Rectoscopie

•  
    • 429 mesaje
    26 Ian 2009, 16:58
    1 0
    Buna ziua.
    De ceva vreme, ma confrunt cu o problema, si anume constipatia. Astazi am fost la gastroenterolog, care mi-a recomandat sa fac rectoscopie.
    O sa merg saptamana viitoare sa o fac.
    Stie cineva cum se desfasoara? Mi-a prescris Endofalk pt a ma pregati. E dureros? Ca de jenant cam e, dar.., ce sa fac, asta e.
  •  
    • 4 mesaje
    26 Ian 2009, 17:03
    0 1
    Nu am facut rectoscopie, insa daca te ajuta, iti pot recomanda medicii proctologi de la Proctoclinic - eu am fost la o consultatie de curand si s-au purtat mai mult decat ok, au inlaturat orice jena, am glumit, am ras, etc. Bafta!
  •  
    • 429 mesaje
    26 Ian 2009, 17:06
    0 0
    Merci d-le goe, eu sunt din Iasi, si o sa merg aici. Sper doar sa nu fie prea nasol.
  •  
    • 70 mesaje
    26 Ian 2009, 18:30
    1 0
    Dureaza in jur de 5 minute si nu este dureros, vei avea doar o senzatie de jena locala.

Multa sanatate!
  •  
    • 9 mesaje
    26 Ian 2009, 19:51
    1 0
    am facut lo rectosigmoidoscopie,adica s-a vizualiza si o parte din colonul inferior,dar pot sa-ti spun chiar daca risc sa te sperii am avut dureri chiar ca la nastere deoarece se declansau niste crampe foarte dureroase in momentul in care introduceau aer sa se vada cat mai bine,poate la tine nu va fii asa din moment ce e doar o rectoscopie,bafta si sanatate
  •  
    • 429 mesaje
    26 Ian 2009, 23:13
    0 1
    Exact acelasi lucru trebuie sa fac si eu. Numai ca nu mai retinusem exact termenul si nu intelegeam defel ce a scris dr. acolo.
    Sara, poate mai intri sa imi spui, te rog cum a decurs pregatirea. Eu o sa merg la clinica dupa-amiaza, si am o schema dupa care trebuie sa iau medicamentele acelea purgative. Ma intreb daca nu cumva e mai bine sa nu mananc nimic cu o zi inainte, iar in ziua recto...scopiei, sa iau de dimineata medicamentele, si sa-si faca efectul pana dupa amiaza. Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic.
  •  
    • 429 mesaje
    26 Ian 2009, 23:14
    0 0
    In ceea ce priveste durerile... o sa suport, ce sa fac. De prea mult timp ma chinui cu prb asta si trebuie sa o rezolv odata.
  •  
    • 9 mesaje
    27 Ian 2009, 13:34
    1 0
    cred ca am intrat prea tarziu poate ai plecat deja la spital.Eu am fost internata si nu am mancat o zi intreaga si mi-au facut seara si dimineata clisma ,asta a fost toata pregatirea.baftaa,si sa-mi spui cum a fost
  •  
    • 429 mesaje
    27 Ian 2009, 19:38
    0 0
    Saptamana viitoare merg sa o fac. Pana atunci ma informez si ma pregatesc.
    E bine ca ai stat internata. Eu merg la o clinica particulara si doctorul are program acolo numai dupa-amiaza, de la ora 15. Pregatirea trebuie sa o fac singura, asa cum m-a indrumat el. Sper sa ma descurc bine.
    Eu cand iau ceaiuri de slabit sau laxative, nu prea pot iesi din casa. O sa fac in asa fel incat sa-si termine plicurile acelea efectul inainte de a ajunge la clinica si imi fac si o clisma acasa, pt orice eventualitate.
  •  
    • 9 mesaje
    10 Feb 2009, 13:45
    0 3
    ai fost sa iti faci rectosigmoidoscopia?ce vesti ai?