constipatia!!!
-
2 Feb 2009, 14:030 0fetelor...nu stiu ce sa ma fac.. de 3 luni si ceva...nu pot iesi afara decat cu ajutorul supozitoarelor...si atunci f greu..imi este frica sa nu am acncer de colon
..credeti ca ma puteti ajuat cu un sfat...??multumesc. -
2 Feb 2009, 14:28descrie în câteva cuvinte stilul tău de alimentaţie ca să ne putem face o idee privind cauzele constipaţiei.
sport faci? -
2 Feb 2009, 15:33Ptr constipatie : Seara intr-o cana se pun doua linguri de tarite de griu peste ele se pune apa cam jumate de cana si se lasa peste noapte.A doua zi inainte de micul dejun se amesteca bine ceea ce e in cana si se bea .Dupa 10 minute se poate minca Se procedeaza in mod asemenator in fiecare zi .
E un mod sanatos de a scapa de constipatie .
Bea multe lichide, in special apa , pe parcusul zilei si de asemenea maninca fructe.
Sa incerci pe cit posibil sa nu-ti lipseasca ciorba sau supa la prinz.
Sunt sfaturi care au dat roade la toti cei carora le-am recomandat.
Sanatate multa! -
2 Feb 2009, 15:551 kiwi pe stomacul gol dimineaţa, sau o cană de compot de prune uscate , cu tot cu zeama în care au fiert.
mănâncă multe legume, fără pâine albă sau orez, doar pâine şi paste integrale.
2l de apă pe zi şi măcar 30 de minute de mişcare, incluzând abdomene.
nu mai folosi supozitoarele. intestinul se va obişnui cu ele şi vei scăpa mai greu de constipaţie. -
2 Feb 2009, 16:23si eu ma confrunt cu aceasta problema
din pacate eu am probleme cu bila si nu pot manca fructe ca imi face rau ( am aciditate f mare la stomac din cauza bilei )
sport nu pot face ca sunt operata si mom nu am voie sa fac miscare! mai ales abdomene
ciorbe mananc cam de 2-3 ori pe sapt ( nu general ) supele nu imi plac
mananc activia cu fibre / musli , beau ceaiuri incerc sa am o alimentatie cat de cat sanatoasa
eu am luat herbolax si m-au ajutat
pe langa aceasta constipatie mai am si balonari si gaze
am sa incerc si eu '' reteta '' cu taratele -
3 Feb 2009, 10:28eu mai stiu zeama de varza murata sau o cana de apa la temperatura camerei spre calduta, dimineata pe stomacul gol.