HPV, tulpina cu grad ridicat de risc
-
0 3buna fetelor. nu, nu sunt disperata, sunt foarte trista si pierduta...
mi-am facut papanicolaul de "control". hopaaa! LSIL cu atipii HPV, din cat am inteles, traducerea: rana pe col cauzata de virusul HPV. urmatorul pas: tipaj viral, ca sa aflu ce fel de tulpina HPV prezint. rezultat: doua cu grad ridicat, una cu grad scazut de risc. respectiv 45, 51 si de cealalta parte 44. tipajul a fost realizat la clinica polisano din baneasa.
doctorul mi-a recomandat o conizatie. din cate am citit pe aici si din cat mi-au facut capul calendar prietenele - nu e un "tratament" cam drastic? nu mi s-a recomandat colposcopie decat de catre doctorul care mi-a facut papanicolaul, care este diferit d cel de la polisano (cabinet particular). am 29 de ani, nu sunt maritata, nu am copii. prietenele imi spun sa mai merg la alti medici, eu sunt secata de toate resursele si foarte trista. nu stiu daca ar trebui sa ma duc direct la taiat sau sa mai consult 100 de medici cu 100 de variante de diagnostice si tratamente diferite... -
Eu am trecut prin asta si pot sa-ti spun ca am fost exact in aceiasi situatie ca si tine.Acelasi diagnostic de LSIL, eram chiar disperata, dar am consultat mai multe pareri avizate si mi-au spus sa nu ma alarmez si sa repet testul la 6 luni.Si culmea a iesit bine. E bine sa faci o colposcopie inainte, la mine explicatia era un polip, care trebuia operat, dar medicul a zis ca nu deranjeaza cu nimic, asa ca am renuntat. Inteleg foarte bine cum te simti.Curaj si nu face lucruri inutile.
-
Buna,
si eu sunt cam in aceeasi situatie: PAP-ul a iesit ASCUS- celule atipice de provenienta nedeterminata. Am un HPV 51 descoperit in octombrie care a cauzat o rana pe col. In vara, am avut pap-ul inflamator si Dna Dr Badea la care am fost mi-a spus ca mi-ar face ERAD, insa eu nu prea vreau sa imi fac chestia asta pt ca nu am copii si chiar vreau un bebelus de la anul incolo. Acum, in ianuarie mi-a iesit PAP-ul ASCUS de care va spuneam mai sus. Ma voi duce la DR Dinca sa vedem si opinia dansei. Sper totusi sa nu ajung sa fac ERAD. -
multumesc ptr sfaturi fetelor! azi am vazut-o pe doctorita RANGA de la GIULESTI, (stie cineva ceva de ea? vreo opinie?) care cand a auzit ca nu am copii s-a cam strambat, dar m-a controlat, mi-a zis ca rana nu e la suprafata si ca... nue cazul de operatie, ca astea mai trec si de la sine. ??? acum chiar sunt confuza... ar trebui sa refac pap-ul dupa 6 luni si sa revin la ea. dar cu SEXUL cum naiba fac??? stau degeaba pana atunci???
-
argis! multumesc ptr mesaj, stii, chiar ieri mi-a dat o prietena niste imunostimulente, mai precis Isoprinosine si Imunimix, insa nu am vrut sa ma apuc de ele inainte de a intreba un doctor. ei i-au fost prescrise si am zis ca... nu e bine totusi sa le iau fara sa consult o parere avizata.
sex? hm.
tocmai m-am despartit de iubitul meu. imi pare bine ca mi-ai raspuns si ca, totusi, am mai gasity pe cineva caruia i s-a spus acelasi lucru ca si mie. multumesc inca o data! -
Buna, si eu am fost la Dna doctor Dinca ieri si m-a bagat mai rau in ceata, dansa mi-a spus ca nu considera ca este o leziune si ca este doar o portiune cu vase de sange mai proeminente. Problema este ca la dinca mi s-a facut colposcopie fara acele substante pt col si camera video, doar cu colposcopul si ma intreb daca este elocventa sau nu. Initial, in toamna, Dna doctor Badea mi-a zis ca e o rana usoara si deoarece am HPV pozitiv imi recomanda ERAD.
Acum chiar nu stiu pe cine sa cred, ambele sunt cotate ca fiind cele mai bune doctorite pe probleme de col, si mi-au spus pareri diferite... -
Salut,
Eu am avut aceasta problema acum vreo 7 ani, cand nu se stia mare lucru si analizele nu erau asa de amanuntite pe cat inteleg ca sunt acum. Pot sa spun ca si mie mi s-a indicat interventie chirurgicala dupa ce facusem niste tratamente barbare, insa am mers la alt medic ca mi-a facut cauterizare, mi-a dat Isoprinosine si banalul, dar uitatul Polidin. Dupa 3 luni am repetat testul HPV care a iesit negativ. L-am mai repetat de 2 ori si rezultatul a fost acelasi: negativ. Ulterior am citit ca virusul poate uneori sa dispara. Referitor la partener, trebuie sa mearga neaparat la un consult la dermatologie, sa spuna de boala ta si daca prezinta condiloame, sa se trateze. Nu faci nimic daca partenerul e in continuare purtator! Pana atunci, protejeaza-te cu prezervativ. -
makelele said:buna fetelor. nu, nu sunt disperata, sunt foarte trista si pierduta...
mi-am facut papanicolaul de "control". hopaaa! LSIL cu atipii HPV, din cat am inteles, traducerea: rana pe col cauzata de virusul HPV. urmatorul pas: tipaj viral, ca sa aflu ce fel de tulpina HPV prezint. rezultat: doua cu grad ridicat, una cu grad scazut de risc. respectiv 45, 51 si de cealalta parte 44. tipajul a fost realizat la clinica polisano din baneasa.
doctorul mi-a recomandat o conizatie. din cate am citit pe aici si din cat mi-au facut capul calendar prietenele - nu e un "tratament" cam drastic? nu mi s-a recomandat colposcopie decat de catre doctorul care mi-a facut papanicolaul, care este diferit d cel de la polisano (cabinet particular). am 29 de ani, nu sunt maritata, nu am copii. prietenele imi spun sa mai merg la alti medici, eu sunt secata de toate resursele si foarte trista. nu stiu daca ar trebui sa ma duc direct la taiat sau sa mai consult 100 de medici cu 100 de variante de diagnostice si tratamente diferite... -
Buna! Si eu am avut LSIL cu atipii hpv si mi a taiat jum de cm din col si acum sunt vinecata 100% nu a mai iest k am hpv...asa k te sfatuiesc sa iti gasesti un doctor bun...sa iti faci interventia care dureaza 20 min te anesteziaza si nu simti nimik cand te trezesti,,,te duci la spalaturi la ginecolog de 2 ore pe sapt o luna si gata si va sfatuiesc sa va faceti vacinul care este f bun impotriva hpv....pt k virusul asta il iei imediat si ajung la cancer dak nu il depisezi la timp! Multa sanatate!