HPV si SARCINA

•  
    • 2 mesaje
    19 Ian 2009, 16:31
    0 0
    BUNA FETELOR SUNT NOUA PE AICI SI AM MARE NEVOIE DE AJUTORUL VOSTRU.Sunt insarcinata in 2 luni,totul este ok pana acum dar am un gand care nu_mi da pace zi si noapte.In urma cu cativa ani am fost diagnosticata cu HPV 6/11/43.Din cauza acestui virus nenorocit mi_au iesit condiloame care au trebuit cauterizate.Apoi am fost mereu la control(tot la 6 luni)am facut colposcopie,PAP test si au iesit mereu bine,dar am inteles ca in timpul sarcinii condiloamele pot sa reapara se vor dezvolta mult mai repede ca de obicei din cauza imunitatii mamei si ca se poate transmite virusul la fat.Va rog daca cineva a trecut prin asa ceva sau stie si ma poate informa si pe mine despre acest virus si despre ce as putea sa fac ca sa nu reapara,sa nu_l transmit la bebe, AJUTATI_MA cu cateva sfaturi.MULTUMESC ANTICIPAT.
    ,
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    19 Ian 2009, 17:47
    0 0
    nu ai de ce să-ţi faci probleme
    şi eu am dus o sarcină fiind hpv pozitivă. mie nu mi-au reapărut condiloamele în timpul sarcinii, nici după naştere.
    du-te în fiecare lună la control. dacă medicul decide că e mai sigur pentru făt poate îţi va face cezariană.
    eu am născut pe cale normală şi copilul e bine sănătos.
    mănâncă sănătos, multe fructe şi legume ca să nu-ţi scadă imunitatea.
  •  
    • 2 mesaje
    20 Ian 2009, 10:53
    0 0
    Multumesc mult Kti. Sanatate multa.Mai astept si alte sugestii .
  •  
    • 19 mesaje
    21 Ian 2009, 12:57
    0 0
    BUNA EVELOR.Si eu sunt cam in aceasi situatie si mi/e tare frica ptr ca mai tot timpul am avut probleme cu imunitatea.Inainte sa fiu insarcinata luam mai tot timpul echinacea si catinofort si multe ceaiuri.Acum insa nu stiu daca acestea sunt sau nu indicate in timpul sarcinii si mi/e tare frica sa nu/mi scada iar imunitatea si sa/mi iasa iar condiloame.Astept sfaturi de la voi.MULTUMESC
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    21 Ian 2009, 13:47
    0 0
    catina si vitamina c poti lua si in timpul sarcinii.
  •  
    • 19 mesaje
    21 Ian 2009, 21:52
    0 0
    Kti pot sa iau catinofort si vit.C chiar din luna a doua.?multumesc mult de sfat.
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    22 Ian 2009, 09:05
    0 0
    eu ţi-aş recomanda ceaiul de cătină sau fructele de cătină dezhidratate. daca nu le poţi mesteca aşa cum sunt, ţine-le puţin în apă caldă, şi amestecă cu miere sau pune-le în salată de fructe! sunt un izvor de sănătate.
    bea sucuri de citrice făcute în casă. consumă kiwi. sunt cele mai bune surse de vitamina c.
  •  
    • 19 mesaje
    22 Ian 2009, 18:17
    0 0
    Multumesc din suflet Kti.Esti o dulce.Sanatate multa tie si la copilasul tau.pupici dulci
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    22 Ian 2009, 18:19
    0 0
    şi eu vă doresc sănătate la amândoi.
    să te bucuri de sarcină şi naştere uşoară.