Ceaiul verde!
-
0 0Dintre cele 3 tipuri de ceai (negru, gri, verde), cel verde are continutul cel mai scazut de cofeina.
Contine:
CATEHINE - previn cancerul; reduc tumorile, mutatiile genetice; reduc oxidarea prin oxigenul activ; scad colesterolul, regleaza hipertensiunea si hiperglicemia; bactericide; antivirotice; previn halitoza (mirosul neplacut al gurii)
COFEINA - stimulatoare, diuretica
Vit C - reduce stresul, previne gripa
Vit B COMPLEX - stimulaza metabolizarea carbohidratilor
r-ACID AMINO BUTIRIC - scade tensiunea
FLAVONOIDE - intaresc peretii vaselor sanguine, previn halitoza
Vit E - actioneaza ca antioxidant si intarzie procesul de imbatranire
TEANINA - confera gustul placut al ceaiului -
- Incidenta cancerului de stomac la persoanele care consuma mult ceai verde (cca 7 cani/zi) este cu 32% mai mica decat la cei care nu consuma acest ceai.
- Fumatorii care beau cca 3 cani de ceai verde/zi au o tendinta mai scazuta de a face boli pulmonare, inclusiv cancer.
- Diabeticii carora li s-a prescris o dieta care include 6 cani de ceai verde/zi au prezentat o reducere a problemelor de sanatate datorate oxidarii.
- Teanina din ceaiul verde creste nivelul serotoninelor si dopaminelor.
- Ceaiul verde previne si bolile dintilor, inclusiv cariile. Clatirea gurii cu ceai verde reduce tartrul.
- Actiunea antivirala se extinde si asupra unor tulpini de hepatita C si a lui herpes simplex.
- La nivel digestiv, previne proliferarea lui E.Coli, stimuland in schimb inmultirea bacteriilor intestinale benefice.
- Actiunea puternic
antiinflamatoare se datoreaza efectului inhibitor asupra producerii enzimelor responsabile de procesul inflamator - de aceea, ceaiul verde este recomandat bolnavilor de artrita si boli ale articulatiilor.
- Este un anticarcinogenic cu efect chimioprotector in special asupra stomacului, ficatului, pancreasului, sanilor, esofagului si epidermei. (neutralizeaza nitrozaminele)
- Are un puternic efect antioxidant, in special la nivelul creierului.(inhiba radicalii liberi)
- efectul cardioprotectorse datoreaza actiunii reducatoare a factorilor de risc asociati cu bolile cardiovasculare, regland atat colesterolul, cat si trigliceridele. -
mama ,si mie mie imi zicea lumea ca sunt nebuna ca beau aproape 2 litri pe zi. acum ma simt satisfacuta de aceste descoperiri
o sa va zic cum a fost cu efectele la mine. in primul rand, la inceput foarte, foaerte diuretic. dar dupa o vreme s-au stabilizat rinichii si totul e ok. apoi a aparut efectul lazativ (la mine a aparut cam dupa o luna de consumat ceai verde). nu foarte puternic, in orice caz nu a trebuit sa dau fuga la wc. dar a trecut si asta. a durat cam 2 zile. e posibil la nu fi fost de la ceai dar la ce mananc eu nu prea avea de la ce sa fie. -
COSMETICA
- conservant in unele produse cosmetice
- folosit pt actiunea sa antioxidanta
- previne si reduce ridurile
- previne arsurile solare
- contra caderii parului
Prin urmare, ceaiul verde este folosit in compozitia cremelor de protectie solara, a celor hidratante, a fondurilor de ten, pastei de dinti si produselor destinate ingrijirii parului -
bey nu este de la ea. eu sunt genul care mananca mere, bea iaurt si apoi bea si o cafea iar efectul laxativ nu apare.
oricum eu am avut o criza de rinichi acum cateva luni. si de atunci aveam dureri in fiecare seara in zona rinichiului stang. si acum au disparut. iar asta e sigur de la consumul ridicat de ceai.