuiesti poate.....trebuie doar sa te inregistrezi.....e si medic acolo.....apropo...si lumea e foarte receptiva....bafta......elle_24 a zis-o mai bine decat toata povestea mea......
  •  
    • 91 mesaje
    25 Feb 2009, 15:10
    0 0
    Mie mi s-a spus de 14 zile numarand nu din ziua in care incepe menstruatia ci din a 5-a, adica din prima zi in care iei pastila.
    Nu cred ca dureaza la multa lume 7 zile, nu cred ca protejarea din prima zi se face tocmai pt ca tu nu faci sex 7 zile dupa ce iti vine menstruatia...
  •  
    • 7 mesaje
    25 Feb 2009, 15:54
    0 0
    buna am o rugaminte daca se poate sa ma ajute cineva,iau anticonceptionale de peste 3 ani si vreau sa stiu daca vreau sa fac un bebe trebuie sa renunt la ele din timp sau nu ?pt ca anul acesta vrem sa facem un bebe si nu stim ce sa facem,alti ne spun ca trebuie facuta pauza de medicamente alti ca nu trebuie ...nici nu mai stim pe cine sa ascultam
  •  
    • 345 mesaje
    25 Feb 2009, 19:23
    0 0
    Ca sa stai linistita toata sarcina, renunta la ele, daca vrei un bebe.
    Sunt pareri pro si contra, eu daca as fi in situatia ta as renunta la ele cu 3 luni inainte. Pana la urma imi aduc pe lume propriul copil, pe care il vreau cat mai sanatos.
  •  
    • 7 mesaje
    26 Feb 2009, 17:06
    0 0
    Vreau sa-ti spun ca si eu am aceeasi dilema; un doctor bun mi-a spus sa renunt cu 6 luni inaintea "inceperii planului", alt doctor mi-a spus ca sunt suficiente 3 luni....cred ca voi merge la mai multi doctori si voi alege , in final, perioada cea mai lunga pe care mi-o vor/ mi-o va recomanda oricare dintre ei.