Ceaiul verde!

•  
    • 9835 mesaje
    7 Iun 2004, 09:36
    0 0
    Dintre cele 3 tipuri de ceai (negru, gri, verde), cel verde are continutul cel mai scazut de cofeina.
    Contine:
    CATEHINE - previn cancerul; reduc tumorile, mutatiile genetice; reduc oxidarea prin oxigenul activ; scad colesterolul, regleaza hipertensiunea si hiperglicemia; bactericide; antivirotice; previn halitoza (mirosul neplacut al gurii)
    COFEINA - stimulatoare, diuretica
    Vit C - reduce stresul, previne gripa
    Vit B COMPLEX - stimulaza metabolizarea carbohidratilor
    r-ACID AMINO BUTIRIC - scade tensiunea
    FLAVONOIDE - intaresc peretii vaselor sanguine, previn halitoza
    Vit E - actioneaza ca antioxidant si intarzie procesul de imbatranire
    TEANINA - confera gustul placut al ceaiului
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Iun 2004, 09:40
    0 0
    Diferenta dintre ceaiul verde si cel negru consta in modul diferit de obtinere:
    Ceaiul verde este facut prin oparirea si uscarea frunzelor de Camellia sinesis.
    Ceaiul negru se obtine in urma supunerii la un proces de fermentare a frunzelor aceleiasi plante.
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Iun 2004, 09:42
    0 0
    Preparare:
    Peste 1-2 lingurite de ceai (sau un pliculet) se toarna apa clocotita si se lasa cca 3 minute.
    Se recomanda consumarea a 3 cani/zi.
  •  
    • 2234 mesaje
    7 Iun 2004, 09:44
    0 0
    in plus consumul de ceai verde pe perioada indelungata imbunatateste structura pielii si ajuta la prevenirea cariilor. fara gluma. stiu ca suna putin comercial, asa ca reclama la pasta de dinti da e cat se poate de adevarat.
  •  
    • 2234 mesaje
    7 Iun 2004, 09:46
    0 0
    sa nu te superi donna ca am dat navala la subiectul tau dar eu consum foarte mult ceai verde. in jur de 1-2 litri pe zi. si ma gadeam ca nu va deranjeaza sa va confirme cineva care consuma la greu asa ceva.
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Iun 2004, 10:07
    0 0
    - Incidenta cancerului de stomac la persoanele care consuma mult ceai verde (cca 7 cani/zi) este cu 32% mai mica decat la cei care nu consuma acest ceai.
    - Fumatorii care beau cca 3 cani de ceai verde/zi au o tendinta mai scazuta de a face boli pulmonare, inclusiv cancer.
    - Diabeticii carora li s-a prescris o dieta care include 6 cani de ceai verde/zi au prezentat o reducere a problemelor de sanatate datorate oxidarii.
    - Teanina din ceaiul verde creste nivelul serotoninelor si dopaminelor.
    - Ceaiul verde previne si bolile dintilor, inclusiv cariile. Clatirea gurii cu ceai verde reduce tartrul.
    - Actiunea antivirala se extinde si asupra unor tulpini de hepatita C si a lui herpes simplex.
    - La nivel digestiv, previne proliferarea lui E.Coli, stimuland in schimb inmultirea bacteriilor intestinale benefice.
    - Actiunea puternic
    antiinflamatoare se datoreaza efectului inhibitor asupra producerii enzimelor responsabile de procesul inflamator - de aceea, ceaiul verde este recomandat bolnavilor de artrita si boli ale articulatiilor.
    - Este un anticarcinogenic cu efect chimioprotector in special asupra stomacului, ficatului, pancreasului, sanilor, esofagului si epidermei. (neutralizeaza nitrozaminele)
    - Are un puternic efect antioxidant, in special la nivelul creierului.(inhiba radicalii liberi)
    - efectul cardioprotectorse datoreaza actiunii reducatoare a factorilor de risc asociati cu bolile cardiovasculare, regland atat colesterolul, cat si trigliceridele.
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Iun 2004, 10:09
    0 0
    roxanica, cum sa ma supar???
    Baga si tu ce stii si/sau ce ai mai gasit despre ceaiul verde... Vorba ta: sa sabotam impreuna firmele de cosmetice!
  •  
    • 2234 mesaje
    7 Iun 2004, 10:16
    0 0
    mama ,si mie mie imi zicea lumea ca sunt nebuna ca beau aproape 2 litri pe zi. acum ma simt satisfacuta de aceste descoperiri o sa va zic cum a fost cu efectele la mine. in primul rand, la inceput foarte, foaerte diuretic. dar dupa o vreme s-au stabilizat rinichii si totul e ok. apoi a aparut efectul lazativ (la mine a aparut cam dupa o luna de consumat ceai verde). nu foarte puternic, in orice caz nu a trebuit sa dau fuga la wc. dar a trecut si asta. a durat cam 2 zile. e posibil la nu fi fost de la ceai dar la ce mananc eu nu prea avea de la ce sa fie.
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Iun 2004, 10:22
    0 0
    COSMETICA
    - conservant in unele produse cosmetice
    - folosit pt actiunea sa antioxidanta
    - previne si reduce ridurile
    - previne arsurile solare
    - contra caderii parului

Prin urmare, ceaiul verde este folosit in compozitia cremelor de protectie solara, a celor hidratante, a fondurilor de ten, pastei de dinti si produselor destinate ingrijirii parului
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Iun 2004, 10:23
    0 0
    roxanica, pai poate a fi fost o reactie secundara a efectului depurativ. Deci zici ca diureza se regleaza pana la urma? Ca si eu ma confrunt cu ea...
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Iun 2004, 10:25
    0 0
    Daca-i de la cofeina, poate dureza nitel pana se obisnuieste organismul cu doza respectiva ? :o
  •  
    • 2234 mesaje
    7 Iun 2004, 10:33
    0 0
    bey nu este de la ea. eu sunt genul care mananca mere, bea iaurt si apoi bea si o cafea iar efectul laxativ nu apare. oricum eu am avut o criza de rinichi acum cateva luni. si de atunci aveam dureri in fiecare seara in zona rinichiului stang. si acum au disparut. iar asta e sigur de la consumul ridicat de ceai.
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Iun 2004, 10:33
    0 0
    Si, nu in ulimul rand, ceaiul verde ajuta la slabit, pentru ca stimuleaza metabolismul!
    Pentru amanunte mergeti la:

http://www.ultimatefatburner.com/natural-weight-loss/green-tea.html
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Iun 2004, 10:34
    0 0
    Pai cine stie ce nisipel ti-o fi scos ceaiul verde din rinichiul ala!

De cand ai inceput sa-l consumi ?

Ai incercat sa-l foloseti si in scop cosmetic? Ce zici, substantele alea pe care le contine pot preveni aparitia punctelor negre?
  •  
    • 2234 mesaje
    7 Iun 2004, 10:45
    0 0
    bey sa stii ca eu consum de 0 luna de zile, sau cam asa ceva. nu stiu exact ca nu am trecut in calendar. dar o chestie e sigura: tenul e mult mai luminas, curata bine organismul, iar de durerile mele ce sa zic. ma durea d euneori adormeam cam dupa 2 ore. acum e super bine.