chimoterapia,radioterapia cit ajuta?
-
0 0am aflat azi ingrozita ca tata trebuie sa faca tratament chimoterapie si radioterapie.nu ma mai puteam stapini din plins si ma feream sa ma vada tatal
a fost operat de prostata,tumoare.doctorul a zis ca nu a putut fi extirpata toata si trebuie sa urmeze tratament complementar la oncologie.
inca nu i sa prescris tratament la oncologie,dar eu m-am gindit deja la ce e mai rau.
poate vindeca chimoterapia? -
stiintific: prin chimioterapie substanta activa ataca ADN-ul celulelor tumorale si ar trebui sa duca in mod normal la moartea programata a acestora deci la distrugerea celulelor canceroase. lucrul asta se intampla atata timp cat celulele au intrat deja in diviziune. dar se intampla ca dupa terminarea tratamentului celulele ramase sa reintre in diviziune iar atunci tratamentul a fost inutil. nu stiu in ce masura ai inteles explicatia mea. e un tratament dur, pe baza de metale grele cum ar fi platina, extrem de toxic. poate avea rezultatele scontate sau nu. fina mea a murit in august la 19 ani. dupa 6 luni de chimioterapie cancerul a recidivat. asa ca poti trage singura concluziile. depinde de organism, fiecare pacient raspunde diferit la tratament. cancerul e ceva ce nu va fi rezolvat niciodata pe eva. iti inteleg durerea si imi pare sincer rau. sper ca tatal tau sa fie unul din cazurile ce se vor vindeca, pentru ca exista si astfel de cazuri.
-
Am auzit dela persoena in cauza ca, chimioterapia are efect in cazul in care candecrul este depistat in prima faza. Am auzit de asemenea ca te simti extraordinar de rau dupa aceste sedinte, dar nu stiu daca de la aceasta chimioterapie, insa persoanele cunoscute de mine s-au vindecat.
Referitor la terapia naturista in caz de cancer eu cred ca ar merita sa vizitezi site-ul www.formula-as.ro si la sectiunea cautare in site sa dai cautare de exemplu "cancer la prostata". Vei gasi acolo marturiile unor oameni care au mai trecut prin asa ceva si s-au vindecat dar pentru asa ceva in primul rand trebuie sa crezi in faptul ca te vei vindeca, sa fii optimist si deosebit de perseverent.
Succes. -
da te simti extrem de rau. asta pentru ca e o terapie pe baza de metale grele extrem de toxica. exista sanse de vindecare dar e inutil de mentionat suferinta din timpul tratamentului si toxicitatea acestuia. ca sa intelegi de unde am informatille: eu am facut lucrarea de diploma pe citostatice si am facut practica atat la sindan (principalul producator) cat si la institutul oncologic. am aflat extraordinar de multe despe aceasta boala. din nefericire nu numai de acolo. caci in jurul meu s-a intamplat sa am cateva perosna care au murit din cauza cancerului. avant in vedere ca am studiat boala si tratamentul din punct de vedere stiintific ma indoiesc de tratamentele naturiste. cel mult te pot ajuta sa depasesti mai usor faza administrarii citostaticelor.
-
chimioterapia are efect in cazul in care celulele canceroase sunt in diviziune. daca au ramas celule dupa tratament acestea se divizeaza si cancerul recidiveaza. imi pare rau ca va dau astfel d einformatii transante dar e o aberatie sa te apuci sa dai milioane grele pe tratamente chipurile naturiste cand terapia cancerului e si asa costisitoare. medicamentele pentru ameliorarea efectelor secundare costa iar o caruta de bani. ma scuzati dar e dovada de incultura sa trimiti omul bolnav de cancer sa bea ceai :O
-
eu ti-am expus problema din punctul stiintific. am lucrat la lucrarea de diploma in mediul asta. iar acolo nu era vorba de rugaciune si ceaiuri. nu contest ceea ce ai vazut tu. dar te asigur ca oamenii aia care mureau pe picoare in institutul oncologic nu erau lasati balta de familiile lor. si ele se rugau, si ele incercau pana si imposibilul pentru a putea sa ii salveze. raman la ideea mea. sunt sceptica, iar Cozak , sau cum ii zice,nu e decat un biet excroc. nu zic sa nu incerce lumea pentru linistea spirituala. dar e exclus sa elimini tratamentul chimic in favoarea unor abureli.
-
te rog frumos. cred ca am explicat foarte exact cam la ce nivel ma reportez eu fata de acest subiect. doar nu iti imaginezi ca dupa un an de lucrat in domeniul asta o sa cred ca bei ceia si scapi de cancer. poate ca exista cazurile de care zici tu. nu ma obosesc sa le dau o explicatie fantasmagonica. pur si simplu e posibil ca in urma chimioterapiei sa fi existat un raspuns intarziat al organismului. in nici un caz nu se vindeca cancerul cu plante. daca era asa simplu crezi ca se mai temea cineva de boala asta. asa ca vorbesc din punct de vedere stiintific nu buruienistic sa zic asa. voi percepeti informatiile mele cum vreti. sanatate pentru tatal tau pisica_salbatica si toate cele buna. cam la atat se rezuma interventia mea la acest subiect. voi nu aveti decat sa credeti si in urinoterapia lui bivolaru.
-
nu sunt ironica. pur si simplu pentru mine rezultatele naturiste sunt o iluzie. niste eventuale efecte sunt de fapt rezultatul intarziat al medicinei traditionale. doar ca m-a deranjat sa vad un raspuns de genul: da de ce nu incerci ceaiurile lui cozak??? de parca daca cancerul se solutiona astfel cozak nu avea pana acum un nobel la activ. acum voi pricepeti ce vreti. dar inainte de avorbi va recomand o vizita de curiozitate la institutul oncologic. tare sunt curioasa cu ce impresii iesiti de acolo. imi cer scuze daca atitudinea mea a parut agresiva sau ironica
-
Si eu am trecut prin asta, cu mama. Ea nu mai este acum, dar a supravietuit inexplicabil aproape 2 ani de la momentul diagnosticului - cancer mamar st. iv, cu metastaze la greu. A rezistat mult peste asteptarile medicilor, chiar o perioada arata excelent. Eu cred ca toate nebuniile pe care le-am incercat: ceaiuri, plante, sucuri de sfecla, aloe, regimuri, reikki, ape miraculoase au ajutat. Si parerea mea e ca daca ea ar fi avut mai multa vointa, poate ar fi rezistat mai mult. E infioratoare disperarea care te cuprinde cand te lupti cu un dushman atat de groaznic. Trebuie sa faci ceva....si daca aruncatul banilor pe prostii mai mult sau mai putin utile ajuta, ei bine eu sunt pentru. Ce sa faca bolnavul si familia? Sa astepte sa moara? trebuie sa se agate de ceva. Banii nu conteaza, doar speranta si o atitudine cat de cat optimista a bolnavului.
-
din contra, am zis ca inteleg disperarea aceasta. stiu ca nu poti sta cu mana in san. doar ca nu trebuie sa abandonezi medicina traditionala pentru ca ai auzit tu de nu stiu ce leac. nu ma intelege gresit deborah. si nici nu trebuie sa crezi ca naturismul asta e sansa bolnavilor de cancer. v-am zis ca daca era asa de simplu boala asta nu mai era de mult o amenintare.
-
Stiu, mai , ca am trecut prin asta de curand. E o boala nenorocita, urata, inspaimantatoare...si in nici un caz nu trebuie sa se renunte la tratamentul oncologic. Dar tratamentele naturiste ajuta, macar ca mai intaresc organismul, il detoxifica si il ajuta sa lupte mai bine. Dar fara absurditati: apa oxigenata, urina, clisme cu cafea. Disperarea poate duce si aici. Naiba stie, e greu sa dai sfaturi.
-
Acum, eu nu zic nici ca medicamentele sunt mai bune nici ca plantele sunt, pentru ca nu sunt eu in masura sa ma bat cu pumnul in piept ca stiu cel mai bine.
Dar, roxanica, sunt oameni care cerceteaza cancerul de zeci de ani si care au studiile necesare si inca nu stiu mai nimic, iar tu, zici ca " dupa un an " esti in masura sa stii mai bine ce e bun si ce nu ? Sunt oameni care scapa de cancer si oameni care mor de un guturai amarat, numai D-zeu stie norocul fiecaruia.
Biata, fata care a deschis subiectul, avea nevoie de incurajari, de sustinere, nu sa-i spunem noi cat de nenorocit e cancerul si sa ne certam intre noi care are dreptate.
Asa ca draga mea, sustine-ti tatal, fii increzatoare si fa-l si pe el sa gandeasca pozitiv si incercati tot ce se poate, niciodata nu poti sa stii exact ce o sa te ajute. Cel mai haios lucru pe care ati putea sa-l faceti ar fi sa va resemnati in fata faptului ca nu se poate lupta. De ce ? pt. ca au murit milioane de oameni de cancer ? Dar cele cateva sute care au scapat? Poate fi tatal tau, cazul 201. Curaj. -
Nici eu nu cred in vindecari miraculoase, ce usor ar parea totul. Tratamnetele pot fii completate unele de celalalte. Stiu cazuri care au venit in caz terminal pt ca atunci cand au aflat ca au cancer au facut ei ceva tratament citostatic si au vazut ca se simt rau, au vazut in ziare sau au auzit de la vecina de dr X care are leacul miraculos, l-au incercat, au vazut ca nu se mai simt rau,......si au ajuns fara scapare la spital, famiile dand vina pe nepriceperea medicilor. Sa fim seriosi, daca nici la noi nu se lupa cu cancerul, si nu se trage de bolnavi pana in ultima clipa....apoi nu mai stiu ce sa zic. Protocolul in alte tari occidentale la cazuri terminale este urmatorul....linie venoasa pt calmante si masca cu oxigen, ATAT !!!!!
Dintre toate cazurile, m-a impresionat cazul unei fete de 21 de ani studenta la veterinara, care a murit de cancer gastric. A venit la spital banunind o criza de ulcer, la ex CT ( computer tomograf) au vazut ce era de fapt. Cand au deschis-o tot stomacul ei era o tumora. Asta se intampla in feb, a suferit mititica inca 4 interventii, nu scotea un cuvant de vaicareala, si-a dorit sa traiasca cu disperare, a luptat si a indurat tot cu speranta, la sf lunii aprilie s-a externat la cererea familiei, in noaptea ce a urmat a murit............. -
Doamne camelia ce spui!
Saraca fata...Cred ca e cumplit sa iti doresti cu disperare sa traiesti. Oare ce o fi fost in sufletul mamei ei..La 21 de ani cand ai toata viata inainte.
Am si eu anumite curiozitati. Este adevarat ca daca "ia aer" cancerul se extinde mai repede? Cum a fost fata asta operata...Daca nu era operata ar fi trait mai mult? Cum arata cancerul de fapt, ce se vede la tomograful ala de care ziceai tu...Ce iti face de fapt..Daca ai cancer la ficat spre exemplu, ficatul cum arata? Ti-l..."mananca"...Ma scuzati ca pun atatea intrebari. Ma intereseaza cam cum actioneaza...aceasta boala nenorocita. Si de de naibii apare???????
-
in principiu e adevarat yoshi. uite cum a evoluat cazul finei mele. la 19 ani a descoperit ca are cancer in urma unei operatii banale. au urmat 6 luni chimioterapie si la 1-2 luni dupa terminarea tratamentului a murit. asta nu inseamna ca nu trebuie operat sau tratat. si cum a zic si camy sunt de acord cu medicina alternativa ca adjuvant nu ca tratament de baza. mai ales in cazul unei boli cumplite cum este cancerul daca o sa citesti ce am scris mai inainte o s aintelegi si cum lucreaza citostaticele.