AJUTOR....AM MARE NEVOIE DE SFATURILE VO

•  
    • 53 mesaje
    21 Feb 2009, 14:37
    0 0
    Sunt insarcinata in 3 luni si o saptamana.De vreo luna si ceva am observat ca mi_a iesit ceva pe piele (ca un neg) in zona genitala in exterior mai jos de labiile mari.Ieri am fost la control mi_a facut eco si a zis ca sarcina merge bine.I_am spus doamnei doctor de acest neg,mi_a facut o colposcopie.A spus ca in interior e totul bine e curat dar acel neg din exterior este defapt un condilom care va trebui sa_l arda cu laserul ptr ca aceste condiloame in timpul sarcini se pot dezvolta si pot ajunge la dimensiuni mari.Nelamurirea mea este daca intradevar se pot face astfel de cauterizari in timpul sarcinii.Nu afecteaza bebele?
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    21 Feb 2009, 16:07
    0 0
    nu cred să afecteze fătul cauterizarea.
    mai bine scapi de el acuma decât să-l laşi să se mărească. sau să apară alţii.
    cred că doctora ta ştie cel mai bine ce e de făcut. poţi să mai consulţi un alt doctor pt liniştea ta.
    şi eu am avut unul măricel şi l-a îndepărtat chirurgical. de atunci n-au mai apărut. adevărul e că am încercat să-mi întăresc imunitatea pe cât posobil şi asta e f important în lupta cu hpv.
  •  
    • 23 mesaje
    21 Feb 2009, 19:05
    0 0
    mentionoaza te rog daca ai reusit sa-ti ridici imunitatea si cu ce.sanatate
  •  
    • 53 mesaje
    21 Feb 2009, 22:19
    0 0
    Eu am mai fost cauterizata odata in august acum doi ani tot de aceasi doctorita.Imi iesise un condilom micut pe vulva pe care la ars tot cu laser.Atunci mi_a facut biopsie,analiza hpv si a iesit hpv 6 \ 11.Pana sa raman insarcinata beam multe ceaiuri si luam echinacea,catina,dar acum nu am mai luat ptr ca am inteles ca sunt contraindicate in timpul sarcinii.Invatati_ma voi ce sa fac ce pot lua acum.Stiu indicat este sa consum multe fructe da de ceva timp nu prea mai putem manca nimic.Nu_i mai place nimic la bebe.PUPICI
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    22 Feb 2009, 09:15
    0 0
    în timpul sarcinii de regulă imunitatea scade desul de mult. din păcate nu ai altă soluţie decât fructele, alimentaţia sănătoasă, mişcare moderată.
    eu am scos din alimentaţie mezelurile total, prăjiturile din magazin, snacsuri, chipsuri carnea de porc, afumăturile, margarina, prăjelile, pe cât posibil zahărul.
    mănâncă uşor. se poate şi in timpul sarcinii mânca echilibrat: fructe, iaurturi, carne slabă, ouă.
    după naştere vei putea lua şi suplimente nutritive pt imunitate şi obligatoriu sport. exerciţiul fizic este o metodă principală de întărire a imunităţii.
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    22 Feb 2009, 09:17
    0 0
    acum nu poţi mânca pentru că este o perioadă critică încă. dar vei vedea că peste o lună îţi vei reveni.
    ar fi bine să bei sucuri de legume: morcov, sfeclă. sunt f sănătoase.
  •  
    • 53 mesaje
    22 Feb 2009, 12:34
    0 0
    MULTUMESC din suflet Kti pt raspunsurile date.Daca nu te superi as mai avea cateva nelamuriri daca esti draguta sa_mi raspunzi.Am cumparat de la plafar fructe de catina deshidratate,nu au contraindicatii din cate stiu.Astea le pot consuma?Doamna doctor mi_a spus ca poate sa_mi faca si putina anestezie.Nu e contraindicata in sarcina anestezia?Tie tot in timpul sarcinii ti_a aparut si ti la indepartat chirurgical?Te rog mult nu te supara ca iti pun atatea intrebari da eu stau in Italia cu familia sotului meu nu pot sa vorbesc si nici nu ne intelegem f.bine,asa ca sunt singura si f.speriata.
  •  
    • 53 mesaje
    22 Feb 2009, 20:22
    0 0
    ?
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    22 Feb 2009, 21:24
    0 0
    alexya,
    scuze dar acuma am reuşit să citesc ce ai întrebat.
    fructele de cătină nu cred că au contraindicaţii. poţi mesteca cam 20 pe zi fără probleme.
    mie mi-au apărut condiloamele înainte de a ramâne gravidă. în timpul sarcinii n-au mai apărut. nici după naştere. am născut pe cale naturală şi copilul e sănătos. aşa că fă ce spune doctora ta.
    de anestezie să nu-ţi faci prbl că sunt substanţe care se administrează şi în timpul sarcinii. mie mi le-a extirpat fără anestezie că injecţia doare mai rău decât intervenţia în sine.
    îţi doresc sănătate şi curaj.
    eu nu-ţi voi mai putea răspunde săpt. viitoare pt că mă internez pentru o operaţie în spital.
    postează dacă vrei poate te ajută alte eve sau eu după ce mă întorc.
  •  
    • 53 mesaje
    22 Feb 2009, 23:18
    0 0
    MULTUMESC MULT KTI.Esti o dulce.Mai vb. cand te intorci.Multa sanatate,operatie usoara si sa auzim numai de bine.Te pupic.
  •  
    • 53 mesaje
    23 Feb 2009, 18:17
    0 0
    Daca mai sunt eve care au trecut prin asa ceva,astept parerile si sfaturile voastre.