TEST BABES-PAPANICOLAU
-
2 Iun 2004, 12:100 0Bine v-am regasit bubulinelor.Ajutati-ma cu interpretarea unui test PAP.Doctora a fost f.f. retinuta imi a da detalii.
Citodiagnostic: CII PAP
Celule exocervicale superficiale si intermediare izolate si grupate.
Exudat inflamator cu polimorfonucleare distruse, rare macrofage
Prezenta flora microbiana -bacili gram+ si -
Rari spori de candida -
2 Iun 2004, 13:02Este un test Papa clasic cu rezultat II.
Arata existenta unei inflamatii in zona(macrofage, polimorfonucleare care lupta cu infectia), si ceva ciupercute, dar nimic grav. Urmeaza tratamentul dat de doctorita-tratament cu ovule cu antibiotice, antiinflamatoare, probabil.
Colul nu are urme de "procese atipice", adica ce e mai rau...stii tu, si ne este frica tuturor. -
2 Iun 2004, 15:10DA, AM INTELES CA NU E NIMIC GRAV, DAR TOT NU INTELEG CE E CU BACILII AIA GRAM+ SI -...DE CAND TOT FAC TESTE DIN ASTEA, EI TOT APAR.SI IAR FAC TRATAMENT SI EI TOT NU DISPAR.
ACUM MI-A DAT ZANOCIN, POLIGYNAX SI NIZORAL.
OARE SE TRANSMIT DE LA SOTUL MEU? -
2 Iun 2004, 15:35Draga mea,
Nu stii despre CE BACILI GRAM + este vorba?
Probabil ca acesti bacili de care scrie acolo sunt bacilii Doderlein, sau bacilii lactoacidofili,care fac parte din FLORA NORMALA VAGINALA!!!
Mai mult, acesti bacili asigura formarea acidului lactic in vagin(prin descompunerea glicogenului),deci produc un ph mic in vagin,care este CEL NORMAL. Ph-ul mic te fereste de infectia cu ciuperci, (ele cresc la un ph mai mare).Deci, DACA BACILII GASITI LA ANALIZA SUNT BACILII D., totul este in regula. Daca nu sunt, si sunt altii(desi nu cred) va trebui sa faci tratament. -
2 Iun 2004, 15:38Acuma vad ca tratamentul tau este antiinflamator si ANTIMICOTIC,deci am avut dreptate. Doctorita te pune sa tratezi doar ciupercile(nizoral),deci cred ca am dreptate. Bacilii aia sunt "good guys".Sanatate!!!