nodul san
-
0 0Buna
Am fost la ecografie si mi-a descoperit la san un nodul cu dimensiunile 12/7/5 mm. Nu se simte la palpare.
Ecograful a zis ca asa la prima vedere , prognosticul este incert. Ca sa aflu ce e, trebuie sa faca excizie chirurgicala nodului ca sa ii faca biopsie.
A zis ca operatia ar avea loc la o clinica privata, costa 1500 euro, se face anestezie generala, dureaza jumatate de ora operatia si 1 ora trezirea.
Am si eu urmatoarele intrebari, pt cine a avut asa ceva:
1) cat dureaza recuperarea dupa? Se sta in spital? E dureros?
El a zis ca dupa operatie nu se sta in spital, ca plec acasa si ca nu am nici o durere dupa.
Eu nu prea cred....
2) stiti un medic bun, din Bucuresti, care poate sa isi mai dea cu parerea despre ce se vede in ecografia mea? Am nevoie si de o alta parere. Ma tem ca el de fapt vrea cei 1500 de euro....
Multumesc -
parerea mea este sa mai consulti cel putin 2 medici inainte de a te opera.
eu am mai multi noduli de vreo 5 ani de zile si nu i-am operat. merg regulat la ecografie mamara si ii supraveghez sa nu creasca foarte mult. doctorita mi-a zis ca nu sunt periculosi.
cred ca foarte multe femei au dar nu stiu de ei...
poti incerca o ecografie Doppler, pentru ca prin ea se vede mai clar daca nodulii sunt "buni" sau "rai"... -
va multumesc ca mi-ati raspuns
Ati facut ecografii?
Eu am facut 2. La prima mi s-a zis sa tin nodulul sub observatie, la a 2-a mi s-a zis ca trebuie sa ii faca biopsie (dar ca ar fi faza de foarte devreme, daca ar fi ceva...).
Endocrinoloaga si oncoloaga au zis ca dupa experienta lor, care nu e prea mare (!!!), ar fi un chist.
Ele mi-au recomandat pe acest medic ecograf.
Doctorul ala nici nu este cunoscut pe net. Sa vad si eu macar o parere, o referinta. Nici macar nu a zis sa mai stam sa vedem cum evolueaza. S-a grabit direct la biopsie.....
Stie careva un endocrinolog bun in Bucuresti? -
Mie mi-a zis un doctor ca am displazie mamara,altul ca nu am nimic.Am fost la al treilea si mi-a zis ca nu am nimic.Insa nodulii sunt acolo,ii simt,sunt la ambii sani,sunt mai 'pietrosi' asa ... Chestia este ca eu am slabit 30 kg si toti doctorii mi-au zis ca e un fel de dereglare hormonala. Ce imi recomandati? Pentru ca sunt in continuare nelinistita pe tema asta.
P.S : am slabit pt ca mi-am propus...nu altfel. -
Nu pot sa iti spun clar ce sa faci,pt ca nu stiu si cred ca nici doctorii pe care i`ai consultat nu stiu prea bine.Parerea mea este sa faci totusi ceva ca sa fii linistita,vezi in familie,rude de sange,daca a avut cineva cancer de san sau de altceva,vezi cat de corect ai slabit,daca nu cumva ai slabit cu prea multa usurinta si nu ai adus atingere sist imunitar,vezi cat de mult te afecteaza stresul,cat de usor treci peste situatii grele(daca ai avut),si nu in ultimul rand,(pt ca nu stiu ce varsta ai) gandeste`te la transformari hormonale de la 40 ani,50ani,70ani,acestea,se zice ca ar fi varste periculoase.Ar fi de subliniat sa incepi sa vezi daca intelegi conceptul homeopatie,pt ca e f important.Multa sanatate,iti doresc.
-
o sa-ti raspund la prima intrebare pt. ca am fost si eu in aceeasi situatie acum 5 ani.
dupa un an de tratamente si chin pana la urma tot la operatie am ajuns. mi se spusese tot asa...ca operatia e simpla si dupa plec acasa...cel mai tarziu a doua zi...nu prea a fost asa...am stat 5 zile in spital. nici nu ai cum sa pleci pt. ca o sa-ti puna un tub de drena vreo 2 zile.
dupa o sa fie mai greu vreo luna...o sa cam dormi pe spate si o sa mai fie un pic greu cu ridicatul greutatilor.
altfel de dureri nu o sa ai. la mine a fost mai bine decat ma asteptam. -
cyan, si eu sunt diagnosticata cu displazie mamara de 4 ani, unul dintre chisturi(10mm) nu a cedat nici unui tratament, ma deranjeaza de multe ori , dar nu m-as duce la operatie SUB NICI O FORMA !
Mai consulta si alt medic, fa-ti si o mamografie eventual, dar nu te opera numai pt. a baga in conturile cuiva 1500 euro, nu te juca cu sanatatea ta.
Daca ai putina rabdare incearca si niste tratamente naturiste, gasesti o gramada pe net, dar lasa operatia ca ultima alternativa. -
Ieri mi-am facut o mamografie digitala la dr Nedelcu la Euroclinic.
Nu mi-a iesit nici un chist . Nimic.
Cu o saptamana inainte am facut si sonoelastografie. La asta s-a vazut nodulul.
In conformitate cu mamografia, nu am nimic..... Poate s-a resorbit.... Tin regim fara proteine, fara alimente de origine animala, fara grasime.
Oare ecografia poate depista un cancer pe care nu il gaseste mamografia?
Dr Nedelcu mi-a placut f mult. Este o adevarata profesionista.
Ea a zis ca sunt sanatoasa. -
yan si eu am fost diagnosticata cu mastodinie. unul din sani are aspect nodular si 2 chisturi de cativa mm.
un medic chirurg mi-a spus ...punctie pt a se vedea de ce natura este acel chist.
aceste chisturi sunt in 99% din cazuri de natura benigna.
am consultat mai multi medici:endocrinologi, ginec.
concluzia este: aceste chisturi apar si dispar si vei trai cu ele pana la sfarsitul vietii fara sa ai vreo problema. de cele mai multe ori aceste chisturi se absorba dupa nastere la alaptare si dispar definitv.
doar daca vrei tu sa fii sigura 100%poti sa faci punctia. eu nu am facut-o si nu cred ca o voi face prea curand.
nu te sfatuiesc sa iei tratamente pe baza de hormoni(nici macar plante care ar creste nivelul hormonilor). hormonii maresc chisturile.
la recomandarea medicului iau picaturi homeopate Mastodynon si vitamina E timp de 3 luni. Apoi voi repeta ecografia.
Desi pe prospect scrie ca rezultate vizibile(dispare durerea) vor fi dupa 6 saptamani, in cazul meu au trecut 3 saptamani si nu ma mai doare sanul inainte de menstruatie aproape deloc.
tratementele..oricare ar fie ele nu fac sa dipara nodulii, chisturile. ele doar creeaza un echilibru si elimina durerea.
nu te impacienta.
Ca medic ti-l recomand pe dr Alexandru Dinu ginecolog la Polizu. stiu ca are si la Euroclinic. Cam cu 2 saptamani inainte trebuie sa te programezi . Am stat o ora la ecografie. Are rabdare si-ti explica orice .
daca mai ai intrebari imi poti da mesaje private. -
Analizand ce ai spus nu cred ca e cazul sa-ti faci vreo problema. Vezi-ti in continuare de viata , altfel te consumi pentru nimic. Dr.Alexandru Dinu mi-a spus ca fiecare femeie de-a lungul ciclului de 28 de zile are noduli/chisturi care apar si dispar.Cred ca ti-ai dat si singura seama ca inainte de menstra sanul are daca palpezi alt aspect, ilsimti altfdel.