fertilizarea in vitro
-
0 0rog pe cele care au trecut prin aceasta experienta sa intre pe forum si sa ne inpartaseasca si noua celor care vrem sa facem un bebe prin aceasta metoda,detaliile ,pataniile informatiile de care avem nevoie .Va astept la dialog
-
Eu inca nu am trecut prin asa ceva, dar prietena mea s-a supus tuturor"caznelor" legate de conceptia unui bebe.Si-a facut o fertilizare si stiu ca a avut 2 embrioni viabili si nu a supravietuit nici unul!Nu vreau sa te dezamagesc, dar trebuie sa ai rabdare su sa nu-ti faci mari sperante. am inteles ca ar fi mai bine sa apelezi la serviciile clinicilor din strainatate.
Prietena mea a incercat tot ce era omeneste posibil , chiar maine isi face a doua operatie pe trompe...eu una m-am limitat la constatarea ca nu a vrut Dumnezeu sa am urmasi...dar am 3 caini! -
misha de ce te consolezi cu ideea ca nu ai sau nu vei avea copii ?stiinta e f inaintata si atita timp cit ti se da o sansa trebuie sa te ti de ea ! eu ma chinui de 10 ani ,am trecut prin multe ,am renuntat si eu ca si tine dar am avut linga mine persoane care m-au incurajat si acum vreau sa incerc din nou ptr ca s-ar putea sa fie o sansa .Nu trebuie sa ne dam batute ! Stiu ca sunt sanse mici dar incercam si daca totol merge bine ne vom indeplini visul de a avea un bebe ! Inceputul e mai greu . Oana nu stiu prea multe detalii de asta am si invitat fetele care au incercat sa ne spuna si noua ce ne asteapta .Am mai citit pe internet dar e altfel cind iti spune cineva care a trecut prin asta .Am inteles ca costa undeva in jur de 3000 de euro in functie de problemele pe care le ai dar nu stiu exact .Eu mi-am facut programare la Cluj si abia astept sa merg (2 febr) sa vad ce se intimpla ,cu ce incepem ! Stiu ca am nevoie de rabdare dar unde au trecut 10 ani ...
-
M-am "consolat" cu gandul de a nu avea copii pt. ca am deja un copil mare langa mine care nu intelege nevoia mea stringenta de a fi mama.Ma mai si apropii de 40 ani cu pasi veseli, asa ca...Eu mi-am facut tot felul de investigatii si sunt perfect"viabila"Nu pot spune acelasi lucru si despre el...asa ca...asta e!Un copil se face in doi de obicei.
Despre fertilizare
e prietena mea a costat-o cu totul(investigatii,tratamente, etc) cam 5000 euro.multa bafta! -
da ,intr-adevar pentru a face un copil e nevoie de doi ,de sprijin moral ,de sustinere dar niciodata nu e tirziu .Am sa-ti povestesc o experienta de-a mea : dupa mai multi ani de tratamente fara rezultat ,am adus in discutie in cadrul cuplului nostru , adoptia .Reactia sotului meu a fost o surpriza ptr mine ,ptr ca stiam cit de mult isi doreste si el un copil :nici vorba de asa ceva ,nici nu se punea problema ! Bineinteles ca am lasat-o balta ,doar nu aveam sa ma bat cu morile de vint ! Au trecut alti ani de incercari zadarnice si ma trezesc intr-o zi ca sotul meu deschide subiectul asta si bineinteles ca eu abia asteptam ! ne-am luat si am facut toate demersurile ,dosarele si pot sa-ti spun ca el a fost foarte receptiv la tot ,dar nu a fost sa fie .Dupa 2 ani de incercari in paralel cu tratamentele mele ,am renuntat la adoptie ptr ca nu s-a gasit un copil asa cum vroiam noi si ni s-a dat o sansa prin fiv pe care nu am de gind s-o irosesc .Deci cum iti spuneam ,niciodata nu e tirziu si iti trebuie multa rabdare !
-
FA BANI USOR, SIGUR SI LEGAL !!! salut, iti trimit mai jos cateva detalii... detalii pe care le-am primit si eu ... totul e sa ai putina rabdare ... CEA MAI SIMPLA METODA DE FACUT BANI! Nu credeam ca va functiona, si totusi!!!! MERGE!!! Nu este o gluma,crede-ma!Depinde numai de tine daca vrei sa citesti pagina asta sau nu, eu nu pot spune decat ca 10 min. de citit iti pot schimba viata, depinde numai de tine \\\"POTI FACE BANI USOR SI REPEDE\\\". Crede-ma am incercat toate metodele posibile(si legale).Aceasta este cea mai USOARA si mai RAPIDA cale. Poti sa faci o gramada de bani, repede si legal. Merge! E testat! Tot ce trebuie sa faci deocamdata este sa citesti cu atentie si pana la final textul. Eram sceptica, totusi... In urma cu ceva vreme navigam aiurea pe Internet (probabil la fel cum faci si tu acum) cand am descoperit un articol asemanator cu acesta in care se spunea ca pot sa castig milioane in doar cateva saptamani cu o investitie de numai 60.000 de lei. Imediat m-am gandit \\\"chestia asta trebuie sa fie vreo escrocherie\\\". Dar, curios fiind, am continuat sa citesc. Articolul spunea ca trebuie sa trimiti cate 10.000 de lei vechi sau 1 leu nou la fiecare din cele 6 adrese mentionate in articol . Apoi sa iti treci numele si adresa la sfarsitul listei in pozitia a 6-a si sa publici articolul la minim 200 de forum-uri/adrese cu anunturi pe Internet sau prin mail la cat mai multe adrese. Pur si simplu! Dupa ce am analizat chestiunea si dupa ce am discutat cu cativa prieteni m-am hotarat sa incerc. La urma urmei ce aveam de pierdut in afara de 60.000 de lei si 6 timbre? Cum este si normal, la inceput eram sceptica si chiar ingrijorata in privinta aspectului legal. Asa ca m-am interesat la PTTR si mi-au confirmat ca intr-adevar e legal! Deci am facut infima investitie de 60.000 de lei. Surpriza!...Ghiciti ce s-a petrecut !!! .. Intr-un interval de 7 zile am inceput sa primesc bani in cutia postala. Eram uluita! M-am gandit ca probabil se va opri curand, dar banii au continuat sa vina! In prima saptamana am primit 280.000 de lei. La sfarsitul celei de-a doua aveam 1.030.000. In a treia saptamana stransesem 18.130.000 de lei! Si banii continua sa vina cu repeziciune. In mod cert a meritat sa cheltui cei 60.000 de lei si cele 6 timbre (Am cheltuit mult mai mult jucand la loto si la bingo!). Sa va spun cum functioneaza si mai ales de ce functioneaza. In primul rand va sfatuiesc sa salvati pe hard sau sa printati articolul ca sa il aveti la indemana. Cum? PASUL 1:Iei 6 coli si scrii pe fiecare din ele:\\\"M-AM ADAUGAT LA LISTA TA\\\", astfel incat cel ce primeste plicul sa te adauge la listele pe care urmeaza sa le posteze si asa adresa ta va aparea pe alte sute si sute multiplicate de forumuri, apoi impaturesti fiecare coala.Acum iei 6 bancnote de 10.000 de lei si pui CATE UNA in FIECARE din cele 6 coli(ca sa nu se vada prin plic si sa nu se fure),apoi pui FIECARE coala in CATE UN PLIC si inchizi plicurile.Ar trebui sa ai acum 6 plicuri sigilate, cu numele si adresa ta pe ele (la expeditor, pentru a ajunge in continuare pe forumuri!), fiecare dintre ele continand o coala de hartie si o bancnota de 10mii lei.Acum trimiti plicurile la urmatoarele adrese: 1) BALASESCU PETRU, Sat Sfantul Ilie, comuna Scheia, Str. Traian Taranu, nr.84, jud. Suceava, cod 727528 2)BALINT IMMANUEL, str. Graurilor, nr.5, Oradea, cod 410169 3) TAKACS ELISABETA, OP 1, CP 65, Oradea, Bihor 4) TRIFAN MIOARA ,str.Avram Iancu Nr.24 ; Tg.Mures cod : 540089 Jud.Mures. 5) SOIT MIRCEA, str.Gheorghe Asachi, nr.22, loc.Cugir, jud.Alba, cod.515600. 6) LEONTE IULIA, Str. Statiunii, nr.1, bl.E1,sc.A, ap.4, loc. Suceava, cod 720279, jud. Suceava PASUL 2: Acum tai din lista pe numarul 1 si muti celelalte adrese cu o pozitie mai sus (6 devine 5, 5 devine 4,etc...). Astfel numarul 6 devine liber : completezi cu numele si adresa TA aceasta pozitie.Trebuie foarte clar sa intelegi ca DACA TE VEI PUNE IN ALTA POZITIE DECIT CEA DE-A 6-a, vei primi cu mult mai putini bani, pentru ca factorul de multiplicare se diminueaza. Pentru a intari increderea in joc, trebuie SA N
-
salutare fetelor
fetelor stiu ce inseamna sa te chinui si sa iti doresti din suflet un bebe. Si noi ne chinuim de doi ani de zile iar anul trecut , mai exact in luna noiembrie am aflat si cauza : infertilitate primara - mai exact ENDOMETRIOZA . Am fost operata laparoscopic si mi-au scos un chist , o parte din ovar si trompa stanga
Acum urmez un tratament dupa care ar tb sa raman neaparat gravida deoarece boala avanseaza , iar sansele scad din ce in ce mai mult . Dr mi-a spus ca daca in 6 luni nu reusesc sa ma gandesc la varianta FIV . Va dati seama ca nu as lasa sa imi scape aceasta sansa , insa stiu ca asteptarile nu sunt f mari iar costurile fffffff scumpe . Pt aceasta cauza exista persoane in romania care au initiat anul trecut o campanie si pt mai multe detalii puteti intra pe www.infertilitateaesteoboala.com
Daca le vom da o mana de ajutor , sau cel putin le vom sprijinii moral pe aceste persoane s-ar putea sa ne bucuram de sansa ca statul sa ne ajute si sa sprijine femeile care nu pot ramane insarcinate pe cale naturala .
Niki te admir ........imi place ca desi a trecut atata vreme nu te dai batuta !
Sunt de parere ca oricat de mika car fi sansa ar tb sa profitam de ea .
In legatura cu FIV am inteles ca la Euroclinic costa undeva intre 3000-5000 euro si ca in general au obtinut rezultate . Acum depinde si de organism si de afectiune . Am auzit de Dr Protopopescu ( de la Euroclinic , dar inainte a profesat la Medsana ) ca ar fi f buna profesional , chiar stiu o cunostinta care a obtinut o sarcina gemelara din a doua incercare cu aceasta doamna .
Of .......este f greu sa iti pastrezi cumpatul si sa fii puternica pana la capat . Eu ii multumesc Domunului ca sotul meu imi este alaturi si ma sprijina , ba mai mult uneori ma surprinde de cata intelegere da dovada .
Va doresc multa sanatate si sa dea D-zeu sa va impliniti visul ! -
Multumesc Niki pt.sustinere, acum sunt cu un moral destul de ridicat, speranta nu a murit cu totul in mine, mai sper intr-o minune, mai ales ca mi-am dorit ani de zile atat de mult copii.Si noi am adus in discutie adoptia, al meu nu a fost recalcitrant(sau nu s-a exprimat ca atare) , dar nici nu a "dat pe spate" la sugestie.Am senzatia ca-i este mare frica de responsabilitati, cu toate ca tot greul eu il duc...Am si un trecut destul de zbuciumat ,iar acum nu fac altceva decat sa platesc greselile tineretii! As fi avut acum copil de 22 de ani...Dar unde nu e creier...asta e!oricum eu sunt ok d.p.d.v. fiziologic, pur si simplu nu se intampla!
Dar...de multe ori ma gandesc la mamele carora le mor copiii , sau la cele care au copii cu probleme si ma intreb
aca fortez nota si nu ma incadrez intr-un plan stabilit dinainte pt. mine?Pur si simplu nu stiu cum e mai bine...Dar sunt convinsa ca daca e sa fiu mama, voi fi.Pana una-alta imi vars multa dragoste asupra cainilor pe care ii am si sunt ca niste inlocuitori dragalasi de copii. -
Multumesc pitoaica pt. apreciere...
Ca o completare la ce am scris mai sus, as vrea sa dau exemplul prietenei mele
e 7 ani se chinuie sa faca bebe-inseminari, fertilizari, operatii laparoscopice,f.f.f.multi bani...iar de o luna a aflat ca oricum agitatia este aproape inutila pentru ca sotul ei este purtator de virus hepatic si sunt mari sanse sa-l transmita si la copil.A avut si o sarcina pe care a pierdut-o in 3 luni si jumate' iar medicul i-a spus ca si cauza "selectia naturala"!Atunci eu stau si ma intreb din nou; e bine sa fortam lucrurile?Nici nu stiu cum e mai bine...Nu trebuie in trupusorul acela mic sa vina si un suflet?Medicina nu poate face decat sa ne dea un trup fizic, dar atat...oricum nu vreau sa intru in alte polemici.Important este ca noi sa scapam de sentimentul de inutilitate(cel putin eu asa ma simt uneori).
Despre doctorul Marinescu...eu am fost acum multi ani la el cand nu avea inca renumele castigat si sincera sa fiu nu a fost ok,daca vreti va dau si amanunte. -
buna fetelor.sa va spun si eu despre un caz ce se petrece in fam noastra.nasa mea incearca sa conceapa un copil tot prin metoda folosita de voi.totul a inceput cu analize,investigatii...bani si timp si stres pt amandoi.....cand rezultatele analizelor a fost ok s-au apucat de tratament ce consta in injectii care sa faceau intr-un nr de saptamani.pe la jumatatea tratamentului la control medicul a observat ca s-a umplut de chisturi si ca urmare a fost supusa unei operatii laparoscopice.in timpul operatiei undeva in fund ascuns pe uter i-a gasit si un fibrom.operatia a facut-o in luna sept iar acum trebuie sa revina la dr si sa reia cursul initial...analize,etc.
va doresc din suflet multa bafta si va ajute dumnezeu ,sa va fereasca de complicatii. -
Asa e NKI,Dumnezeu e bun si ne da tuturor sanse de a deveni mai buni si poate mai intelepti.
Am inteles ca la un anumit moment ai demarat o actiune de adoptie:era in perioada cand iti puteai alege tu copilul , sau ai prins strictetea sistemului de acum?Am inteles ca trebuie sa fie evaluat cuplul si nu se acorda spre adoptie decat copilul care se potriveste profilului psihologic al familiei.
La un anumit moment m-am gandit f.serios sa devin mama sociala, dar din cauza serviciului solicitant am renuntat.
Bafta multa la FIV , exista intr-adevar o speranta! -
Misha din pacate am prins legea noua si nu s-a gasit in 2 ani un bb ptr noi asa ca am renuntat .Am inteles ca si acolo trebuie spaga dar la nivel mai inalt si nu am aflat la cine ,probabil ca am fi facut-o si pe asta ! Sa devin asistent maternal nu am vrut ptr ca nu e 100/ ca va ramine copilul la tine si psihicul meu n-ar fi rezistat la un esec
-
Vgg ,povesteste-ne si noua cum a fost prima vizita ce s-a intimplat ce analize t-ia dat sa faci ,chiar ma intereseaza ptr ca astept cu nerabdare sa merg la cluj dar si cu putina teama : teama de necunoscut ! Ce acte ai dus cu tine ? Ai facut ceva analize inainte de a merge ? Astept un raspuns ptr ca sunt f f curioasa !bafta multa si fruntea sus !
-
nki,daca vrei eu iti pun cu ce a inceput prietena mea:eco,analize complete sange,tratament de stimulare ovariana(injectii destul de dureroase)vreo 2 luni,congelat sperma,recoltat ovule,iar la final fertilizare in sine.Probleme aparute:
-sotul nu a putut sa ejaculeze la spital, a fact-o acasa si au fugit cu termosul la clinica;
-ea nu a avut decat o trompa viabila(a facut si o laparoscopie pt. asta)-dar asta a fost pt.inseminare nu pentru fertilizare
-dupa tratamentul de stimulare a ramas cu niste chisturi mari pe un ovar
-f.f.f.multe sperante si o mare dezamagire si depresie.
Dar acum si-a revenit si a inceput "ostilitatile" pt. a doua fertilizare.
Multa bafta!