Ma omoara ureaplasma si candidoza!
-
5 0Buna! Problema mea este aceea ca in urma analizelor mi s-a depistata candidoza si ureaplasma...Duc o viata normala,am un singur partener si igiena intim aeste un lucru sfint...Cu toate acestea nu pot scapa de aceste 2 infectii..in ultimii 3 ani am facut vreo 10 tratamente..si degeaba..uneori imi vine sa mor..atit de disperata sunt...a scapat cineva de asta? Va multumesc.
-
Candida (yeast infection), se tot repeta ptr ca nu se schimba ceea ce provoaca infectia. Pe linga tratamentul medicamentos (cu care mai mult de jumatate din medicii europeni nu sint deacord) ce altceva ai mai facut?
Jumatatea (medicii) care nu prescriu pastile, prescriu cam urmatoarele (mai da o cercetare pe net sau chiar apeleaza la un medic ptr completari):
- un iaurt probiotic pe zi ( gen yakult sau actimel)
- evitarea tuturor produselor care contin drojdie
- evitarea spalarilor vaginale excesive - un vagin sanatos nu are nevoie de spalare defel, dar pina ajungi acolo, poti face spalaturi cu ceai de musetel - cauta pe net exact cum si ce).
- bai cu apa cu sare.
- chiloti din materiale 100% naturale si , daca e posibil organice
- prosop special ptr aceea zona care se spala la temperaturi ridicate, cu detergenti fara parfum si limpezite fara balsam de rufe - poti alege un sapun ptr copii fara parfum si chimicale.
- sa folosesti ptr igiena externa a zonei, doar sapunuri fara parfum si/sau chimicale si cu PH de maxim 4.5 (cam toate sapunurile au 5.5).
Inca o data, mai da o cercetare pe net sau la medic ca nu mi le amintesc chiar pe toate, mai sint multe chestii naturale pe care le poti folosi, dar cel mai important este sa nu mai consumi o periaoda absolut nici un produs cu drojdie. -
Buna,fetelor! Eu respect multe din ceea ce ai mentionat,contis..in afara de drojdii..mai intii am tratat candida si acuma cu ureaplasma asta..sunt terminata..tratamentele astea dau rezult doar pt o perioada de timp ..problema e probabil ca nu treb niciodata sa ai contac NEPROTEJAT ..si eu am avut,pt aveam inceredere in prietenul meu..ideea e ca el poate fi doar purtator...fara sa aiba anumite simptome..
Am cautat o gramada de tratamente pe net..dar toate sunt la fel.. -
am dat cautare pe google si...
Candidoza, micoza frecventa a mucoaselor si tegumentului, este determinata de variate specii de candida care in conditii de imunodeficienta a gazdei, pot deveni invazive, cu localizari organice si tisulare.
Infectiile cu candida albicans apar la femei din cauza hormonului feminin numit progesteron. Progesteronul creste cantitatea de glycogen din mucoasa vaginala, un mediu ideal de dezvoltare a candidei datorita Ph – ului acid. Nivelul de progesteron creste considerabil in timpul sarcinii.
Speciile de candidoza fac parte din miertoflora normala a omului, pentru a devenii patogene sunt necesari factorii predispozanti de alterare a imunitatii gazdei (diabet zaharat prin substratul de glucoza si alterarea fagocitelor), SIDA, persoane tratate cu imunodepresive corticosteroizi, citostatice sau cu antibiotice, leziuni ale mucoaselor (ulceratii), dietele bogate in carbohidrati (paine, cartofi, pizza, paste) si zahar (miere, sirop de artar, zahar, fructoza, sirop de porumb), produse alimentare pe baza de drojdie (paine lasata la fermentat, vitamina B in stare naturala, fructe uscate, pepeni, fructe congelate sau conservate), bauturi (vinul si berea) sau produse alimentare fermentate sau dezvoltate la umezeala (ciuperci, branza, sos de soia, smantana, lapte batut, otet, mustar, sos picant de rosii sau ciuperci, condimente si mirodenii), pastilele anticonceptionale, hormonii, nasterea.
Pentru a observa cum reactioneaza corpul dumneavoastra la aceste alimente, evitati-le timp de 5 zile, apoi adaugati-le in dieta in cantitati mari. Desi face parte din organism, sistemul imunitar considera candida un corp strain care trebuie tinut sub control. Efortul repetat de a prelua controlul va epuiza sistemul imunitar in timp, favorizand aparitia unor boli ca SIDA si cancer.
Simptomele candidozei vaginale: scurgere alba, branzoasa si abundenta, usturimi si mancarimi vaginale, sindrom premenstrual agravat, usturime la urinare, urinari frecvente, infectii ale vezicii urinare, arsuri in timpul contactului sexual. -
Tratament pentru acasa
Iaurtul natural aplicat in zona vaginala are efect imediat (echilibreaza aciditatea), dar cercetarile au aratat ca un tratament numai cu aplicari de iaurt este ineficace. Insa, ovulele vaginale cu extras inodor de usturoi si bacterii Lactobacillus acidophilus vindeca infectia. De asemenea, consumul de iaurt ajuta la controlul bacteriilor.
Faceti seara, timp de doua saptamani, spalaturi vaginale cu un litru de apa fiarta (calduta cand faceti spalaturile), in care puneti, alternativ, o zi o lingurita de bicarbonat de sodiu, alta zi o lingurita de suc de lamaie.
Pentru a impiedica dezvoltarea ciupercii dimineata, introduceti crema de galbenele (calendula) in vagin si masati usor, dar dupa o igiena locala adecvata. Daca aveti scurgeri galbui si maronii, beti zilnic la interval de o ora, o inghititura de ceai rece de cretisoara si de ceai de urzica alba, dar sa nu amestecati cele doua ceaiuri. O cana pe zi.
O reteta naturista pentru candidoza: ceai de galbenele (30 gr), urzica vie (10gr), rachitan (10gr), coada calului (20gr), urzica alba moarta (30gr), musetel (15gr), troscot (20gr), coada soricelului (15gr), salvie (10 gr). Luati o lingurita din acest amestec si lasati sa se infuzeze, dupa ce ati turnat o cana de apa fiarta peste. 3-4 cani de ceai (strecurat) pe zi.
SFATURI PENTRU A EVITA INFECTIA CU CANDIDA
Spalati-va cel putin o data pe zi, stergand usor locul cu un prosop. Evitati sapunurile parfumate si colorate, baile spumante si dusurile vaginale.
Dupa defecatie, stergeti-va din fata spre spate ca sa evitati patrunderea microorganismelor in vagin.
Nu purtati pantaloni stramti si lenjerie sintetica (doar bumbacul este indicat!).
Tampoanele interne trebuie evitate, deoarece candida se dezvolta in locuri umede, calde, intunecate.
Reduceti bautura cofeinizata la 3 cani pe zi; consumati 2 catei de usturoi de 3 ori pe zi, zdrobiti sau tocati in salate, supe, ciorbe; alimente cu vitamina B (biotina, B 6 sI B 12); urmati un regim alimentar sanatos, bogat in magneziu, selenium, zinc, vitaminele A, C si E.
Daca aveti vaginul uscat, folositi lubrifiant in timpul actului sexual. Contactul sexual irita vaginul uscat.
Folositi alifia de calendula din cand in cand, ca metoda de prevenire a ciupercilor.
Aromaterapie la dumneavoastra acasa
Pregatiti-va o cada plina cu apa calda si adaugati uleiuri naturale (de levantica, cimbru sau arbore de ceai pentru ca au proprietati antifungice). Inainte de a intra in apa, stropiti-va zona genitala cu putina apa, dupa care stati in cada cel putin 10 minute. Aplicati pe un tampon umezit 2 picaturi din ulei de arbore de ceai si introduceti-l in vagin unde-l lasati timp de 3 – 4 ore.
Cand recidiveaza, ajungand la 4 episoade pe an, candidoza devine cronica.
Fungii Candida au o raspandire universala facand parte din microflora normala a omului.
Transmiterea se face prin: contact cu secretii continand candida (secretii bucale, tegumentare, vaginal), infectii cu seringi si ace nesterilizate, diseminarea infectiei endogene.
La barbati se manifesta mai rar si prin mancarimi la nivelul penisului, roseata si iritatie.
Atentie! Mergeti la un control de specialitate, deoarece simptomele candidozei se intalnesc si la alte infectii.
Este necesara si tratarea partenerului, altfel candidoza putand reaparea. -
Cele mai frecvente cauze implicate in aparitia candidozei sunt:
- scaderea imunitatii organismului: anemie, raceli frecvente, o infectie cronica sau acuta, diabet netratat etc.
- administrarea de antibiotice cu spectru larg care afecteaza si flora vaginala, producandu-i un dezechilibru ce se manifesta printr-o candidoza
- actul sexual neprotejat. Avand in vedere ca aceasta boala poate sa apara si la barbati, prin intermediul unui act sexual neprotejat femeile pot lua candidoza.
- Anumite dezechilibre psihice, in special depresia sau anxietatea pot favoriza aparitia candidozei prin afectarea imunitatii organismului.
- Persoanele cu imunosupresie (la care sistemul imun are un nivel de activitate foarte scazut), cu boli care afecteaza direct sau indirect sistemul imunitar, cum ar fi SIDA, cele care fac tratament cu citostatice, persoanele tratate cu corticosteroizi etc. -
Remedii naturiste
O reteta din: ceai de galbenele (30 gr), urzica vie (10gr), rachitan (10gr), coada calului (20gr), urzica alba moarta (30gr), musetel (15gr), troscot (20gr), coada soricelului (15gr), salvie (10 gr). Luati o lingurita din acest amestec si lasati sa se infuzeze, dupa ce ati turnat o cana de apa fiarta peste. 3-4 cani de ceai (strecurat) pe zi. -
O mica mare completare ; candida nu se manifesta la toata lumea la fel. Sint femei la care nu miroase nimic, nu ustura , nu maninca, etc. Singurul simtom ar fi scurgerea albicioasa, dar si aceasta poate pacali.
Daca exista motive ptr care nu se poate merge imediat la medic, exista teste medicale care pot fi cumparate din farmacie si pot fi facute acasa.
Spuneam ca sint medici care nu considera candida a fi o boala (ca si in cazul constipatiei) ptr ca , inlaturata cauza, se inlatura si efectul . -
1. referitor la ureaplasma:
"Ureaplasma urealyticum este o bacterie ce determina vulvo-vaginite nespecifice, dar care netratata poate determina complicatii de tipul: infertilitate, anexita (inflamatia trompei si ovarului), salpingita, avorturi spontane daca survine la o femeie gravida, abces pelvin etc.
Este necesara de asemenea si tratarea partenerului, chiar daca acesta nu prezinta simptome; iar pe toata durata tratamentului sunt interzise contactele sexuale.
Dupa terminarea tratamentului este bine sa efectuati un test de control, pentru a verifica disparitia infectiei si abia apoi medicul dumneavoastra ginecolog va reevalua starea colului uterin si va inspecta prezenta sau nu a leziunilor posibil produse de acest germene cu stabilirea unei conduite terapeutice si pentru aceasta eventuala leziune.
Tratamentul in cazul unor astfel de infectii se recomanda in conformitate cu rezultatul antibiogramei, iar diminuarea simptomatologiei se poate obtine uneori numai la finalul tratamentului; insa este bine sa nu intrerupeti administrarea acestuia chiar daca simptomatologia se remite pe parcursul efectarii acestuia."
2. referitor la candidoza:
redu consumul de alimente cu efect acidifiant - cauta pe net "dieta alcalina". -
Buna! Mersi mult pt sfaturi,desi am tot cautat prin google ore in sir...
stiam despre tot ce mi-ati spus..eu sint foarte descurajata si de faptul ca am facut analize repetate la 2 clinici diferite si mi-a iesit pozitiv ureaplasma .la ambele , insa sesibilitatea la antibiotice- se contrazice in ambele analize..poate fi asa ceva.??
.analizele au fost facute la interval de 1.5 ani.. -
Ureaplasma si Mycoplasma fac parte din flora normala a 60%-80% din populatia sexual activa
Ureaplasma urealyticum / parvum si Mycoplasma hominis NU sunt agenti patogeni exogeni ci componente a florei vaginale normale.
Intre 60% si 80% din populatia sexual activa prezinta la nivelul mucoaselor genitale aceste bacterii, ele facand parte din flora microbiana normala. In anumite conditii de scadere a imunitatii (stres, malnutritie, medicamente imunosupresoare, anticonceptionale, hiperestrogenie) devine patogena.
Si E-coli exista in mod normal in organism, si candida si multe altele, dar nu prezenta lor ingrijoreaza, ci inmultirea excesiva care duce la dezechilibre ale caror efecte ajung sa nu mai pot fi tinute sub control...
Pentru ca ele colonizeaza la nivelul tractului genital si urinar, acestea sunt transmisibile intre parteneri, facandu-le, astfel, sa intre pe lista bolilor usoare cu transmitere sexuala alaturi de Candida, Gardnerella, etc.
Tratamentul se face cu antibiotice, conform antibiogramei. -
Problema nu este sa ai Ureaplasma (este flora vaginala normala!!! - vezi wikipedia - Ureaplasma Urealyticum) - ci problema este cand ai o infectie cu aceasta, adica, atunci cand se produce o ruptura a echilibrului florei vaginale ... atunci aceasta colonizeaza in titru mare organele genitale si produce neplaceri care netratate se pot complica...
-
eu stiu ca aceasta candida exista in organism mereu, fiind o bacterie, si se inmulteste doar cand sistemul imunitar e la pamant. Am facut si eu multe tratamente, 2 luni lipsea, apoi iar revenea. Totusi, am scapat de ea complet (aproape, mai revine sa zic fffffffffffffff rar, 1-2 zile) doar dupa ce mi am fiert lenjeria. O perte din lenjeria ce nu putea fi fiarta am aruncat - o
. Nu mai puteam de nervi. Si am cumoparat doar bumbac, NOUA, pe care o spal la 60-70 grade. 
vezi, daca tu tratezi doar candida vaginal si nu scapi de focarul de infectie, te reinfectezi. Poti avea candida si pe vulva, pe organele sexuale externe, pe anus, in gat, pe limba. Tb eliminate toate sursele de reinfectare. Asa tu poti face tratamentul vaginal, pt scurgeri, si inevitabil, de pe vulva, prin anumite "miscari" poti readuce candida in zona vaginala. Eu pt vulva am folosit o rema, Canesten , sau Lomexin. (pt vagin sunt si ovule care se cheama la fel) -
Legat de ureaplasma nu stiu nimic, dar iti voi da copy paste din ce am mai gasit eu pe net despre candida (m-am documentat mult, dar am scapat)
. Deci:
Pentru prevenirea infectiei cu candida se vor lua in consideratie unele masuri igienico-dietetice. Spre exemplu, datorita faptului ca acest fung traieste in medii cu pH scazut (acid) se vor evita alimentele care determina cresterea aciditatii vaginale, adica DULCIURILE. Femeile cu candida nu vor consuma sub nici o forma dulciuri (exceptie facand dulciurile naturale - miere, fructe f dulci dar nici acestea in exces). Se vor reduce la minim produsele de panificatie in special cele cu faina alba care contin mult amidon. Se consuma in schimb cruditati multe, polen, propolis etc. Nu sunt permise tutun, cafea, alcool, alimente cu E-uri care datorita toxicitatii crescute impurifica sangele intretinand infectiile din organism. Se vor bea ceaiuri recomandate in infectii vaginale. Se vor lua suplimenti nutritivi naturali cu rol imunostimulator (catina, echinaceea, aloe etc).
Deoarece in general locul in care candida se cantoneaza cel mai frecvent este tubul digestiv, acesta se va feri de alimentele care fermenteaza. Se va consuma insa foarte mult iaurt deoarece acesta contine bacterii "prietene" - lactobacili - care populand tubul digestiv impiedica inmultirea candidei.
In concluzie daca rezervorul digestiv de candida este tinut sub control , infectiile cu candida la distanta nu apar decat in cazuri exceptionale.
Canida vaginala poate aparea deci in trei moduri - drept consecinta a unei infectii candidozice intestinale, indusa medicamentos in urma unui tratament cu antibiotice general sau local si prin relatii sexuale cu o persona care prezinta o infectie acuta cu candida.
Foarte importante sunt si regulile de igiena personala care trebuie respectate. Se va purta lenjerie de bumbac (nu tanga) care se va spala foarte bine si se va calca inainte de folosinta. Femeile cu o flora vaginala bine reglata vor evita spalaturile vaginale facute "dupa ureche". Acestea se fac numai in unele cazuri si doar la anumite persone unde sunt in mod special recomandate. In infectia cu candida este recomandat ca si partenerul sa mearga sa recolteze o lama (la dermato-venerice), astfel incat daca este infectat sa primeasca tratament. Daca acesta nu se trateaza isi poate reinfecta partenera.
Trebuie de asemenea cunoscut faptul ca fungii, atunci cand sunt agresati dezvolta o forma de rezistenta pentru a supravietui, numita spor. Acesti spori pot trai in organismul uman ani de zile asteptand cuminti conditii prielnice. In momentele in care imunitatea este scazuta (alimentatie proasta, stres, toxice etc) sau dupa un tratament cu antibiotice, acesti spori "infloresc" transformandu-se din nou in fungi care determina o noua infectie. Iata de ce este foarte important ca tratamentul medical al candidei sa se faca responsabil. Asadar dupa ce s-a stabilit antigungicul cel mai eficient (in urma antifungigramei), medicul va indica schema de tratament cea mai adecvata. Dupa incheierea tratamentului nu va "culcati pe o ureche". Asteptati aprox 1 saptamana dupa care faceti din nou o cultura cu antifungigrama. Daca ciuperca a dezvoltat in timpul tratamentului spori acestia "infloresc" pe mediul de cultura si determina colonii pe care biologii testeaza din nou antifungice. In acest mod in a doua "runda" vi se va indica un atifungic care va distruge si sporii care eventual pot ramane in vagin dupa un prim tratament. In acest mod in majoritatea cazurilor infectia este anihilata. In continuare nu va ramane decat sa va feriti de o eventuala reinfectare prin respectarea regulilor de preventie si printr-o alimentatie cat mai sanatoasa. -
Altcineva zicea:
esecul tratamentului alopat in candidozele vaginale e previzibil deoarece se trateaza efectul si nu cauza bolii.desigur,anti-fungicele au si ele rolul lor in a reduce rapid o infectie micotica dar microorganismul se adapteaza si capata rezistenta la substanta care-l inhiba.cauza candidozei cronice e un dezechilibru al mediului intern care a devenit acid favorizand dezvoltarea ei,plus o imunitate slabita.se va proceda mai intai la o dezintoxicare generala a organismului,consumanudu-se aprox.2 l de ceai depurativ/zi,o dieta corespunzatoare,despre care s-a vorbit aici plus imunostimulatoare.apoi ne vom ocupa de problema propriu -zisa cu o terapie locala si una generala.
-zilnic,de 2 ori pe zi,dim. si seara se va face spalaturi cu urmatorul amestec de ceai;cimbru.coada -soricelului,galbenele,iasomie,pelin,rostopasca.se amesteca intr-o punga mare in parti egale toate plantele.se iau 2 linguri de amestec si se pun in 500 ml apa clocotita.se infuzeaza 15 min.
-intern,din acelasi amestec,se vor bea 2-3 cani ceai/zi,o lingurita la 250ml apa.
-O DATA LA 7 ZILE SE VA INTRODUCE IN VAGIN UN TAMPON DE VATA IMBIBATA IN IAURT DIN LAPTE NEPASTEURIZAT,CARE SE VA MENTINE DUPA SUPORTABILITATE,CHIAR PANA A DOUA ZI,DIM.
-O alt varianta ar fi spalaturile cu ceai de galbenele,5oo ml in care se dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu.se fac de asemenea 2 spalturi,dim. si seara.a saptea zi se reface flora cu iaurt,dupa procedeul expus mai sus.
-intern,se vor lua 2o de zile ECHINACEEA.
-pentru protectie generala si prevenirea recidivelor,se va lua o vreme produsul JARODPHILUS-FOSS,care este un probiotic foarte eficeient.
-pentru prevenirea re-infectarii cu transmitere de la partener,se va trata extern si acesta,cu spalaturi locale de ceai de galbenele si bicarbonat,badijonari cu iaurt si unguentul NIDOFLOR.
-preventiv, e bine sa faca si el o cura cu JARODOPHILUSS-FOSS.
-ADOPTATI UN STIL DE ALIMENTATIE SANATOASA,DIN CARE SA NU LIPSEASCA LEGUMELE PROASPETE,DEOARECE LEGUMELE ALCALINIZEAZA MEDIUL INTERN.